Εγώ δάνειζα βιβλία σε φίλους μου αλλά επειδή για κάποιον λόγο που δεν μπορώ να το εξηγήσω συνήθως σταματούσαμε να μιλάμε μετά και δεν μου επέστρεφαν τα βιβλία σταμάτησα. Μην νομίζετε ότι έγινε πολλές φορές. Τρείς φορές αλλά ήταν αρκετές. Το θέμα ήταν ότι ήταν αγαπημένα και μερικά είναι...
Δεν μου αρέσει να κάνω λίστες. Συνήθως το βιβλίο που διαβάζω με οδηγεί στο επόμενο. Για αυτό τον λόγο δεν έχω διαβάσει πολύ κλασικά βιβλία και έχω αρκετά τα οποία περιμένουν για να διαβαστούν. Αυτό το έτος θέλω να αρχίσω να ξαναδιαβάζω (όχι όλα) τα βιβλία που έχω διαβάσει ήδη και να μειώσω κατά...
Ο Τραμπ είναι και ρατσιστής και σεξιστής και επικίνδυνος και όλα. Δεν τον υπερασπίζομαι. Δεν τον θέλω.
Αλλά ούτε θα χαιρόμουνα εάν έβγαιμε η Χίλαρι. Ούτε όταν βγήκε ο Ομπάμα χάρηκα γιατί ήξερα ότι δεν θα είχαμε τρελές αλλαγές.
Γενικά, εκτός από την Ελλάδα, όλες οι άλλες χώρες είναι πολύ...
Κάθε Πρόεδρος του ΗΠΑ ονομάζεται και πλανητάρχης γιατί ο ρόλος του είναι σημαντικός τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο στο εξωτερικό. Επίσης η εκλογή όσο και η θητεία ενός Προέδρου δεν απασχολεί τόσο παγκόσμια. Για κάποιες μεγάλες χώρες δεν ξέρουμε καν τους Προέδρους, Π.Χ. για την Κίνα που είναι...
Ο λόγος του Τράμπ ήταν αρκετά εθνικιστικός. Το θέμα είναι τι θα τον αφήσουν να κάνει. Η πολιτική της Αμερικής στηρίζεται σε συμφέροντα, τα οποία δεν θα αφήσουν το οποιοδήποτε ακόμα και τον Πρόεδρο τους να πάει κόντρα. Αυτό το έχουν δειξει πολύ καλά στην ιστορία.
Ο Ομπάμα απλά ήταν καλύτερή...
επειδή δεν έχω διαβάσει σχεδόν καθόλου ελληνες συγγραφείς, προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να διαβάζω και κανένα πότε τώρα διαβάζω τον χαρταετό της αθηνάς κακούρη.
τα καλύτερα τις χρονιάς:
1)το Confiteor του Cabre jaume
2) 22/11/63 του Stephen King
3) το μαύρο αλγέρι- Attia Mayrice
Δεν τελείωσα και άφησα στην μέση, μπορεί να μην ήταν το timing σωστο:
1) Πόλεμος και Πόλεμος Krasznahorkai Laszlo
2) ο θάνατος του αρτέμιο κρους - Fuentes Carlos
τελευταία με έχει πιάσει μανία με τον King. Έχω διαβάσει το μυστικό παράθυρο, το κάρρυ, το 22-11-1963 και το τελευταία έξοδο. Έχω αγοράσει και το πρώτο βιβλίο από το μαύρο πυργο αλλά δεν το έχω διαβάσει ακόμα. Ίζι ποιο προτείνεις για επόμενο βιβλίο;