Search results

 1. Τ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Διάβαζα τη Μαντάμ Μποβαρύ, αλλά το έχω παρατήσει με κούρασε.
 2. Τ

  Ποιες είναι οι αγαπημένες σας εκδόσεις και γιατί;

  Όλοι οι εκδοτικοί μ' αρέσουν δεν έχω πρόβλημα:) Αλλά πιστεύω πως ο εκδοτικός που κάνει την πιο τρελή δουλειά είναι ο Ψυχογιός, σήμερα που πήγα στην έκθεση βιβλίου στην παραλία:γιούπι: το τι γινόταν στον πάγκο του Ψυχογιού δεν λέγεται, δεν μπορούσες ούτε μια ματιά να ρίξεις.:μαναι:
 3. Τ

  Αγαπημένος συγγραφέας και γιατί!

  Ζωρζ Σαρή , Νίκος Καζαντζάκης, Τσάρλς Ντίκενς, Βίκτωρ Ουγκό
 4. Τ

  Ωραιότερη ιστορία αγάπης

  Του Νόα και της Άλις απ' το ημερολόγιο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι πέφτω και στα πατώματα. Γενικά δεν ενθουσιάζομαι από ιστορίες αγάπης ούτε στα βιβλία ούτε στις ταινίες:μαναι: αν και έχω διαβάσει πολλές ιστορίες αγάπης, ούτε έχω ερωτευθεί ποτέ λογοτεχνικό ήρωα.
 5. Τ

  Σημειώνουμε πάνω στα βιβλία;

  Δε σημειώνω με μαρκαδοράκια και λοιπά. Απλά υπογραμμίζω φράσεις και αποσπάσματα που μου αρέσουν.:) Αυτό που δεν μπορώ καθόλου είναι να βλέπω τσακισμένες σελίδες :( γι' αυτό υπάρχουν οι σελιδοδείχτες.
 6. Τ

  Περί αγοράς βιβλίων από εφημερίδες ο λόγος

  Αγαπητέ Τοστογευσκυ μπορεί να μην αναφέρθηκες σε κάποιον συγκεκριμένα, κατάλαβες όμως και μόνος σου ότι τα λεγόμενα σου ενόχλησαν πολλά άτομα. Και στην τελική ο καθένας μπορεί να προμηθεύεται τα βιβλία του με όποιο τρόπο θέλει, αφού και εσύ ο ίδιος αγοράζεις από εφημερίδες γιατί δημιούργησες...
 7. Τ

  Περί αγοράς βιβλίων από εφημερίδες ο λόγος

  Τι μας λες βρε Τοστογευσκυ ; δηλαδή όλοι εμείς εδώ μέσα που αγοράζουμε βιβλία από προσφορές, δεν είμαστε συνειδητοί αναγνώστες και βιβλιόφιλοι;;:ε;:
 8. Τ

  Δανείζεσαι ή Αγοράζεις ;

  Α!!! να και ένα νήμα που μου ταιριάζει απόλυτα:γιούπι: δανείζομαι πάντα δανειζόμουν, κυρίως λόγου χώρου και χρημάτων. Αλλά και χώρο να είχα πάλι θα δανειζόμουν την βιβλιοθήκη την βλέπω σαν καταφύγιο, μου αρέσει να κάθομαι εκεί με τις ώρες και να ψαχουλεύω τα ράφια, μ' αρέσει η ησυχία που υπάρχει...
 9. Τ

  Γιατί μας αρέσει το διάβασμα;

  αυτό νομίζω τα λέει όλα
 10. Τ

  Περί αγοράς βιβλίων από εφημερίδες ο λόγος

  Συμφωνώ με όσα λέτε, μακάρι να έδιναν βιβλία με περιοδικά μόδας:)) στη εποχή που ζούμε είναι πολύ δύσκολο να διαθέσει κάποιος έστω και 15 ευρώ για ένα βιβλίο, που να δώσεις και 20. Αν και δεν αγοράζω βιβλία με το τσουβάλι, τον τελευταίο καιρό είμαι αρκετά φειδωλή και προσεκτική στις αγορές...
 11. Τ

  Οι βιβλιοθήκες μας

  τι ωραίες βιβλιοθήκες:) μερικές φώτο δεν φαίνονται, γιατί;
 12. Τ

  "Πηδάτε" όταν διαβάζετε;

  Ναι συνήθως το κάνω, στα κλασσικά επιμένω λίγο περισσότερο. Αλλά αν δω ότι κουράζει και εκεί τότε προσπερνάω.
 13. Τ

  Εσύ διαβάζεις το οπισθόφυλλο;

  Πάντα διαβάζω το οπισθόφυλλο
 14. Τ

  Ποια ήταν τα πρώτα σας βιβλία;

  Σίγουρα θα ήταν κάποιο γνωστό παραμύθι δεν μπορώ να θυμηθώ, αλλά εκείνα που αγάπησα πολύ ήταν η καλύβα του μπαρμπά - θωμά και τα γενέθλια της Ινφάντα του Όσκαρ Ουάιλντ (το οποίο έγινε φύλλο και φτερό):( αργότερα της Ζ. Σαρή αρκετά, ο Όλιβερ Τουίστ, οι μικρές κυρίες:) πάντως έχω μετανιώσει που...
 15. Τ

  Ποιά λογοτεχνία ΔΕΝ προτιμάμε;

  Το μόνο είδος λογοτεχνίας που δεν μπορώ είναι του φανταστικού, το έχω προσπαθήσει και δεν μου πάει καθόλου. Από τα υπόλοιπα δεν απορρίπτω κάτι.
 16. Τ

  Αγαπημένη λογοτεχνική ηρωίδα παγκόσμιας λογοτεχνίας β΄μέρος

  ευχαριστώ Αριάδνη:) εμένα ο Λόρι δεν θα μου άρεσε σαν ζευγάρι με την Τζό:μαναι: ασε που η Τζό δεν τον είδε ποτέ ερωτικά, τον αγαπούσε σαν αδερφό της. Ο καθηγητής όμως της ταίριαζε απόλυτα κατά την γνώμη μου.
 17. Τ

  Αγαπημένη λογοτεχνική ηρωίδα παγκόσμιας λογοτεχνίας β΄μέρος

  Τζό Μάρτς φυσικά:αγαπώ: από εκείνη έχω πάρει το παρωνύμιο και άλλαξα και το αβατάρι μου με φωτογραφία απ' την ταινία. Είναι η μόνη λογοτεχνική ηρωίδα με την οποία έχω ταυτιστεί απόλυτα από την εφηβεία, μου άρεσε πάντα ο τσαμπουκάς που έχει αν και κάποιες φορές την έβαζε σε μπελάδες:) ο...
 18. Τ

  Ηλικία Μελών

  έχει 6 χρόνια που τελείωσα το σχολείο:)))) και όταν το λέω σε κάποιον με κοιτάει σαν είμαι ζόμπι
 19. Τ

  Θα το αγόραζες αν το είχες διαβασμένο;

  Επειδή με την σύγχρονη λογοτεχνία την πατάω τώρα τελευταία, τα ψάχνω πρώτα στην βιβλιοθήκη και αν μου αρέσουν τα αγοράζω. Τα κλασσικά που έχω τα αγόρασα χωρίς να τα έχω ξαναδιαβάσει γιατί τα ήθελα στην βιβλιοθήκη μου, μόνο την τζέην έυρ είχα δανειστεί και μετά την αγόρασα.
 20. Τ

  Αναζήτηση για εξαντλημένα βιβλία

  Ψάχνω το βιβλίο το σκάφανδρο και η πεταλούδα του ζαν -ντομινίκ μπομπί, αν γνωρίζει κάποιος που μπορώ να το βρω ας με ενημερώσει:) ευχαριστώ.
Top