Search results

 1. Εμιλυ

  Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

  Έπαθα ένα "κάτι" όταν με είδα χωρίς το αβατάριο μου και έσπευσα με ξανακάνω όπως ήμουν! Ουφ! Πόσο μισώ τις αλλαγές (αλλά μισώ λιγότερο τις αναγκαίες)!
 2. Εμιλυ

  Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

  Είχα ξεπεράσει ένα σωρό δυσκολίες, είχα απεμπλακεί από ένα σωρό περίπλοκες καταστάσεις, μόνο που δεν μπόρεσα ποτέ να ξεδιαλύνω την πιο βασική : τον κυκεώνα αυτού του χτικιού που κάθε τόσο μου έφραζε το λαιμό και που αποκαλούν με διάφορους τρόπους : δυστυχία, κατάθλιψη, μελαγχολία, μοναξιά. Όλα...
 3. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Στο Μαρόκο, 70 χλμ από την Ταγγέρη, τη δεκαετία του ΄30. ("Η κατάσκοπος της Ταγγέρης" ή αυτό που προβαλλόταν ως σειρά στην ΕΡΤ με το όνομα "Η Μοδίστρα" και που έκανε τη συγγραφέα να κολυμπήσει στο τάλληρο)
 4. Εμιλυ

  Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

  Μπ. Μάλαμουντ "Ο μάστορας" Πολύ καλό :)
 5. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Βρίσκομαι στην Κέρκυρα. Gerald Durrell "Η οικογένεια μου και άλλα ζώα"
 6. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Βρίσκομαι στη Νάπολη με τη Λίλα και τη Λένα. Τελευταίο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης "Η ιστορία της χαμένης κόρης" της Έλενας Φερράντε. Και άμα τελειώσει τι θα κάνω;;; :πανικός: :λυγμ:
 7. Εμιλυ

  Αναζήτηση της Αννας των αγρών

  Εγώ τι θα φέρω από το Τορόντο τώρα;;;:))))
 8. Εμιλυ

  Ταξίδι στο μακρινό Τορόντο

  Α! τι ωραία! Έχω να φέρω ένα σωρό πράγματα! Κρατάω ήδη σημειώσεις :)))) Αλλά, Αντέρωτα, δε μου είπες. Πώς τη θες την Καναδέζα;; Κοντή, ψηλή, αδύνατη, μελαχροινή ....
 9. Εμιλυ

  Ταξίδι στο μακρινό Τορόντο

  Θα πάω για μερικές μέρες στο Τορόντο και σκέφτηκα μήπως κάποιος θέλει να στείλει κάτι σε έναν φίλο, μία θεία ή έναν ξάδερφο. Στείλτε μου πμ. Παίρνω οτιδήποτε και φέρνω επίσης. Επειδή θα είμαι μόνη μου και με σχετικά λίγες υποχρεώσεις, θα προσπαθήσω να έρθω σε επαφή με την εκεί ελληνική...
 10. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Είμαι στην Αβάνα (αχ :σάλια:) βυθισμένη σε ένα "Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη" (Παδούρα και ξερό ψωμί - Κώστας Αθανασίου και ξερό ψωμί {ο μεταφραστής})
 11. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Βρίσκομαι στο Λονδίνο και παρακολουθώ την ιστορία της Τζινξ. Ιβέτ Έντουαρντς 'Ένοχη αθωότητα" (1. βλακώδης απόδοση του "A Cupboard Full of Coats" και 2. υποψήφιο για Booker 2011 ??? :αργκ:)
 12. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Ναι ... χμ ... Πήγα σήμερα μεσημεριάτικα, μετά τη δουλειά μου, στη βιβλιοθήκη του Πειραιά που θα ήταν ανοιχτή μέχρι τις 7μμ να γραφτώ και ένα χαρτάκι με ενημέρωσε ότι λειτουργεί μέχρι τις 3μμ μέχρι τις 25/8. Γκρρρ ... Το τρίτο μέρος κυκλοφορεί κανονικά στα ελληνικά. Θα το βρω κάπου. Ε ...
 13. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Στη Νάπολη της δεκαετίας του '50. Απολαυστικό ταξίδι με την τετραλογία της Νάπολης, της Έλενας Φεράντε :σάλια:. Τελείωσα το πρώτο βιβλίο "Η υπέροχη φίλη μου" και συνεχίζω με το δεύτερο. Παράλληλα έκανα μια μικρή έρευνα για τη δανειστική βιβλιοθήκη του Πειραιά, ώστε να πάω αύριο πρωί πρωί να...
 14. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Είμαι στο Κη Γουέστ της Φλόριντα. Πολυκοσμία όμως και συρφετός τουριστών. Δεν είναι αυτά για μένα :ουχ: (Sandra Brown "Φθόνος")
 15. Εμιλυ

  Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

  Στο ώδιο βουκ ακούω τη "Μελαγχολία των λιονταριών" Γκουτιέρες. Στο διαβαστό παλεύω ακόμα με το 'Όνομα του ανέμου" Rothfuss.
 16. Εμιλυ

  Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

  "Οι στάχτες" μου άρεσαν πολύ. Το "άκουσα" σε ώδιο βουκ. Μου θύμισαν ένα επίσης ωραίο βιβλίο, το "Πορτρέτο" του Ίαν Πήαρς. Αντιθέτως, την "Παράσταση στο Μπολτσάνο" που την αγόρασα πρώτη πρώτη, την έχω μισοπαρατημένη κάπου στο σπίτι. Με κούρασε αφάνταστα αλλά έχω πει ότι θα το ξαναπροσπαθήσω.
 17. Εμιλυ

  Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

  Βρίσκομαι στο Τάρμπιν με τον Κβοθ ("Το όνομα του ανέμου" Patrick Rothfuss)
 18. Εμιλυ

  Βιβλία από/για το Ιράν

  Τέλεια! Και σε άλλα με υγεία να λέμε ... :)
 19. Εμιλυ

  Βιβλία από/για το Ιράν

  Ιπποπόταμε εξαιρετικό! :μπράβο: Είχα κάνει ένα αξέχαστο ταξίδι στο Ιράν πριν 3-4 χρόνια. Εντυπωσιάστηκα από την ευγένεια των ανθρώπων και την αγάπη όλων για τα λουλούδια (ε...χμ... η υπογραφή μου εξηγεί τις πρασινάδες:))) ) Θα αναζητήσω το βιβλίο της Σιρίν Εμπαντί γιατί το θέμα που αναφέρει, με...
 20. Εμιλυ

  Το ερωτηματολόγιο των μελών της Λέσχης του Βιβλίου

  Δεν πρόλαβα το ερωτηματολόγιο γιατί δεν το είδα :ουχ:. Είναι αυτές οι μαύρες τρύπες της απουσίας :ωιμέ: Θα συνέβαλλα ουσιαστικά στο μωβ χρώμα :)))
Top