Search results

1. Λίλιθ

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Μερικές φορές σκέφτομαι τη δύναμη της τέχνης και της μελέτης της τέχνης και τρομάζω. Μερικές φορές δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι αλληλοσκοτώνονται, ενώ μπορούν να ασχοληθούν με τόσα πράγματα. Κι άλλοτε σκέφτομαι ότι είμαστε πρώτα κακόβουλα όντα κι έπειτα ποιητές, οπότε δεν υπάρχει σωτηρία...
  2. Λίλιθ

Η δυναμική της πρώτης φράσης

Μέχρι χθες το βράδυ, περπατώντας στους βρεγμένους δρόμους της Βαλκάρκα, δεν είχα καταλάβει ότι το να γεννηθώ σε εκείνη την οικογένεια ήταν ένα ασυγχώρητο λάθος. Confiteor, Ζάουμε Καμπρέ
  3. Λίλιθ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα το 'Confiteor'. Είμαι στη σελίδα 56 και ήδη έχω μέσα 4 σελιδοδείκτες και 8 αυτοκολλητάκια με ονόματα , ημερομηνίες και ιστορικά γεγονότα. Πάντως το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον.
  4. Λίλιθ

Προτάσεις για συνομωσιολογικά βιβλία

Τα μυστικά του γιου της χήρας. Δεν είναι μυθιστόρημα αλλά η ιστορία των μασόνων. Τί είναι, πως και πότε δημιουργήθηκαν κ.λ.π. Έχει πάνω από μια δεκαετία που το διάβασα και χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες, θυμάμαι ότι το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον.
  5. Λίλιθ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

@Στιλλ ιλλ και εγώ τέλειωσα το Μόνος στο Βερολίνο σήμερα. Λίγα βιβλία κατάφεραν να με συγκινήσουν τόσο. Νομίζω πρώτη φορά διαβάζω μυθιστόρημα που να δείχνει πως βίωναν αυτό τον πόλεμο οι ίδιοι οι Γερμανοί, πως συμπεριφέρονταν ο ένας στον άλλο, και γραμμένο τόσο σύντομα μετά τον πόλεμο. Μου άρεσε...
  6. Λίλιθ

Αποχωρίζεστε τα βιβλία σας;

Παλιά δεν μπορούσα με τίποτε να αποχωριστώ βιβλίο και γενικά δεν δανείζω εύκολα σε κάποιο άτομο παρά μόνο αν ξέρω ότι θα το επιστρέψει πίσω στην κατάσταση που το πήρε. Πριν λίγα χρόνια όμως έκανα ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη βιβλιοθήκη μου και χάρισα αρκετά βιβλία. Από τότε χαλάρωσα λίγο με το...
  7. Λίλιθ

Βιβλιοθήκη του δούκα της Λιθουανίας

Σαν μπαρ μου φάνηκε στην αρχή και μετά είδα τη βιβλιοθήκη.
  8. Λίλιθ

Άρχισα πριν τρεις εβδομάδες το 'Ο τελευταίος πειρασμός' του Καζαντζάκη αλλά δεν με βλέπω να το τελειώνω σύντομα, ακόμα στα μισά είμαι. Κάνω λοιπόν ένα διάλειμα με 'Σικελικό Ειδύλλιο' της Σώτης Τριανταφύλλου και ήδη από τις πρώτες σελίδες φαίνεται πολύ καλό.
  9. Λίλιθ

Χρόνια μας Πολλά

Χρόνια πολλά στην υπέροχη λέσχη. Ελπίζω να υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.
  10. Λίλιθ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Διάβασα το πρώτο κεφάλαιο και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον βιβλίο. Νομίζω έκανα καλή επιλογή. :καφεδάκι:
  11. Λίλιθ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αγόρασα σήμερα τα βιβλία "Η Έλενορ Όλιφαντ είναι απολύτως καλά" και το οποίο θα αρχίσω μόλις φτιάξω τον καφέ μου, και το "Το τραγούδι του Σόλομον" από Τόνι Μόρισον.
  12. Λίλιθ

Περιοδικά που μιλούν για τα βιβλία.

Ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες Βασίλισσα. Παλιά έτυχε να αγοράσω κάποιες φορές το 'Νέα Εποχή'. Είναι κυπριακό έντυπο λογοτεχνικό περιοδικό. Νόμιζα ότι το σταμάτησαν γιατί δεν το έβρισκα πουθενά. Το νήμα σου μου το θύμισε και τώρα που το κοίταξα είδα ότι κυκλοφορεί ακόμα με συνδρομή. Η σελίδα...
  13. Λίλιθ

Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

Άρα να μην νιώθω άσχημα αν δεν το τελειώσω ποτέ.
  14. Λίλιθ

Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

Ένα άλλο βιβλίο που το έχω μισοτελειωμένο είναι 'Το δόγμα του σοκ' της Ναόμι Κλάιν. Το διαβάζω από το 2012 και δεν κατάφερα να το τελειώσω. Κάθε καμπόσο καιρό το προχωρώ λίγο και μετά το αφήνω. Είναι και ένα τούβλο 717 πυκνογραμμένων σελίδων. Η αλήθεια είναι ότι μαθαίνεις πολλά ιστορικά...
  15. Λίλιθ

Άρχισα σήμερα 'Τα παιδιά της Νιόβης' του Τάσου Αθανασιάδη. Είχα αγοράσει τα βιβλία όταν έδειχνε τη σειρά η ΕΡΤ και δεν έκανα όρεξη να τα διαβάσω αφού την είχα παρακολουθήσει. Πάντως τώρα που τα διαβάζω στο μυαλό μου ο Σαρρής ειναι ο Βαλτινός και η Σαρρίνα η Τζομπανάκη.
  16. Λίλιθ

Αμάντα Μιχαλοπούλου: "Μπαρόκ" (Εκδ. Καστανιώτη)

Δεν διάβασα κανένα βιβλίο της συγκεκριμένης συγγραφέα. Ωραία η παρουσίαση που έκανες και η συνέντευξη που έβαλες. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον, θα το εχω στα υπόψιν' για την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ βιβλιοπωλείο.
  17. Λίλιθ

Έρβιν Ντ. Γιάλομ: 'Κάθε μέρα λίγο πιο κοντά'

Τίτλος: Κάθε μέρα λίγο πιο κοντά: Μια ψυχοθεραπεία ειπωμένη δύο φορές Πρωτότυπος τίτλος: Every day gets a little closer: a twice-told therapy Συγγραφέας: Έρβιν Γιάλομ (Irvin D. Yalom) Γλώσσα: Αγγλικά Μετάφραση: Ευαγγελία Ανδριτσάνου Εκδόσεις: Άγρα Έτος έκδοσης: 2010 Έτος πρώτης έκδοσης: 1974...
  18. Λίλιθ

Διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου

Αξίζει να το δεις Φαροφύλακα. Δείχνει τα πράγματα από την άλλη πλευρά. Εμένα με βοήθησε στο να μην είμαι τόσο στενόμυαλη σε αυτό το θέμα και να μάθω να το βλέπω ως θέμα διακρίσεων φύλου και όχι μόνο ως διακρίσεις κατά των γυναικών. Πάντως η Cassey δέχτηκε πόλεμο από τις φεμινίστριες γι' αυτό το...
  19. Λίλιθ

Διακρίσεις εις βάρος του ανδρικού φύλου

Για το θέμα των διακρίσεων εις βάρος των αντρών υπάρχει ένα πολύ καλό ντοκυμαντέρ, το 'The red pill' της από την Cassie Jaye. Η ίδια είναι φεμινίστρια και ξεκίνησε την έρευνα για κάποια κινήματα υπέρ των αντρών με σκοπό νομίζω να ξεσκεπάσει το μισογυνισμό τους. Ερχόμενη σε επαφή μαζί τους...
  20. Λίλιθ

Τραγούδια με ποιητικούς στίχους

Ναι ναι :ναι:. Αυτό είναι, έκανα λάθος τον τίτλο.