Search results

1. Δ

Ουμπέρτο Έκο (Umberto Eco) : "Το εκκρεμές του Φουκώ".

Το μυθιστόρημα μού άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις. Ίσως το γεγονός ότι είναι πολύ γνωστό να με είχε προκαταβάλει ως προς το τι θα συναντούσα και να περίμενα ότι θα μου αρέσει πολύ, μα τελικά ήταν κάτι διαφορετικό και κατώτερο των προσδοκιών μου. Νομίζω ότι η εμβάθυνση στους χαρακτήρες είναι...
  2. Δ

Μίλαν Κούντερα (Milan Kundera) :"Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι"

Τίτλος: Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα του Είναι Συγγραφέας:Μίλαν Κούντερα (Milan Kundera) Μετάφραση: Kατερίνα Δασκαλάκη Εκδόσεις: Εστία Έτος πρωτότυπης έκδοσης: 1984 Σελίδες: 385 ISBN: 960-05-0047-9 Πάνε μερικά χρόνια που Η Αβάσταχτη Ελαφρότητα Του Είναι βρίσκεται στη βιβλιοθήκη μου. Το είχα δει πάνω...
  3. Δ

Λούθερ Μπλίσετ (Luther Blissett): "Εκκλησιαστής"

Νομίζω ότι η κατάληξη της υπόθεσης ήταν προβλέψιμη από ένα σημείο και μετά, νωρίς στο βιβλίο, παρά την πλούσια πλοκή... Επίσης η αφήγηση, κυρίως μέσω του κεντρικού χαρακτήρα, του Αναβαπτιστή, μετέφερε την κούραση του ήρωα για τις συνεχείς ήττες του. Αυτή η κούραση και ο κυνισμός, παρότι...
  4. Δ

Όντως παραμένει άγνωστο ποιος-οι ο συγγραφέας του βιβλίου, οι υποψίες στρέφονται στον Έκο...
  5. Δ

Τίτλος: Εκκλησιαστής Πρωτότυπος τίτλος: Q Συγγραφέας: Λούθερ Μπλίσετ (Luther Blissett) Μετάφραση: Χρύσα Κακατσάκη Εκδόσεις: Π. Τραυλός Έτος έκδοσης: 2001 Σελίδες: 840 ISBN: 9789607990358 Ο Εκκλησιαστής μας μεταφέρει στην Ευρώπη των μέσων του 16 αιώ. μ.Χ. Ο Λούθηρος έχει δημοσιεύσει τις θέσεις...
  6. Δ

Νίκος Καζαντζάκης : "Ταξιδεύοντας - Αγγλία"

Τίτλος: Ταξιδεύοντας - Αγγλία Συγγραφέας: Νίκος Καζαντζάκης Εκδόσεις: Καζαντζάκη Έτος έκδοσης: 2000 Έτος πρώτης έκδοσης: 1940 Σελίδες: 284 Ο Καζαντζάκης βρέθηκε στην Αγγλία στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έπειτα από πρόσκληση του Βρετανικού Συμβουλίου. Εκεί ο Καζαντζάκης μένει στο...
  7. Δ

Γειά σας!

Καλησπέρα στην ομάδα! Έμαθα απρόσμενα για αυτό τον ιστότοπο από ένα μέλος - παλιό συνδιαβάτη στα φοιτητικά μας χρόνια, που συνάντησα εχθές μετά από πολλά χρόνια. Έχω διαβάσει κυρίως ξένη κλασική και αστυνομική λογοτεχνία, και με ενδιαφέρει η ιστορία/ φιλοσοφία. Ωστόσο είμαι ανοιχτός σε νέες ιδέες!