Search results

1. Χ

Αλμπέρ Καμύ (Albert Camus) : Η Πτώση

Απ'τα καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ. Θυμάμαι ότι την επομένη που το τελείωσα, στρώθηκα και το ξαναδιάβασα. Τρομερή η εξομολόγηση του ήρωα του Καμύ, λέει αλήθειες που ενοχλούν. Συμφωνώ μαζί σου, Νικόλα. Έλειπε μια παρουσίαση της Πτώσης απ'τη Λέσχη.:μπράβο: "Ιδιαίτερα, μην πιστεύετε τους...
  2. Χ

Χουάν Ρούλφο (Juan Rulfo): "Πέδρο Πάραμο" (Pedro Paramo)

Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο, Νικόλα. Σε γοήτευσε ο χαρακτήρας του Πέδρο Πάραμο, ε; Ψιλοκάθαρμα τον θυμάμαι.:ρ Εμένα πάντως δε μου έχει μείνει τόσο κάποιος χαρακτήρας, όσο το χωριό, η Κομάλα. Μπορεί να ξαναρίξω καμιά ματιά στο επίμετρο του Φουέντες. Θυμάμαι πάντως ότι με είχε δυσκολέψει πολύ η...
  3. Χ

Στήβεν Κινγκ (Stephen King): "Ντολόρες Κλέμπορν"

Κι αυτό μου άρεσε πολύ, σε τρεις μερούλες το ξεπέταξα, απλά
  4. Χ

Στήβεν Κινγκ (Stephen King): "Ντολόρες Κλέμπορν"

Α, πολύ μου άρεσε η ιστορία της Ντολόρες. Δραματική αλλά και μυστηριώδης, με κράτησε μέχρι το τέλος. Τραγική ηρωίδα. Εν τω μεταξύ, ξεχνάς τελείως ότι το βιβλίο το έχει γράψει άντρας, πολύ πειστική η "φωνή" της. Λέω να πιάσω τον Καλό Μαθητή τώρα που επίσης δεν έχει φανταστικά στοιχεία και το'χω...
  5. Χ

Χέρμαν Κοχ (Herman Koch): "Το Δείπνο"

Το τελείωσα χτες το βράδυ. Αν και στην αρχή δε μ'ενθουσίασε, από ένα σημείο και μετά με καθήλωσε. Το βιβλίο σηκώνει τρελή κουβέντα (νομίζω πως είναι ιδανικό για συνανάγνωση) αλλά καλύτερα είναι να μην πω τίποτα, όσα λιγότερα ξέρει κανείς τόσο το καλύτερο. Πιστεύω ότι θα σου αρέσει, Ίζι. Έχει...
  6. Χ

Αντρέα Καμιλλέρι (Andrea Camilleri) : "Ήλιος του Αυγούστου" (La vampa d' Agosto)

Τίτλος: Ήλιος του Αυγούστου Πρωτότυπος τίτλος: La vampa d' Agosto Συγγραφέας: Αντρέα Καμιλλέρι (Andrea Camilleri) Μετάφραση: Φωτεινή Ζερβού Εκδόσεις: Πατάκη Ημ. Έκδοσης: 01/06/2007 Σελίδες: 336 ISBN: 978-960-16-2544-7 Αγορά από Ιανό Ο Αντρέα Καμιλλέρι γεννήθηκε το 1925 στη Σικελία και δούλεψε...
  7. Χ

Χουάν Ρούλφο (Juan Rulfo): "Πέδρο Πάραμο" (Pedro Paramo)

Χήθκλιφ, μπορεί να το διάβασες σε δύο δόσεις όμως σε απορρόφησε για τα καλά, έτσι; Ζηλεύω, εγώ καθώς το διάβαζα προσπαθούσα να κατανοήσω το πότε συνέβησαν αυτά που διαβάζω. Παρά το ότι στο σύμπαν του Ρούλφο δεν υπάρχει η έννοια του χρόνου εγώ εκεί, είχα πεισμώσει να καταλάβω το πότε συνέβαινε το...
  8. Χ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

I know what you mean..Και όχι τίποτε άλλο, αλλά απαιτεί και εγρήγορση το συγκεκριμένο.:μαναι:
  9. Χ

@ Χήθκλιφ, που είσαι βρε; Το τελείωσες τελικά το Πέδρο Πάραμο;
  10. Χ

Ε, μα, δεν ταιριάζει πολύ; Καλή ανάγνωση λοιπόν.:)
  11. Χ

Το θυμάμαι, Νικόλα. Παιδιά, διαβάστε το όσο πιο αργά το βράδυ μπορείτε και με όση περισσότερη ησυχία γίνεται. Μη σας πω ν'ανάψετε και κάνα κεράκι.:ναι:
  12. Χ

Έτσι ακριβώς, σε υπνωτίζει με τον τρόπο που γράφει. Περιμένω εντυπώσεις.:)
  13. Χ

Οι συγγραφείς οφείλουν να μιλούν;

Καλά ο Κοέλιο δεν πιάνεται, αυτός πιστεύει ότι η κρίση θα περάσει μόνο άμα συνωμοτήσει το σύμπαν.:ρ Για τον Ρουβά no comment.:))))
  14. Χ

Λουίς Σεπούλβεδα (Luis Sepulveda) : "Ένας γέρος που διάβαζε ιστορίες αγάπης"

Στρώθηκα και βλέπω τη συνέντευξη αυτή τη στιγμή, Φτωχόπαιδο.:πάνω:
  15. Χ

Ποιο βιβλίο δανείστηκες σήμερα (και γιατί);

Απ'τις αγαπημένες μου συλλογές διηγημάτων, Κόρτο. Αν σου αρέσει, δώσε μια ευκαιρία και στο Πέδρο Πάραμο.:ναι:
  16. Χ

Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 4 (Οκτ 2014)

@ Ιωάννα, σχετικά με αυτό που λες για την αβίαστη γραφή του, αν διαβάσεις αυτό εδώ το ποίημα του θα καταλάβεις ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Έκανε πολύ καλά η Ίζι που σου πρότεινε το συγκεκριμένο απ'τα βιβλία του, για μένα είναι το ιδανικό για την πρώτη επαφή με τον Μπουκόφσκι. Το...
  17. Χ

Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο — 4 (Οκτ 2014)

Α.. Ήθελα να σου πω ότι, τέλος πάντων, επικροτώ φουλ την πρόταση που σου έκαναν, αλλά τώρα μου το χάλασες.:ρ