Search results

1. Γ

Χαλίλ Γκιμπράν: "Ο προφήτης"

Αγαπημένο βιβλίο,πολύ ξεχωριστό,αν και με βάση καθαρά θεωρητική. Ο τρόπος γραφής του όμως είναι για μένα μοναδικός και αυτό στάθηκε αφορμή να διαβάσω κι άλλα έργα του.Ξεχώρισα επίσης τα έργα του,"Ο τρελός" και "Ο περιπλανώμενος". Το απόσπασμα που πραγματεύεται την αγάπη είναι το αγαπημένο μου,αν...
  2. Γ

Το βιβλίο και η ηλικία μας....

Αλήθεια τώρα;Και σε ποιον δεν αρέσει να ξεφυλλίζει τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά,έστω και να μην τα διαβάζει ολόκληρα,αλλά αποσπάσματα τους;Ακόμα και σήμερα με την πρώτη ευκαιρία τα ανασύρω από την βιβλιοθήκη μου και τα ξεφυλλίζω και γελώ ακόμα με τους υπέροχους ήρωες του Τριβιζά και τις...
  3. Γ

Κόστος ενός βιβλίου

Πρέπει να αποκτήσεις και μια εξοικείωση με τις δανειστικές βιβλιοθήκες και είναι και το θέμα του χρόνου πολλές φορές...Προσωπικά κάνω έρευνα αγοράς πριν αγοράσω ένα βιβλίο μέσω του διαδικτύου και όσα κι αν κοστίζει το αγοράζω...Όπως και να χει,το νιώθουμε πιο ωραίο πάνω στην βιβλιοθήκη μας.:)))
  4. Γ

Τί θέλει να πει ο ποιητής;

Ας μην ξεχνάμε και την θεματική ενότητα των ποιημάτων.Δεν ξέρω εδώ στην Ελλάδα,αλλά στην Κύπρο τα ποιήματα που "αναλύαμε" ήταν όλα με θέμα την πατρίδα και τα ηθικά διδάγματα για την ελευθερία.Εξαίρεση μόνο τα ποιήματα του Καβάφη.Αλλά τα υπόλοιπα από Παλαμά,Σεφέρη,Ελύτη,Δ.Σολωμό κτλ ήταν κυρίως...
  5. Γ

Αγαπημένος συγγραφέας και γιατί!

Από Έλληνες σίγουρα Κοσμάς Πολίτης,Στρ.Τσίρκας,Καζαντζάκης,Στρ. Μυριβήλης,Λεία Βιτάλη... Από ξένους Γκάμπριελ Γκαρθία Μαρκές, Κόρμακ ΜακΚάρθυ,Πόε, Στίβεν Κινγκ,Ζοζέ Σαραμάγκου,Γκιμπάν Καλίλ...
  6. Γ

Έμφυλα γούστα

Σαφώς αυτό το βιβλίο θα το διαβάσουν γυναίκες περισσότερο,όπως και τα βιβλία της Δημουλίδου και της Μαντά κτλ...Απλώς ο καθένας θα διαβάσει αυτό που του αρέσει,αυτό που τον εκφράζει....υπάρχει και εκείνο το 5% όπως λες και εσύ Φαροφύλακα... :)))) Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα εν λόγω...
  7. Γ

Έμφυλα γούστα

Συμφωνώ σε αυτό μαζί σου.Όμως μιλούσα για το αναγνωστικό κοινό.Η αλήθεια είναι ότι είναι μικρο και αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από γυναίκες.Αυτό είναι γενική αλήθεια.Αλλά οι άντρες αυτού του αναγνωστικού κοινού αν και λιγότεροι,διαβάζουν με ευκολία τα πάντα όπως και οι γυναίκες. Η άλλη περίπτωση...
  8. Γ

Έμφυλα γούστα

Βασικά διαφωνώ στο ότι οι άντρες γενικά δεν στρώνονται σ'ένα μυθιστόρημα κτλ...Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός,έχει διαφορετικές εμπειρίες,διαφορετικά γούστα,διαφορετική ψυχοσύνθεσή γενικότερα.Τα βιβλία συνήθως αντικατοπτρίζουν και τα γούστα μας και σε πολλές περιπτώσεις τα βιώματα μας σε ένα...
  9. Γ

Λατινικά και καθαρεύουσα, οι γλώσσες των μορφωμένων

Ναι για τα μεσαιωνικά λατινικά έχεις δίκαιο,η γλώσσα ήταν μόνο των κειμένων. Αλλά η διαφορά έγκειται στο ότι τα λατινικά δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να τα αναστήσουν και να τα επαναφέρουν ολοκληρωτικά όπως συμβαίνει στα αρχαία Ελληνικά κατά την ελληνιστική περίοδο.Στα Ελληνικά όπως είπα και πιο...
  10. Γ

Λατινικά και καθαρεύουσα, οι γλώσσες των μορφωμένων

Βασικά έχει μεγάλη διαφορά η ιστορία της λατινικής και της ελληνικής Γλώσσας.Στα λατινικά δεν έχουμε το φαινόμενο της διγλωσσίας όπως στα Ελληνικά.Τα λατινικά υπήρξαν γλώσσα που γραφόταν και την μιλούσαν φυσικοί ομιλητές...Στην πορεία χωρίστηκε στις διάφορες διαλέκτους. Το φαινόμενο της...
  11. Γ

Κουίζ - κεν γιου αντερστέντ digea;

1.κοινωνία ώρα Μέγκα 2.Όμορφος κόσμος το πρωί 9.αστραφτερά σπίτια(!!!) 10.ελληνοφρένεια 13.Πύλες του ανεξήγητου(αν δεν είναι αυτό,είναι πραγματικά ανεξήγητοι κι ίδιοι) Αθάνατη ιδιωτική τηλεόραση...