Search results

1. Τ

Τί θέλει να πει ο ποιητής;

Συνηθως στη δημοτικη ποιηση τα φρουτα ειναι συμβολα γονιμοτητας, ερωτικα, υπαινισσονται το σωμα. Π χ στα ελληνικα δημοτικα συναντιεται συχνα η λεμονια, τα λεμονια ειναι ευφημισμος για το γυναικειο στηθος. Στον αμερικανικο νοτο ροδακινα αποκαλουνται τα νεαρα κοριτσια, σαν μετωνυμία του ιδιου...
  2. Τ

Χαιρετισμος

Σ΄ευχαριστω πολυ! Jane Austen Βλεπω. Ειναι στο τοπ 5 μου των συγγραφεων [οσους ξερω ως τωρα]. Αναδεικνυει το μεγαλειο της λογοτεχνιας, ευφυεστατη και πολυ καλη στυλιστρια Ειναι απολαυστικος στις συνεντευξεις του. Πρωτοτυπος και απο τους λιγους διανοητες με πνευματικη εντιμοτητα. Αντι να τον...
  3. Τ

Χαιρετισμος

Σε μια τηλεοπτικη συνεντευξη, πιθανον στη σειρα Παρασκηνιο. Και ειχαν σχεση, δεν ειχαν παντρευτει οπως ειπα κατα λαθος.
  4. Τ

Χαιρετισμος

Ο Αξελος ειχε παντρευτει την γυναικα του Πικάσσο, και διηγοταν οτι τα θετά του παιδια οταν ηταν μικρα τόν εβαζαν να τους ζωγραφιζει, παρ' ολο που δεν σκαμπαζε τιποτα, γιατι προτιμουσαν τη δικη του τεχνοτροπία απο αυτήν του μπαμπά τους. Ποσο ριζικα ανικανοποιητο ον ειναι ο άνθρωπος, χα χα!
  5. Τ

Χαιρετισμος

Ευχαριστω! Εχουμε το καλυτερο ζωδιο, ε? Δεν φταιμε εμεις!
  6. Τ

Χαιρετισμος

Ευχαριστω Σοφκι. Ελπιζω να μην ειναι το Hotel California, χε χε χε! Ευχαριστω! Δεν την ξερω, ηταν καλη σειρα? Μερσι, Κατριν (χαμογελαστά) Θενκς. Ωραιο καρτουν. Σου αρεσει ο Τολστόι? Καλως σας βρηκα.
  7. Τ

Χαιρετισμος

Ευχαριστω. Ειμαι σιγουρη οτι θα εχει ενδιαφερον Θενκς. Καλως σας βρηκα
  8. Τ

Χαιρετισμος

Λενε οτι το ημερολογιο βοηθαει στο να αναπτυχθει ο συγγραφεας [μαζι με το πολυ διαβασμα], γιατι βελτιωνει την αυτογνωσια και βοηθαει να βρει κανεις τα θεματα που τον αφορουν βαθια και ειναι συνηθως αυτα που επαναλαμβανονται με διαφορες παραλλαγες στα βιβλια του ιδιου συγγραφεα. Επισης υπαρχει...
  9. Τ

Χαιρετισμος

Αγαπητοι Επιδοξε συγγραφεα, Μαργαρίτα, Κικίτσα, Ωρείθυια Χάμιλτον Πεταλούδα, Λορένα, Φαροφύλακα Ευχαριστω για το καλοσωρισμα
  10. Τ

Χαιρετισμος

Σ' ευχαριστω. Κρατας ημερολογιο οπως λενε οτι πρεπει να κανουν οι συγγραφεις? Σ' ευχαριστω. Ναι, διαβαζω διάφορα παραλληλα, αργει λιγο αλλα ετσι δεν βαριεμαι και βρισκω οτι μου μενουν περισσοτερα. Η Δικη σού αρέσει?
  11. Τ

Χαιρετισμος

Γεια, χαιρομαι που βρηκα αυτη την ομαδα και μακαρι να διαβασουμε ολοι πολλα, καλα βιβλια ακομα "Ολα τα παθη περνουν και χανονται εκτος απο τα πιο παλια, εκεινα της παιδικης ηλικιας" [Τσεζαρε Παβεζε]
  12. Τ

Μαντινάδες

Καλη ιδεα οι μαντιναδες! Πολλες μαντιναδες ειναι πολυ αριστοτεχνικες, συνδυαζουν φοβερα απλοτητα με ποιητικοτητα Τις γιδες μου δεν τις πουλω για κιανενος τη χαρη Γιατι σκοπευω και νεκρος να κανω το γιδαρη Αν εχει ο Αδης χειμαδια να κανω το γιδαρη Ηθελα κανω εκκληση του χαρου να με παρει...
  13. Τ

Μαντινάδες

Μπραβο πολυ καλο! Εχεις ταλεντο