Search results

1. Κ

Αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Ένα άλλο επίσης αγαπημένο βιβλίο καθώς και μια πολύ καλη πρόταση (δεν ξέρω βέβαια αν έγκειται στην κατηγορία "παραμύθια) είναι και τα "Χριστουγεννιάτικα διηγήματα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Έχω στην κατοχή μου τη συγκεκριμένη συλλογή την οποία μου έκανε δώρο ο αδελφός μου πριν λίγα χρόνια...
  2. Κ

Αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Ίσως ο τίτλος είναι αρκετά "παραπλανητικός" αφού αναφέρεται στα χριστούγεννα που ο κόσμος έχει στην αντίληψή του και όχι στην καθ΄εαυτό εορτή. Αρκετά παραμύθια που αναφέρθηκαν, είναι "χριστουγεννιάτικα" λόγω του αντίστοιχου background (χιόνια, στολίδια, τραγούδια, αγιοι βασίλες κτλ) και...
  3. Κ

Οι βιβλιοθήκες μας

Αυτό λες ε; Δηλαδή να το προτιμήσω απο το αντίστοιχο των εκδόσεων ζήτρος; χμ..Συμφέρει και οικονομικά περισσότερο :Ρ
  4. Κ

Γειά σου κόσμε-)

Στην υγειά σου ανοιχτήρι. Καλώς ήλθες! Εβίβα!
  5. Κ

Οι βιβλιοθήκες μας

Βιβλιοεκτιμητή παρατηρώ πολλά βιβλία απο τις εκδόσεις "ζήτρος" ή μου φαίνεται; Αν ναι τι εντύπωση έχεις απο αυτή τη σειρά; Αξίζει περισσότερο απο άλλες αντίστοιχες; Έχω βάλει στο μάτι την "Πολιτεία" του Πλάτωνα (οι εκδόσεις ζήτρος την έχουν σε δύο τόμους) και σκέφτομαι να προβώ σε αγορά της. Απο...
  6. Κ

Ποιά λογοτεχνία ΔΕΝ προτιμάμε;

Χωρίς παρεξήγηση να πω κάτι που έχω ξαναπεί: Τα μυθιστορήματα που απευθύνονται στη μάζα της καθημερινής γυναίκας (δεν θέλω να πω ποια είναι τα "ιδανικά" της μέσης γυναίκας γιατί σίγουρα θα παρεκτραπεί το θέμα), είναι σε μεγάλο ποσοστό ευτελή. Περιστρέφονται γύρω απο το σεξ, τον έρωτα, το "πάθος"...
  7. Κ

Σημειώνουμε πάνω στα βιβλία;

Δεν μαζεύω βιβλία για να στολίζω και να "ομορφαίνω" τη βιβλιοθήκη μου, ούτε να τα "παρουσιάζω" ως κάποιο καμάρι μου.. Το βιβλίο δεν το διαβάζεις καθ΄εαυτό για το χαρτί, αλλά για να πάρεις τις γνώσεις που σου δίνει το συγκεκριμένο μέσο. Ένα βιβλίο είναι μια παρακαταθήκη και όχι ένα πορσελάνινο...
  8. Κ

Το τέλος του περιοδικού ΚΟΜΙΞ

Δεν φαντάζεσαι πόσο καιρό έψαχνα καρτούν με αυτό το σκυλί! Συγκεκριμένα τα καρτούν που έπαιζε με τον γιό του αν θυμάμαι καλά! Θυμάμαι ρώταγα φίλους "πως λεγεται παιδιά το καρτούν που έχει έναν σκύλο που "βαριέται"; Δεν το θυμόταν κανείς.. Πόσες και πόσες φορές δεν έψαχνα στο ίντερνετ βάζοντας...
  9. Κ

Slacktivism (σλακτιβισμός;)

Με το κίνημα των αγανακτισμένων δεν είχα καθ΄εαυτό πρόβλημα. Δεν βρίσκω κακό ο άλλος να πάει να "φωνάξει" για να βρει το δίκιο του. Εκεί που διαφωνώ με το εν λόγω κίνημα είναι πως αρκετοί απο αυτούς "διαμαρτυρήθηκαν" γιατί τους κοπηκε ο μισθούλης τους ενώ τόσα χρόνια τα ξυναν και έπαιρναν...
  10. Κ

Ντάφυ ντακ...ΤΡΕΛΟ γέλιο. Αν σου πω δεν την έχω ακουστα (ως όνομα)....:/ Μπορείς να μου πεις κάποια χαρακτηριστικά καρτουν; Αυτό το καρτούν είναι της συγκεκριμένης εταιρίας; Τι ειναι ρε παιδιά επιτελους αυτα τα..γκαγκ; :-)
  11. Κ

Γενικά τα κινούμενα σχέδια (πέρα απο τις φωνές) της Ντίσνευ ήταν εκνευριστικά. Τελείως παιδιάστικα. Στον τομέα των κινουμένων σχεδίων η Warner Bros έπαιζε μπάλα σχεδόν μόνη της.
  12. Κ

Δωρεάν Λογισμικό (Freeware)

Δία respect. To έχω ήδη αποθηκεύσει στα έγγραφά μου και θα το μελετήσω διεξοδικά. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιέρωσες!
  13. Κ

@Διας Βασικά θέλω να κάνω το εξής: Να φτιάξω ένα φάκελο με τα "αυστηρώς" προσωπικά μου και ο φάκελος αυτός να ανοίγει μόνο με κωδικό! Έτσι απλά. Γίνεται αυτό; Δεν θέλω να μπλέξω με partitions και τα συναφή. @Φαροφύλακας Το πρόγραμμα που σου προτείνω είναι ό,τι πρέπει για μετατροπές. Mp3 απο mp3...
  14. Κ

Φάρε πολύ καλό και χρήσιμο θέμα! Δία respect για τη λίστα σου! Θα χρησιμοποιήσω σίγουρα το πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Σχετικά με το "truecrypt" το είχα δοκιμάσει πριν πολύ καιρό, αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη :-( Να πω και εγώ τη δική μου πρόταση που αφορά στην αναπαραγωγή πάρα πολλών...
  15. Κ

Δήλωση της Ρεπούση για "νεκρές γλώσσες"

off topic Ευχαριστώ Μάγιστρε. Θα το διαβάσω! off topic//
  16. Κ

Mάγιστρε ποιο το θέμα του βιβλίου μέσες-άκρες που προτείνεις;
  17. Κ

Σαφώς και δεν είναι βρισιά το να αποκαλέσεις κάποια γλώσσα ως νεκρή. Για να δώσουμε ένα πιο πλήρες ορισμό, νεκρή γλώσσα ορίζεται ως η γλώσσα που δεν μιλιέται απο κανέναν άνθρωπο εν ζωή, ενώ την είχε μητρική του γλώσσα. Και συμφωνώ πως τα Αρχαία Ελληνικά είναι μια συναρπαστικότατη (και...
  18. Κ

Γεια

Γειά σου καρελ!
  19. Κ

Δημήτρης Καμπουράκης : "Άγιος Αγύρτης"

Πριν λίγες μέρες διάβασα και εγώ τον "Παπουλάκο" όχι όμως απο τον συγγραφέα τον οποίο αναφέρεις αλλά τον Παπουλάκο με συγγραφέα τον Κωστή Μπαστιά, την "έκδοση" του οποίου προτείνω εν αντιθέση με τον συγγραφέα που διάβασες. Βέβαια το βιβλίο του Κωστή Μπαστιά είναι σχεδόν απίθανο να το βρεις στα...