Search results

1. Τ

Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Προτείνω ανεπιφύλακτα το Βιβλιοπωλεία, του Jorge Carrion. Οδοιπορικό στον χώρο και τον χρόνο των βιβλιοπωλείων, με παρεμβολές μικρών δοκιμίων για τα σπουδαία βιβλιοπωλεία του περασμένου αιώνα αλλά και για τις σύγχρονες τάσεις των βιβλιοπωλείων. Από το ταξίδι αυτό δεν απουσιάζουν αναφορές για...
  2. Τ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Αρκετές αγορές βιβλίων, όπως το Κρούζο του Λουίς Ζάιλερ- το οποίο και διαβάζω- , το εξαιρετικό Βιβλιοπωλεία του Jorge Carrion, το οποίο ξεκοκάλισα δύο φορές, το Μέρες δίχως τέλος του Σεμπάστιαν Μπάρρυ, Η συντέλεια του κόσμου της Έρπενμπεκ /
  3. Τ

Έλλη έψαχνα, και τελικά την βρήκα, την 1η έκδοση. Είχε βγει και 2η αλλά δεν είχε την ποιότητα του χαρτιού της 1ης. Έχω και γω κάποια από τα διηγήματα του, αλλά προτιμώ να τα έχω συγκεντρωμένα σε έναν τόμο.
  4. Τ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το ,Βιβλιοπωλεία- Ο χάρτης του κόσμου από έναν αναγνώστη, του Jorge Carrion.
  5. Τ

Κάτι σαν Ντοστογιέφσκι

Θα πρότεινα το Άντεργκραουντ ή ένας ήρωας του καιρού μας, του Βλαντιμίρ Μακάνιν. Το βιβλίο είναι γραμμένο με τέτοιον τρόπο ώστε κάθε κεφάλαιο να έχει αναφορές σε έναν μεγάλο Ρώσο συγγραφέα, με τον ήρωα να είναι καθαρά Ντοστογιεφσκικός τύπος. Άλλο που μου έρχεται στο μυαλό είναι το Ο...
  6. Τ

Ο George Saunders μας επισκέπτεται!

Διάβασα το Λήθη και Λίνκολν και μου άρεσε πολύ, είναι η μοναδική εμφάνιση συγγραφέα που με ενδιαφέρει και που θα προσπαθήσω να πάω.
  7. Τ

Αγόρασα Τα Πεζογραφήματα , μια συγκεντρωτική του έργου του Χειμωνά, σε μια εξαιρετική βιβλιοδεσία από εκδ Καστανιώτη , καθώς και τους Δαιμονισμένους από Ίνδικτο , το κυκλοφόρησε σε Hardback έκδοση. Τελευταίο την Εξαφάνιση του Γιόζεφ Μένγκελε, μέτριο αν και ενδιαφέρον θέμα , θα μπορούσα να το...
  8. Τ

Αρκετές αγορές βιβλίων τον τελευταίο καιρό, με κορυφαία την ποιητική συλλογή του Paul Celan , Καμπή Πνοής, από Κίχλη και το Μνημείο Πεσόντων ,της Alice Oswald από Μελάνι. Επίσης το Μια άλλη θάλασσα, του Μάγκρις, Η συνείδηση του Ζήνωνα , του Σβέβο από Αντίποδες , Το λούμπεν μυθιστορηματάκι, του...
  9. Τ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρέσει το Σύντομο γράμμα για έναν μεγάλο αποχαιρετισμό του Πέτερ Χάντκε. Μου αρέσει το Spiegel im spiegel του Arvo Part. Μου αρέσει το σάντουιτς με προσούτο και μοτσαρέλα, στο booktalks τα Σάββατα , μετά τον καφέ. Μ' αρέσει να χαζεύω τα νέα βιβλία. Μου αρέσει η λέσχη ανάγνωσης στο Αμόνι. Μου...
  10. Τ

Σπουδαίο μυθιστόρημα, βαθιά υπαρξιστικό, προτού τον φέρει τον υπαρξισμό στην λογοτεχνία ο Καμύ.
  11. Τ

'Οταν το τελειώσεις διάβασε και το Μια φανταστική περιπέτεια , του ίδιου.
  12. Τ

Εξαιρετική επιλογή Μπου Ράντλι, αν και η γλώσσα φαντάζει λίγο περίεργη, είναι Δυνατό μυθιστόρημα.
  13. Τ

Βιβλιονέα

Ουπς... λάθος μου... αλλά και του Πιτόλ , το Γαϊτανάκι του έρωτα , είναι εξαιρετικό.
  14. Τ

Βιβλιονέα

Εξαιρετικός συγγραφέας ο μακαρίτης, ειδικά το Νυκτερινός Στόχος άμα το βρείτε διαβάστε το .
  15. Τ

Αγόρασα την Αδηφαγία του Βιτκίεβιτς, είναι εξαντλημένο και το πέτυχα σε χαμηλή τιμή, ως δώρο για φίλο που το ψάχνει εναγωνίως, καθώς και την Κοιλάδα του Ισσά, του Τσέσλαβ Μίλος.
  16. Τ

Καλησπέρα Σμίλα, αυτόνομο είναι, δεν υπάρχει προγενέστερο .
  17. Τ

Τέλειωσα το Μια μικρή γερμανική πόλη, του Λε Καρέ, πολύ καλύτερο απ'ότι περίμενα. Συνεχίζω, μετά το αναγκαίο διάλειμμα , με το Κουτσό.
  18. Τ

Γιάννης Αγιάννης, σπουδαίο διήγημα ο Θάνατος του Ιβάν Ίλιτς.
  19. Τ

Αγόρασα το Microscripts , πρόκειται για την αγγλική μετάφραση των διηγημάτων του Robert Walser που είχε γράψει με μικροσκοπική γραφή, πίσω από κάρτες, σε περιθώρια χαρτιού, με την μέθοδο Kurrent, μια μινιατουρίστικη γραφή που ήταν κάτι σαν στενογραφία τον 19ο αιώνα, αν κατάλαβα καλά. Επίσης το...
  20. Τ

Αναζήτη: "Η ΟΡΓΗ" του Stephen King από Κέδρο

Με την Οργή είναι διαφορετικά, ο Κινγκ έχει απαγορεύσει την επανέκδοση του βιβλίου - εξαιτίας ενός διηγήματος που περιέχει - σε όλες τις γλώσσες. Άρα ως συλλεκτικό , η τιμή θα ανεβαίνει.