Search results

1. Ρ

Πόσα βιβλία έχετε στην βιβλιοθήκη σας;

Είναι σίγουρα γύρω στα 350, μολονότι δεν μπήκα στον κόπο να τα μετρήσω, ίσως και κάτι παραπάνω.
  2. Ρ

Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες στις εκδόσεις Πατάκη μέσα στο 2013

Είναι καλό βιβλίο για να ξεκινήσεις τον Μπόρχες όπως λέει κι ο Φάρος. Οπότε πολύ καλά θα κάνεις αν το πάρεις. :)
  3. Ρ

Πρόκειται για διαφορετικά βιβλία. Ιστορίες Μυθοπλασίες
  4. Ρ

Σύμφωνα με το απόσπασμα του άρθρου που παρέθεσε ο Φάρος, πιθανότατα τα άπαντα του Μπόρχες να αποτελούνται από δύο τόμους. Ένας για τα πεζά κι ένας για τα ποιήματα αντίστοιχα.
  5. Ρ

Γεια σας

Καλώς όρισες στην οικογένεια της Λέσχης. :)
  6. Ρ

Αγαπημένες γαλλικές ταινίες

Αν και δεν έχω εντρυφήσει αρκετά στο γαλλικό σινεμά μπορώ να ξεχωρίσω τρεις ταινίες, την τριλογία " Τρία χρώματα " (Trois Couleurs) του Κριστόφ Κισλόφσκι. 1) Μπλε (Bleu), 1993. 2) Λευκό (Blanc), 1994. 3) Κόκκινο (Rouge), 1994.
  7. Ρ

Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski) : "Γυναίκες" (Women)

Το υστερόγραφο μου έκανε αναφορά και πάλι στον Μπουκόφσκι (Charles και σε ελληνική μετάφραση Κάρολο). :))))
  8. Ρ

Τσαρλς Μπουκόφσκι (Charles Bukowski) : "Γυναίκες" (Women)

Η αλήθεια είναι ότι από Μπουκόφσκι έχω διαβάσει μόνο μια συλλογή διηγημάτων του, με τίτλο Βρώμικος κόσμος (Hot water music) και ήταν αρκετή για να νιώσω τη συγγραφική του ορμή και κυνικότητα. Παραδέχομαι πως την πρώτη και τελευταία φορά που τον διάβασα εξεπλάγην και οι λόγοι νομίζω πως είναι...
  9. Ρ

Αγαπημένα αποφθέγματα από βιβλία

Σ’ εμένα απομένει το τραγούδι, η μαγική στιγμή μου, που είναι μια εξαίσια απάντηση αρκεί να με ρωτήστε. Ρωτήστε με λοιπόν. Κι ύστερα σας παρακαλώ σωπάστε! Γιατί θα τραγουδήσω! Μάνος Χατζιδάκις, Ο Καθρέφτης και το Μαχαίρι.
  10. Ρ

Από πού το αβατάριό σου;

Το δικό μου αποτελεί κολάζ του Οδυσσέα Ελύτη με τίτλο "Σχολή Πιάνου".
  11. Ρ

"Η Λογοκρισία στη Λογοτεχνία", από το Βήμα

Όλες οι εκδόσεις βιβλίων από τις εφημερίδες είναι "φτηνιάρικες", εντούτοις σε σχέση με άλλες εκδόσεις νομίζω πως είναι φροντισμένη.
  12. Ρ

"Η Λογοκρισία στη Λογοτεχνία", από το Βήμα

Μόλις το αγόρασα κι εγώ! Πράγματι φροντισμένη έκδοση για εφημερίδα, δεν το περίμενα.
  13. Ρ

Γιώργος Σεφέρης, ο επιβλητικός

Γράφεις· το μελάνι λιγόστεψε η θάλασσα πληθαίνει. ("16 χαϊκού") Νόμίζω πως όλοι οι συγγραφείς το νοιώθουν κατά καιρούς.
  14. Ρ

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

Κι εγώ που τόσο επόθησα μια μέρα να ταφώ σε κάποια θάλασσα βαθειά στις μακρινές Ινδίες, θα 'χω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύ και μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες. (Ν. Καββαδίας - Mal Du Depart) Τελευταία περιτριγυρίζει συνέχεια στο μυαλό μου.
  15. Ρ

"Κακομεταχείρηση" βιβλίων στα βιβλιοπωλεία

Συμφωνώ με τον Φάρο. Ναι, η αλήθεια είναι ότι και μένα μου' χει τύχει και δεν το περίμενα από μεγάλο βιβλιοπωλείο. Επειδή θέλω να λέω τα πράγματα με τ' όνομα τους, μου συνέβη στο Public της Τσιμισκή, στη στοά Χιρς. Στα ράφια της ποίησης, ήταν όλα άνω κάτω τσαλακωμένα εξώφυλλα μες τη σκόνη. Έχε...
  16. Ρ

Ερωτικοί στίχοι

Μες στη μέση τής θάλασσας Από το μόνο θέλημα τής αγάπης, μ' ακούς; Ανεβάσαμε ολόκληρο νησί, μ' ακούς; Με σπηλιές και με κάβους κι ανθισμένους γκρεμούς άκου, άκου... Ποιος μιλεί στα νερά και ποιος κλαίει- ακούς; ποιος γυρεύει τον άλλο, ποιος φωνάζει- ακούς; Είμ' εγώ πού φωνάζω κι είμ' εγώ...
  17. Ρ

Γεια σας κι από μένα

Καλώς όρισες στην παρέα μας! :διάβασμα8:
  18. Ρ

Συλλογές και συλλέκτες

Λοιπόν, εγώ έχω μια μεγάλη συλλογή κόμιξ, την οποία την χάρισα στην μικρότερη ξαδέρφη μου καθώς δεν τα διαβάζω πλέον. Επίσης από μικρός άρχισα να κάνω συλλογή γραμματοσήμων όπως και παλιών νομισμάτων, τις οποίες συνεχίζω μέχρι σήμερα. Όμως η αγαπημένη μου συλλογή είναι -τι άλλο- των βιβλίων...
  19. Ρ

Λαϊκές προλήψεις και δοξασίες

Αρκετά ενδιαφέρον νήμα! Ορίστε μερικές που θυμήθηκα: * Αν ένα σκύλος σε ακολουθήσει μέχρι το σπίτι σου, θα έχεις καλή τύχη. * Αν σπάσεις καθρέφτη, θα έχεις 7 χρόνια γρουσουζιά. * Όταν αφήνεις τις ντουλάπες του σπιτιού ανοιχτές, ευνοείς τις κακές γλώσσες.