Search results

1. Μ

[Σειρά] Πώς σας φαίνεται η σειρά "Community";

Για να ακούσω γνώμες για όσους βλέπουν community. Εγώ το ξεκίνησα πρόσφατα και μπορώ να πω είναι η πιο έξυπνη κωμωδία που έχω δει. Βασικά η πιο έξυπνη σειρά που έχω δει. Εσείς τι λέτε;
  2. Μ

Ποιά λογοτεχνία ΔΕΝ προτιμάμε;

Διαβάζω τα πάντα, και όλα τα είδη.
  3. Μ

Μαγεία και πεπρωμένο

Θα μπορούσε να είναι και μια ψευδαίσθηση που έχει σχέση και με την συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση του καθενός. Όλα τα γεγονότα επιδέχονται μιας λογικής εξήγησης. Δεν γίνεται μια εικόνα να δακρύσει γιατί κάτι τέτοιο δεν συμβαδίζει με τους νόμους του κόσμου μας. Απλώς πιστεύω πως...
  4. Μ

Μαγεία και πεπρωμένο

Ίζι αυτό ακριβώς που έγραψες είχε πει και ο Μπέρναρντ Ράσελ. Αυτός που πρέπει να αποδείξει είναι αυτός που φέρει τον ισχυρισμό και όχι ο άλλος. Αν ένας μου λέει ότι υπάρχει ο ροζ ελέφαντας πρέπει να το αποδείξει σε μένα ότι υπάρχει και όχι να του αποδείξω εγώ ότι δεν υπάρχει. Δείτε εδώ στην...
  5. Μ

Μαγεία και πεπρωμένο

100% όλα τα πράγματα εξηγούνται με την λογική. Δεν επεμβαίνουν Θεοί στη ζωή μας ( αν και πιστεύω στην ύπαρξη του ) και ούτε είναι προδιαδεγραμένη η ζωή μας. δεν θα είχε νόημα να ζω αν υπήρχε πεπρωμένο. Κάτι λίγο άσχετο. Έψαχνα στο google για τέτοια πράγματα πριν καιρό και κοιτάξτε τι φόρουμ...
  6. Μ

Κόμικς που αγαπάμε και προτείνουμε

Καλά πως είναι να μην ανέφερε κανείς τον αρκά; Τον μαέστρο του μαύρου χιούμορ και των λογοπαιγνίων.
  7. Μ

Έχετε διαβάσει το "Άνεμοι Πολέμου" του Στίβεν Πρέσσφιλντ (Steven Pressfield);

Όλα του Πρέσφιλντ είναι πολύ καλά βιβλία με κορυφαίο το Οι πύλες της φωτιάς.
  8. Μ

Ποια ήταν τα πρώτα σας βιβλία;

Το πρώτο μου βιβλίο ήταν ο Τρελαντώνης της Δέλτα το οποίο το διάβασα στην τρίτη δημοτικού. Μου το είχε δώσει η μητέρα μου να το διαβασω μιας και είναι τύπος που γενικά διαβάζει πολύ. Από τότε το ταξίδι μου στα βιβλία δεν έχει σταματήσει καθώς διαβάζω ασταμάτητα από τότε.
  9. Μ

A. Tζ. Κρόνιν (Archibald Joseph Cronin): "Τα ώριμα χρόνια"

Τα αστέρια κοιτάζουν την Γη είναι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει. Έχει την παράλληλη ιστορία αρκετών πρωταγωνιστών από διάφορες κοινωνικές τάξεις, καμιά φορά συνδέονται και μεταξύ τους αλλά όλοι ζουν στον ίδιο τόπο και δείχνει πως αντιμετωπίζουν τις διάφορες προκλήσεις. Ο πιο αγαπητός για μένα...
  10. Μ

A. Tζ. Κρόνιν (Archibald Joseph Cronin): "Τα ώριμα χρόνια"

Μου αρέσει πολύ ο κρόνιν και έχω βαλθεί να τα διαβάσω όλα του τα βιβλία. Για την ώρα έχω διαβάσει : Το κάστρο Τα αστέρια κοιτάζουν τη γη ( εκπληχτικό ) Τα κλειδιά της βασιλείας Τα άγουρα χρόνια Τρεις αγάπες Αν και να σημειώσω κάτι Αριάδνη. Γιατί έχω την εντύπωση πως η συνέχεια από τα άγουρα...
  11. Μ

Υπάρχει ηθικός φόνος;

Ο κάθε άνθρωπος έχει τον ηθικό κώδικα του. Είτε του υπαγορεύεται από θρησκείες, είτε του επιβάλλεται μέσω του φόβου από τους νόμους, έχει τον δικό του ηθικό κώδικα. Άλλοι έχουν σκοτώσει για λόγους τιμής παράδειγμα διότι η ηθική τους αυτό υπαγόρευε να πράξουν. Η δική μου ηθική δείχνει συγκατάβαση...
  12. Μ

Προτάσεις για Βιβλία Μυθολογίας, Παραφυσικού & Αισθηματικά

Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας επίσης!
  13. Μ

Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα

ΘΑ τα παρατήσω όλα και θα πορευτώ στα χνάρια του Ezio
  14. Μ

Αγαπημένοι ντεντέκτιβ

Ένας είναι ο υπέρτατος, ο ένας και μοναδικός ντετέκτιβ. Σέρλοκ Χολμς. Όλοι οι άλλοι απλά ακολουθούν την σκιά του.
  15. Μ

Η σωστή σειρά ανάγνωσης για τα βιβλία με τον Σέρλοκ Χολμς

Διάβασε τα όπως θες και αν θες να τα έχεις κιόλας για εσένα συστήνω τους 4 τόμους από τους σύγχρονους ορίζοντες που αναφέρθηκαν και πιο πάνω.
  16. Μ

Ελληνική και ξένη λογοτεχνία. Αντέχουμε τη σύγκριση;

Και αν ξεφύγουμε λίγο από τον χώρο της λογοτεχνίας και ας θυμηθούμε το Logicomix. Που έγινε best seller και όχι άδικα. Δεν πιστεύω πως είναι θέμα γεωγραφικών συνόρων. Είναι να ανακαλύψουν οι ξένοι κάτι που δεν έχουν αυτοί. Η πρωτοτυπία ξεχωρίζει αμέσως.
  17. Μ

Ο Πληθυντικός αριθμός και οι κοινωνικές τάξεις

Μακάρι να μην χρησιμοποιούσαμε τον πληθυντικό ευγενείας. Είναι κωμικό να βλέπω 20χρονους φοιτητές να μιλάνε στον πληθυντικό έναν 35χρονο μεταπτυχιακό που μας έκανε μάθημα στην σχολή. Σε μεγαλύτερους ανθρώπους όμως δεν ξέρω τι γίνεται, γιατί σαφώς θα τους αποκαλέσεις κύριο. Οπότε τι θα πεις; "Να...
  18. Μ

Εγκυκλοπαίδεια: χρήσιμη ή ξεπερασμένη;

Την εγκυκλοπαίδεια την διαβάζω πολλές φορές σαν βιβλίο. Ξεφυλλίζω τον τόμο και όποιο λήμμα μου αρέσει ρίχνω μια ματιά. Κάτι τέτοιο από το διαδίκτυο δεν μπορεί να γίνει. Βέβαια όταν θέλω να βρω κάτι γρήγορα πάντα ψάχνω στο ιντερνετ. Όμως την Πάπυρους Λαρούς Μπριτάνικα των 62 τόμων που έχω δεν...
  19. Μ

Νίκος Καζατζάκης : "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

Με τον δικό του τρόπο Άθεος και Θρήσκος μαζί θα έλεγα. Όπως και όπου και να πίστευε, αυτό ήταν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο.
  20. Μ

Νίκος Καζατζάκης : "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

Διαβάστε και τον Φτωχούλη του Θεού. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Από τα 3 καλύτερα του Καζαντζάκη κατά την γνώμη μου.