Search results

1. Σωτηρία

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Τελείωσα πρόσφατα το "Σφαγείο Νο 5" του Βονεγκατ και πραγματικά δεν περίμενα να μου αρέσει τόσο... Η υπόθεση εξελίχθηκε πολύ διαφορετικά από ότι περίμενα... Στα πολύ συν του ήταν ότι μου θύμισε πολύ το "Η ιστορία της ζωής σου" του Ted Chiang που υπερ-λατρεύω!! Συνεχίζω τώρα με το "Κανονικοί...
  2. Σωτηρία

Τελείωσα το πολυδιαβασμένο "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες" και έχω φτάσει στη μέση του "Σφαγείο Νο5" του Βόνεγκατ... Είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που φανταζόμουν αλλά μ'αρέσει πολύ.
  3. Σωτηρία

Χειραγώγηση, διδακτισμός και... βιβλία [;]

@Αντίβαρο το μονο είδος χειραγώγησης που έχω δει και μάλιστα πολύ έντονα στον "κόσμο του βιβλίου" είναι συνήθως γονέα προς το παιδί... Πολλοί γονείς έχουν συγκεκριμένες απόψεις περί του τι είναι καλό/σωστό/πρέπον/ευεργετικό να διαβάζει το παιδί τους και το αναγκάζουν να ακολουθήσει το δικό...
  4. Σωτηρία

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

@Έλεν πραγματικά οι εικόνες αυτού του βιβλίου σε στοιχειώνουν... Σε σημείο που ήθελα να σταματήσω να το διαβάζω! Φοβερό βιβλίο με κάθε έννοια της λέξης! Μπραβο και στ@ @Το χω σου λέω για την επιλογή, αν και "ριψοκίνδυνη" μιας και έχω γνωστό που διστάζει να δεχτεί προτάσεις μου μόνο και μόνο...
  5. Σωτηρία

@ΜαρίαΚοκ άργησα αλλά κατάφερα επιτέλους να διαβάσω την πρώτη σου πρόταση: "Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες" Αν και ψυχολογικά δεν ήταν η κατάλληλη περίοδος να το διαβάσω, μου άρεσε πάρα πολύ! Η γραφή ήταν εξαιρετική και οι εικόνες της φύσης και της ζωής στο βάλτο τρομερά παραστατικές και...
  6. Σωτηρία

Transgressive fiction (Λογοτεχνία της παραβατικότητας)

Επειδή και εγώ είμαι κάπως αρνητική στο να διαβάσω βίαια μυθιστορήματα, θα σου πρότεινα να διαβάσεις ως αρχή το "Λιγότερο από μηδέν" του Bret Easton Ellis το οποίο βουτάει σε transgressive νερά αλλά χωρίς να φτάνει σε σημεία Fight Club και λοιπών που αναφέρθηκαν. Με έριξε λίγο σε μια κατάσταση...
  7. Σωτηρία

Podcast για την λογοτεχνία και όχι μόνο!

Καλά Κατινάκης και Super Kiki είναι τοπ!! <3
  8. Σωτηρία

Εμίλ Ζολά (Émile Zola): "Νανά"

Τη Νανά τη λάτρεψα απο την αρχή μέχρι το τέλος ( το οποίο πραγματικά το θεωρώ από τα πιο ταιριαστά και καλογραμμένα φινάλε βιβλίων που έχω διαβάσει) και χάρη σε αυτή ξεκίνησα να διαβάζω Γάλλους συγγραφείς τους οποίους εν τέλει απολαμβάνω απίστευτα. Όχι μόνο τους σύγχρονους του Ζολά αλλά και...
  9. Σωτηρία

Τα χρόνια της αλληλογραφίας

Από τα πιο ωραία νήματα που έχω δει μέχρι στιγμής εδώ! Αν και είμαι της γενιάς του ιντερνετ, πάντα με γοήτευε η επιστολογραφία -και ευτυχώς είχα την τύχη να έχω φίλους που μέχρι κάποιο σημείο της ζωής μας ένιωθαν το ίδιο. Έχω ντοσιέ ολόκληρα με τα χιλιάδες -κυριολεκτικά- χαρτάκια που...
  10. Σωτηρία

Η σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών

Υπάρχει μια youtuber, η Jen Campbell , που έχει κάνει μια εξαιρετική σειρά βίντεο με θέμα τα διάσημα παραμύθια και την ιστορία τους. Αναφέρει πχ τις διαφορετικές εκδοχές του ίδιου παραμυθιού που συναντώνται σε διαφορετικές χώρες, τη μη-Ντισνεϊκή τους πλευρά κά. Όποιον τον ενδιαφέρει το θέμα, τη...
  11. Σωτηρία

Podcast για την λογοτεχνία και όχι μόνο!

Ο τύπος είναι α πι στευ τος!! Σε κάνει να θες να διαβάσεις όλα τα βιβλία που προτείνει, κάνει τη λογοτεχνία πολύ πανκ ροκ! :ωραίος:
  12. Σωτηρία

Διάθεση για "γκρίνια"

4 βιβλία για το αντίστοιχο 1 της πρωτοτυπης έκδοσης;;;;;:αργκ::αργκ::αργκ::αργκ::αργκ: Αυτό ειλικρινά δεν το έχω ξανακούσει να γίνεται! Λες και ορισμένοι εκδοτικοί δεν έχουν αισθητήριο καθόλου για το τι "παίζει" στην αγορά! Καταστρέφουν έτσι τόσα καλά βιβλία!! Το τραγικό δε είναι ότι επειδή...
  13. Σωτηρία

Ξεκινάω το βιβλίο της λέσχης ανάγνωσης στην οποία συμμετέχω... το Γόμορρα του Ρομπέρτο Σαβιάνο (εκδ. Πατάκη)
  14. Σωτηρία

Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

Ετσι ακριβώς νιώθω και γω!! Συμφωνώ και γω πολύ! Εγώ προτιμώ μάλιστα να βρίσκω βιβλία μέσω προτάσεων και με βάση το αισθητήριο που έχω αναπτυξει σχετικά με τα βιβλιοφιλικά γούστα μου να διαλέξω αν θα το διαβάσω ή οχι... Πολλες φορές βέβαια, προκειμένου να διευρύνω το αναγνωστικό μου πεδίο...
  15. Σωτηρία

Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

Στο παρελθόν έχω αφήσει κάμποσα βιβλία στη μέση, αλλά αυτά που θυμάμαι πιο έντονα είναι : 1. Η κυρία Νταλογουει: Διάβασα περίπου μέχρι τη μέση αλλά αυτός ο τρόπος γραφής ( stream of conciousness, δεν είμαι σίγουρη πως μεταφράζεται στα ελληνικά) με κούρασε αφάνταστα. Για κάμποσο καιρό πίστευα...
  16. Σωτηρία

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Δεν είναι τωρινή αγορά αλλά καθώς έφτασε στην πόρτα μου χθες, είπα να την αναφέρω! ;) Εδώ και χρόνια βλέπω σε πάμπολλες λίστες "αγαπημένων βιβλίων" το Hyperbole and a half της Allie Brosh και ενώ πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον, κάτι με σταμάταγε από το να προχωρήσω σε αγορά (ίσως ο παράξενος...
  17. Σωτηρία

@ΜαρίαΚοκ Καλή χρονιά! Πραγματικά μπήκες δυναμικά στο παιχνίδι!! Χαίρομαι πάρα πολύ που απόλαυσες το Δόκτωρ Γκλας! Η κριτική σου είναι πολύ ακριβής! Με είχε ενθουσιάσει πολύ η γραφή του που δε θυμίζει σε τίποτα αναγνώσματα του προηγούμενου αιώνα: είναι τόσο φρέσκια και μοντέρνα που έπρεπε να...
  18. Σωτηρία

Πού ταξιδεύεις αυτές τις μέρες στα βιβλία σου;

Στο Παρίσι, τέλη 19ου αιώνα με τον ερωτυλο Μπελ Αμί του Maupassant
  19. Σωτηρία

Καλές Γιορτές σε όλους και καλά αναγνώσματα! Υπάρχουν τόσες ωραίες προτάσεις βιβλιών που θα γεμίσω τη φετινή χρονιά και με άλλες πέρα από αυτές που μου δωσε το ταίρι μου <3 @ΜαρίαΚοκ οι επιλογές σου ειναι μια και μια! Ήθελα να διαβάσω ούτως ή άλλως και τα τρία βιβλία!!! Ελπίζω να απολαύσεις...
  20. Σωτηρία

Βιβλία για να γελάσουμε

Από τα αγαπημένα μου χιουμοριστικά είναι "το Ημερολόγιο ενός Βιβλιοπώλη" του Shaun Bythell και προσφάτως διάβασα τα βιβλία του Adam Kay από εκδόσεις Κλειδάριθμος, με πρώτο το "Αυτό θα πονέσει" και τα βρήκα εξαιρετικά... Φυσικά δεν θα μπορούσα να παραλείψω τα βιβλία των δύο αγαπημένων μου Terry...