Search results

 1. Α

  Προτάσεις για βιβλία που θα θέλατε να μετατραπούν σε ακουστικά βιβλία (audiobook)

  Αν θέλετε να πουλήσετε, ασχοληθείτε με τα μπεστ σέλερ. Σε ότι αφορά το θέμα των τιμών, μην περιμένετε σε αυτή την χώρα να βρείτε πολύ κόσμο που θα δεχτεί να πληρώσει αυξημένη τιμή επειδή έχετε υψηλά κοστολόγια...
 2. Α

  Ανύπαρκτοι οι Έλληνες Συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας;

  Περιέργως αν ρίξει κανείς μια ματιά στο Amazon, θα δει πως και εκτός χώρας στον 20ο αιώνα έχουν μείνει οι συγγραφείς. Αυτό ή ότι η λογοτεχνία φαντασίας δεν είναι εξέλιξη αλλά είδος.
 3. Α

  Ανύπαρκτοι οι Έλληνες Συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας;

  Μικρή χώρα = μικρός αριθμός συγγραφέων. Και μικρότερος αριθμός συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας ή μόνο φαντασίας. Νομίζω πως δεν τα διαχωρίζεις.
 4. Α

  Ο Arne Dahl στην Αθήνα

  Να μας κοινοποιήσετε τις εντυπώσεις σας!
 5. Α

  Οι ζωές των άλλων!

  Έχω ζηλέψει όχι την ζωή αλλά τις ευκαιρίες που έχουν δοθεί σε άλλους. Άλλωστε τουλάχιστον το 50% των αποτελεσμάτων που έχουμε στα διάφορα θέματα οφείλεται στην τύχη.
 6. Α

  Λέων Τολστόι : "Άννα Καρένινα"

  Άνετα θα αφαιρούσα πολλές σελίδες, μεταξύ των οποίων τις λεπτομέρειες του θερισμού και των εκλογών. Μεγάλο μέρος της φλυαρίας ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα για τους μη γνωρίζοντες τα ρωσικά πράγματα εκείνη την εποχή, αλλά σήμερα αφορούν όσους λίγους ενδιαφέρονται για τις συνθήκες στην Ρωσία εκείνη...
 7. Α

  Τί λέει ένας άθεος στο "Χριστός Ανέστη";

  "Αληθώς Ανέστη" στον πολύ κόσμο για να μην ανοίγουμε κουβέντα. Άμα θέλουν να πιστεύουν στην ανάσταση, δικαίωμα τους. Άλλωστε ο άνθρωπος πιστεύει σε διάφορους παραλογισμούς για να μην τρελαθεί. Οι πιο κοντινοί μου γνωρίζουν πως είμαι άθεος.
 8. Α

  Τί είπε η Κική Δημουλά για τους μετανάστες στην Κυψέλη

  Το ότι περιγράφει μια κατάσταση και κάποιοι στραβώνουν είναι αναμενόμενο σε αυτή την απίθανη χώρα. Μελανό σημείο το "μακάρι οι φυλές του κόσμου να ήταν ανακατωμένες".
 9. Α

  Διαβάζετε πολλά βιβλία συγχρόνως;

  Διαβάζω έως και 4 μαζί, διαφορετικού είδους, μεγέθους, δυσκολίας και γλώσσας (Ελληνικά-Αγγλικά).
 10. Α

  Διαφορές στην μετάφραση

  Μεγαλύτερο πρόβλημα υπάρχει στην ποίηση. Μικρότερο στην λογοτεχνία. Αλλά εάν δεν γνωρίζεις την γλώσσα στην οποία γράφτηκε το έργο, συμβιβάζεσαι με ότι υπάρχει. Καλούς μεταφραστές δεν ξέρω εάν έχουμε ακόμα, υποθέτοντας πως και οι δικοί τους μισθοί έχουν καταρρεύσει...
 11. Α

  Αύγουστος Κορτώ: "Μικρό χρονικό τρέλας"

  Να προσθέσω στην κουβέντα πως σε πολλές περιπτώσεις οι καρδιολόγοι γράφουν αντικαταθλιπτικά, γιατί αυτά είναι που χρειάζεται ο ασθενής. Σύνηθες φαινόμενο σε άτομα τρίτης ηλικίας.
 12. Α

  Σας αρέσουν τα πολυπρόσωπα μυθιστορήματα;

  Μιας και έχω διαβάσει το" κοράκι", οι βασικοί χαρακτήρες είναι περί τους 10. Οι υπόλοιποι είναι διακοσμητικοί και τους ξεχνάς με το που σταματήσει κάθε αναφορά γι' αυτούς. Κατά κανόνα δεν "ζουν" για πάνω από μερικές σελίδες.
 13. Α

  Υπάρχει τέχνη καλή και κακή και τί τελικά είναι η τέχνη;

  Αν δεν υπάρχει κακή και καλή τέχνη, τότε η καλλιτεχνική έκφραση είναι το μόνο ανθρώπινο δημιούργημα που είναι υπεράνω κριτικής. Μάλιστα ο καθένας θα πρέπει να αυτοαμφισβητείται αφού όλες οι απόψεις είναι υποκειμενικές. Επιπλέον, δεν έχει νόημα να κάνεις διάλογο για το χ ή ψ έργο.
 14. Α

  Υπάρχει τέχνη καλή και κακή και τί τελικά είναι η τέχνη;

  Να συμμετάσχουν όλο στο imdb ή στο goodreads είναι αδύνατον μιας και δεν μπορούν όλοι να καταναλώσουν τα ίδια έργα. Και δεν είναι και υποχρεωτικό. Η βαθμολογία στα sites αυτά έχει βαρύτητα λόγω της μεγάλης αριθμητικά συμμετοχής. Κοινώς, έχεις ένα σημαντικό δείγμα ανά έργο. Αυτό είναι ένα...
 15. Α

  Υπάρχει τέχνη καλή και κακή και τί τελικά είναι η τέχνη;

  Το ότι η κάθε άποψη είναι υποκειμενική, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρχει σύγκλιση. Η σύγκλιση είναι που ορίζει την αντικειμενικότητα. Το ότι κάποιος δημιουργεί ένα έργο τέχνης, δεν σημαίνει πως αυτό είναι καλό εάν δεν αναγνωριστεί ως τέτοιο από το κοινό του. Όχι από όλη την ανθρωπότητα...
 16. Α

  Υπάρχει τέχνη καλή και κακή και τί τελικά είναι η τέχνη;

  Μια καλή ανάλυση της σημερινής κατάστασης της τέχνης, εδώ. Όποιος ενδιαφέρεται του στέλνω και αριθμούς σελίδων.
 17. Α

  Υπάρχει τέχνη καλή και κακή και τί τελικά είναι η τέχνη;

  Η κακή τέχνη μπορεί να είναι η αφετηρία, αλλά ποτέ το τέρμα (αυτό εαν κανείς το ψάχνει λίγο, αλλιώς μένει στάσιμος...). Η καλή τέχνη μπορεί να είναι η αφετηρία αλλά είναι σίγουρα το τέρμα.
 18. Α

  Προτάσεις για σειρές

  Ε, δεν έγραψα πως χαρακτηρίζεται από καταιγιστικούς ρυθμούς... Για πιο σίγουρο ύπνο, δες αυτό. Το οποίο εμένα μου άρεσε.
Top