Search results

1. Ειφφελ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Dune :αγαπώ::αγαπώ::αγαπώ: Τι βιβλιαρος είναι αυτός. Είχα δει μικρός την παλιά ταινία, η οποία δεν μου άρεσε καθόλου. Οπότε δεν μου έκανε καμία αίσθηση να το διαβάσω. Θέλω να τα παρατήσω όλα και να διαβάσω όλη τη σειρά. Και μετά να την ξαναδιαβάσω. Το τέλειο sci fi βιβλίο
  2. Ειφφελ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Σήμερα τελείωσα το ή μητέρα του σκύλου. Μετά από το οι φωνές του ποταμού Παμάνο. Και τα δύο μιλάνε για πόλεμο. Πολύ ψυχοπλάκωμα, ελπίζω το επόμενο που θα ψηφίσουμε στην λτβΗ, να είναι λίγο πιο εύθυμο
  3. Ειφφελ

Τι θέλω για την νέα χρονιά - 2023 σου ΄ρχομαι

@ΚρίτωνΓ , ακριβώς τα ίδια σκέφτομαι. Θέλω απλώς να συνεχίσω να έχω αυτά που έχω. Καλή χρονιά σε όλους
  4. Ειφφελ

Και το δώρο δεν ήταν βιβλίο. Ήταν όμως της αξείας

Καλή χρονιά!!! Τα βιβλία που ανταλλάχτηκαν φέτος
  5. Ειφφελ

Καλησπερα

:λέσχη:καλώς ήρθες
  6. Ειφφελ

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Ξέχασα τα στείρα επιχειρήματά μου, τα στυγνά συμπεράσματα μου. Αφοσιώθηκα στο να φαντάζομαι το πρόσωπό της, το βλέμμα της -εκείνο το βλέμμα που μου θύμιζε κάτι που δεν μπορούσα να προσδιορίσω-, τον βαθύ και μελαγχολικό τρόπο της σκέψης της. Ένιωσα πως ο ανώνυμος έρωτας που είχα θρέψει τα χρόνια...
  7. Ειφφελ

Α ρε έρωτα τι μας κάνεις (βάζω και τίτλο στο απόσπασμα) Πέρασα μιαν ανήσυχη νύχτα. Δεν μπόρεσα να σχεδιάσω ούτε να ζωγραφίσω, αν και προσπάθησα πολλές φορές ν' αρχίσω κάτι. Βγήκα να περπατήσω και βρέθηκα ξαφνικά στην οδό Κοριέντες. Μου συνέβαινε κάτι πολύ παράξενο: κοίταζα με συμπάθεια όλο τον...
  8. Ειφφελ

Ποια βιβλία δεν αντέξατε να τελειώσετε και για ποιο λόγο;

Τροπικός του καρκίνου. Το διάβαζα στα αγγλικά και το μόνο που έμαθα είναι ότι υπάρχουν τόσες πολλές λέξεις για την βρωμιά στα αγγλικά που έμεινα εντυπωσμενος. Δεν άντεξα να διαβάζω για τόση βρωμιά πραγματικά.
  9. Ειφφελ

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

@Μαργαριτα σε καταλαβαίνω απόλυτα. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα την καραντίνα για να είναι η καθημερινότητα μου έτσι όπως περιγράφεις, μιας και ζούσα "κάπως" έτσι. Αυτό όμως που έκανε η καραντίνα ήταν να θεωρείται φυσιολογικός αυτός ο τρόπος ζωής. Δεν ήμουν πλέον ο διαφορετικός που έκανα...
  10. Ειφφελ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Τελείωσα τα ανεμοδαρμενα υψη. Δεν μπορώ να πω ότι με κούρασε, πάρα τον βαρετό, κατά την αναγνωστική μου άποψη, τίτλο. Αντίθετα μου κράτησε πολύ καλή παρέα όσο το διάβαζα. Ο τίτλος ήταν ο βασικός λόγος που δεν το είχα διαβάσει τόσο καιρό και πιστεύω ότι αν δεν ήταν το βιβλίο της συνανάγνωσης της...
  11. Ειφφελ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Στο Παρίσι, ρώτησα σε ένα σουπερ μάρκετ οδηγίες για το που βρίκεται η οδός του ξενοδοχείου που έμενα. Έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν, ήρθε μία κυρία και τους την είπε καλά καλά και μου έδωσε οδηγίες (ήταν ακριβώς δίπλα, αποκλείεται να μην την ήξεραν). Ευτυχώς που έχει γίνει τόσο εύκολη η χρήση...
  12. Ειφφελ

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Δεν φταίνε οι Έλληνες συγγραφείς για την επιμέλεια. Τα λεφτά που προσφέρουν οι οίκοι φταίνε. Συμβαίνει και σε μεταφρασμένα βιβλία. (πρόσφατο παράδειγμα η αθέατη ζωή της Αντι Λαρι). Είναι κρίμα να συμβαίνει αυτό γιατί χάνει μεγάλη αξία το βιβλίο εξαιτίας αυτού.
  13. Ειφφελ

Απόσπασμα απο American gods ... Τη ζωή ενός παιδιού, πολύ παλιά και πολύ μακριά, σε έναν τόπο πέρα από τον ωκεανό, στους τόπους όπου ανέτελλε ο ήλιος. Αλλά αυτή η ζωή δεν περιείχε καθόλου ανατολές, μόνο ημίφως τη μέρα, και μαυρίλα τη νύχτα, Κανείς δεν του μιλούσε. Άκουγε ανθρώπινες φωνές, απ'...
  14. Ειφφελ

Γεια σας!

Καλώς ήρθες!!!