Search results

1. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

από τα αποσπάσματα ενός αντισυμβατικού (non-mainstream) ημερολογίου: The Cave Singers - Dancing On Our Graves
  2. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

Και η απάντηση στην απορία του μοναδικού στίχου της άνωθεν ανάρτησης. Χείλια Λουλούδια - Δεν έχω κανέναν
  3. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

από τα αποσπάσματα ενός εφηβικού (non-brain) ημερολογίου ή εποχών όταν ο Cayetano ήταν μοναχά/απλά γνωστός ως Γιώργος Μπρατάνης: Στρογγυλό Κίτρινο - Μετά την επιστροφή 1997
  4. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

Χαρούμενα 20 @Χρυσόστομος! ;)
  5. Αζαθοθ

Τα χρόνια της αλληλογραφίας

Επιστολική λογοτεχνία, από τις παλαιότερες μορφές λογοτεχνίας, στην οποία συναντάμε κομμάτια του εαυτού μας και αυτήν ακριβώς η προέκταση ενός βιώματος δύναται να αποτελέσει ευχή και κατάρα -εκτός αν επιλέγεται η αφηγηματική αντίστιξη, η οποία συνήθως εντείνει την απόλαυση του κειμένου. Ένα...
  6. Αζαθοθ

Τα χρόνια της αλληλογραφίας

(Χειμώνας) 1997 Αγαπημένη Β., Γιατί ενώ όλοι οι συνοδοιπόροι μου επιμένουν πως είναι αφράτο χιόνι, για μένα παραμένει η αίσθηση λευκής άμμου, η αίσθηση των ξυπόλυτων ποδιών μας, των βημάτων μας εκείνες τις μέρες όταν ούτε το αύριο, ούτε το χθες άξιζαν έστω και ένα λεπτό του χρόνου μας. Θέλω...
  7. Αζαθοθ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Γνωστότερο ως bardcore, από την κέλτικη λέξη bard (βάρδος) και το core (πυρήνας/ουσία), είναι ένα μουσικό (ιντερνετικό κυρίως, αν και πλέον βλέπω να γίνονται και λαϊβάκια) ρεύμα ή υποκειμενικό μουσικό φαινόμενο, γνώρισμα του οποίου είναι οι διασκευές, εν αρχή, ποπ τραγουδιών, και μετέπειτα κάθε...
  8. Αζαθοθ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Στην περίπτωση που η ελληνική γλώσσα δεν είχε τρόπους να αντιμετωπίσει τη χασμωδία, ίσως και ναι. Ωστόσο, τα πάθη φωνηέντων και διφθόγγων λειτουργούν ως θεραπεία· και το όνομα αυτής: συναλοιφή (συστατικά: η κράση, η συναίρεση, η έκθλιψη, καθώς και άλλα).
  9. Αζαθοθ

Αναζητώ: Ο φωτογράφος της Τουλούζης - Ζαν-Πολ Ντιµπουά

Ίσως εδώ, μοναχά ως μεταχειρισμένο (εκδόσεις Διήγηση και όχι Καστανιώτης, όπως εσφαλμένα αναγράφεται στην ιστοσελίδα). Τίτλοι ενός πολλά υποσχομένου εκδοτικού οίκου που όσο θόρυβο προκάλεσε όταν ιδρύθηκε, τόσο αθόρυβα εχάθει. Η αναζήτησή τους -res ipsa loquitur-, ένα μαρτύριο. Καλώς όρισες.
  10. Αζαθοθ

Βίντεο κλιπ σαν ταινίες

Oh well.. ή όταν η έλλειψη στίχων, σε οδηγεί στο να κινηματογραφήσεις συναισθήματα. (αν και η παρουσία -γύμνια- του Shia LaBeouf ανεβάζει κάπως τον πήχη..) Sigur Rós - Fjögur píanó
  11. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

από τα αποσπάσματα ενός εξαιρετικά -κάτω των 50 προβολών- αντισυμβατικού (non-mainstream) ημερολογίου: Monrows - It Hurts
  12. Αζαθοθ

Προτείνετε λογοτεχνία περιόδου ύφεσης Αμερικής, εφάμιλλης Στάινμπεκ, ΧέμινγουεΪ κ.α.

Για να προσθέσω και μία πιο εναλλακτική/underground νότα ανάγνωσης, δύο βιβλία που διάβασα πρόσφατα*, τα οποία έχουν μια μυρωδιά από χώμα -ή ιδρώτα-, ως συναντάται σε έργα των συγγραφέων που προανέφερες, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζονται -και- από ένα πνεύμα σύμπνοιας όσον αφορά τις επιθυμητές...
  13. Αζαθοθ

Απορία για την ετυμολογία/ορθογραφία των λ. μαμά/μάνα

υπάρχουν στιγμές που τρίβω τα μάτια μου κατά την ανάγνωση κειμένων που ακολουθούν νέα ορθογραφία, ίσως επειδή θεωρούσα -συναισθηματικά- πως η ορθογραφία των λέξεων, συνδέεται άμεσα με την ετυμολογική προέλευσή τους (λιχούδης – λειχούδης.. πάει χάθηκε το λείχω, και είναι τόσο ωραίο ρήμα :p)...
  14. Αζαθοθ

Τηρώντας δεσμεύσεις. Ανατρέχoντας σε λεξικά, στην προκείμενη περίπτωση του Τεγόπουλος-Φυτράκης (1993) που είναι εύκαιρο στη -τωρινή- βιβλιοθήκη μου, για να επιβεβαιώσω υποψίες μου, προκύπτει πως όντως το μαμά, μεταγενέστερο του μάμμα, προέρχεται από την αρχαία ελληνική μάμμη. Επιπροσθέτως, η...
  15. Αζαθοθ

Μα δεσμεύτηκα να επιστρέψω· και πάντα επιστρέφω. ;)
  16. Αζαθοθ

Θα σου παραθέσω μια μικρή ιστορία του Λουδοβίκου των Ανωγείων που κι αν -φαινομενικά- δεν έχει σχέση με την απορία σου, έχει -αρχικά- σχέση με τις λέξεις του τίτλου του νήματος. Σ' ένα μικρό δωματιάκι ζούσαν οι δύο νεαροί μετανάστες, στο Μόναχο. -Με πόσα νι γράφεται η μάνα; ρώτησε ο Σάκης καθώς...
  17. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

από τα αποσπάσματα ενός αντισυμβατικού (non-mainstream) ημερολογίου: Kristof (ft. Adonis ParaPam Stamopoulos) - Rêve
  18. Αζαθοθ

Προτείνετέ μου συγγραφείς σαν τον Μπουκόφσκι

Αν το ίντερνετ είχε λαλιά, θα σου πρότεινε Γιώργο Σκούρτη ή/και Αντώνη Σουρούνη. Ωστόσο προσωπικά, αν και η ελληνική λογοτεχνία δεν είναι ακριβώς το φόρτε μου, θα σου πρότεινα δύο βιβλία, από δύο διαφορετικές εποχές: μια βουτιά στο παρελθόν με το «Το θείο Τραγί» του Γιάννη Σκαρίμπα, γραμμένο...
  19. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος '80s

Με ή χωρίς κανένα νόημα. F.R. David - Words don't Come Easy
  20. Αζαθοθ

Ράδιο Φάρος

από τα αποσπάσματα ενός ημερολογίου παραφράσεων (διασκευών): The Bas Lexter Ensample - La Vida de los Uruguayo