Search results

1. Μ

Συνανάγνωση Σαίξπηρ

Wow! το myshakespeare φαίνεται πολύ καλή σελίδα. Για να πω την αλήθεια η ελληνική έκδοση του 1896 δεν μου άρεσε με μια πρώτη ματιά που της έριξα, μάλλον θα κάνω μια ανάγνωση από το αγγλικό (myshakespeare) και την ελληνική έντυπη που έχω. Ελπίζω να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε αν ο καθένας...
  2. Μ

Συνανάγνωση Σαίξπηρ

Αν έχει κανείς ηλεκτρονική έκδοση ας μου τη στείλει και σε μένα. Εγώ έχω σε έντυπο από εκδ Πατάκη αν δεν κάνω λάθος.
  3. Μ

Αποστολές και ΕΛΤΑ

Από την εμπειρία μου μέχρι τώρα με ταχυδρομεία είναι αρκετά σπάνιο να χαθεί κάτι. Αν έχει κάτι κωδικό αναζήτησης μπορεί να ιχνηλατηθεί και να βρεθεί που είναι ή που ήταν επιβεβαιωμένα τη τελευταία φορά πριν χαθεί. Κυρίως γίνονται καθυστερήσεις, αλλά μου έχει τύχει να πάει σε λάθος πόλη ακόμα και...
  4. Μ

Έτοιμοι για τον αποχωρισμό; Από το χαρτί στο ηλεβιβλίο

Για ηλεκτρονικό διάβασμα οι οθόνες e-ink είναι απλά απολαυστικές. Γενικά οι οθόνες με κουράζουν αλλά όταν διαβάζω από το kindle μπορώ να πω ότι είναι αρκετά πιο ξεκούραστο, για διάβασμα το βράδυ με το ενσωματωμένο φως δε μπορώ να πω ότι το προτιμώ από τυπωμένο βιβλίο. Το έχω πάρει εδώ και...
  5. Μ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

"Το χρονικό του Κόσμου" - Isaac Asimov Μια σύντομη (όσο μπορεί χωρίς να χάνονται κρίσιμες στιγμές της ιστορίας και άνθρωποι κλειδιά που διαμόρφωσαν γεγονότα) ματιά στην ανθρώπινη ιστορία από τη δημιουργία του σύμπαντος έως το τέλος του ΒΠΠ. Χωρισμένο σε χρονολογικά κεφάλαια γίνεται μια...
  6. Μ

Συνανάγνωση Σαίξπηρ

Επιστρέφω στη λέσχη μετά από πολύ καιρό, χαίρομαι που είμαι ξανά εδώ! Θα ήθελα πολύ: Όνειρο Θερινής Νυκτός
  7. Μ

Αριστουργήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας από "Τα Νέα"

Όπως διάβασα σε κυριακάτικη εφημερίδα, ξεκινάει νέα σειρά βιβλίων με τίτλο σειράς: Αριστουργήματα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, από την εφημερίδα Τα Νέα. Το πρώτο βιβλίο δίνεται το Σάββατο 29/1 μαζί με την εφημερίδα, ενώ οι υπόλοιποι 19 τίτλοι θα κυκλοφορήσουν ανεξάρτητοι με τιμή 4,9Ε έκαστος...
  8. Μ

Παγκόσμια Θεατρικά Αριστουργήματα — Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Λορένα μου, δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω κάτι για τις μίνι σειρές που αναφέρεις. Την λίστα για τα θεατρικά έργα πιθανόν να την δημοσιεύσω αύριο, καθώς σήμερα δεν βρίσκεται στα χέρια μου. Απολογούμαι ταπεινά.
  9. Μ

Παγκόσμια Θεατρικά Αριστουργήματα — Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Έχω στην διάθεσή μου τον αναλυτικό κατάλογο των έργων που θα δοθούν, όπως και τις ημερομηνίες, αν βρω χρόνο θα σας ενημερώσω αύριο. Όσον αφορά τα βιβλία, πως κρίνετε την ποιότητά τους (μετάφραση και ποιότητα έκδοσης); Είδα μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τίτλους και το πιθανότερο είναι να επιλέξω...
  10. Μ

Τα Αριστουργήματα της Γαλλικής Λογοτεχνίας από το "Βήμα"

Λοιπόν για να κάνετε τους υπολογισμούς σας, σας παραθέτω όλα τα βιβλία που πρόκειται να διατεθούν, καθώς και οι ημερομηνίες κυκλοφορίας τους (όπως δημοσιεύτηκαν από την εφημερίδα "Το Βήμα", για τυχόν αλλαγές την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο ΔΟΛ). Έχουμε: 19/11 Μαντάμ Μποβαρύ - Γκυστάβ Φλομπέρ...
  11. Μ

Το μάθημα των αρχαίων..

Είναι κυρίως αναγνώριση της δομής και της λειτουργίας της ελληνικής γλώσσας. Σημαντικότερο πλεονέκτημα είναι το πλήθος των λέξεων, που βρίσκουν εφαρμογή αν όχι σε όλες, τότε στην πλειονότητα των επιστημών. Αυτό αντλείται από το γεγονός πως η ελληνική έχει την δυνατότητα παραγωγής νέων λέξεων που...
  12. Μ

Οι συγγραφείς πιστεύουν;

Διάβασα μερικές απόψεις και πρέπει να πω ότι βρήσκω τις απόψεις του τύπου χειραγώγηση των ανθρώπων και μέσο ελέγχου, κάπως αφελείς και νηπιακού επιπέδου. Μεγαλωμένος σε χωριό, η θρησκεία ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Μέχρι ελάχιστα χρόνια πριν πίστευα και εγώ την κυριολεκτική σημασία...
  13. Μ

Έγκλημα και Τιμωρία - συζήτηση

Να προσθέσω κι εγώ την άποψή μου. Θα συμφωνήσω πως το βιβλίο κάνει μια κοιλιά λίγο πριν το μέσο του, κατά τα άλλα είναι στρωτό και με πλοκή που μέχρι στιγμής δεν έχω συναντήσει. Ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του είναι αυτό της τιμωρίας, όπως προαναφέρθηκε, με τον πρωταγωνιστή να υποφέρει καθ'...
  14. Μ

Σας χαιρετίζω

Γεια σας και από εμένα. Πρέπει να πω ότι χάρηκα ιδιαίτερα όταν τυχαία βρήκα την "λέσχη του βιβλίου". Ελπίζω να μάθω από τα μέλη όσα περισσότερα γίνεται, αλλά και αν καταστεί δυνατό να προσφέρω την βοήθειά μου όπου απαιτείται. Τα λέμε στα επιμέρους θέματα του φόρουμ.