Search results

1. Πέσλακ

Θάνατοι και θάνατοι!

Χθες είδα κι εγώ αρκετές ειδήσεις για τον θάνατό του και άλλες 1-2 σήμερα για την ανάρτηση του γιου του. Όπως και να το κάνουμε, δεν ήταν κάποιος celebrity για να το αρμέξουν το θέμα, πάλι καλά που ασχολήθηκαν και κάποιοι να λες. (Αν και, για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότερες από τις...
  2. Πέσλακ

Το πρώτο κόμιξ που διαβάσαμε

Μμμμ. Μεγαλος φαν των κόμικ, προσπαθώ να θυμηθώ ποιο ήταν το πρώτο μου, αν και υποψιάζομαι κάποιο από τους συνήθεις υπόπτους: Μίκυ Μάους, Ποπάυ ή Σεραφίνο, Τιραμόλα (αν δεν ξέρετε τα δυο τελευταία, προφανώς γεννηθήκατε σε χρονιά που δεν υπήρχε μόνο ένα κανάλι στην τηλεόραση :p).
  3. Πέσλακ

Μπαμπινιώτης και καραντίνα

Ο Μπαμπινιώτης είναι κορυφή στον τομέα του, αλλά δεν ξέρω γιατί μου κάθεται τόσο πολύ στο λαιμό. Μου θυμίζει κάτι υπέργηρους που κάθονται στο μπαλκόνι και αναπολούν τις «παλιές, καλές εποχές» που οι νέοι υπάκουγαν στους μεγαλύτερους, οι γυναίκες ασχολούνταν με το νοικοκυριό κι όλοι μαζί πέθαιναν...
  4. Πέσλακ

Απορίες για την δημιουργία ebook

Καλησπερούδια! Απλή ενημέρωση, επειδή ξεχάστηκα: τελικά μια χαρά βγήκε το eBook, το άφησα σε μορφή pdf, δεν θυσίασα από το design και μια χαρά το διάβασαν όσοι το κατέβασαν σε άλλες συσκευές. Τζάμπα το άγχος και το ψάξιμο για άλλες μορφές, αλλά τουλάχιστον έμαθα διάφορα χρήσιμα πράγματα στην πορεία!
  5. Πέσλακ

Πώς τα βάζεις στην βιβλιοθήκη;

Τα βιβλία τα χωρίζω καταρχάς σε Έλληνες και ξένους συγγραφείς. Μετά τα τοποθετώ κατά εκδοτικό οίκο και συγγραφέα. Αν έχω του ίδιου συγγραφέα από διάφορους εκδοτικούς, τοποθετούνται μαζί. Κατά είδος δεν έχω αρχίσει να τα χωρίζω ακόμα. Δεν έχω πάρα πολλά για την ώρα, έχω περισσότερα κόμικς...
  6. Πέσλακ

Καινούργιος και μπερδεμένος

Θα αρχίσω ν’ ανησυχώ! :D
  7. Πέσλακ

@Αντέρωτας Ναι, η αλήθεια είναι ότι ψαχνοντάς το λίγο παραπάνω είδα ότι το ePub είναι προαπαιτούμενο για ορισμένες συσκευές μόνο, αφού με βόλεψε το pdf και δεν χρειάστηκε να θυσιάσω από τον σχεδιασμό, τότε θα παραμείνω εκεί. (Άλλωστε, υπάρχουν αμέτρητοι readers και ο καθένας χρησιμοποιεί κι άλλο...
  8. Πέσλακ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Α, ναι; Με τράβηξε ο τίτλος και το εξώφυλλο διότι έχω κόλλημα με μυστήριο/τρόμο. Θα σου πω!
  9. Πέσλακ

Καλώς σας βρήκα, ευχαριστώ!
  10. Πέσλακ

Τώρα πρόσεξα ότι μεταφέρατε το θέμα στο σωστό σημείο, ευχαριστώ
  11. Πέσλακ

Ευχαριστώ, το είχα βρει μερικές μέρες πριν επειδή εκανα κάποια αναζήτηση για αυτοέκδοση για άλλο βιβλίο. Από εκεί ανακάλυψα τη Λέσχη! Ευτυχώς εγώ έπεσα σε καλύτερη συμφωνία (νομίζω) -έχουν περάσει και κάποια χρόνια από όταν γράφτηκε εκείνη η ανάρτηση, άλλωστε. Κάποια στιγμή, όταν τελειώσουν όλα...
  12. Πέσλακ

Δεν δοκίμασα πολλούς όταν είδα ότι ο πρώτος διέλυσε το αρχείο. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή έφτιαξα πρωτα το βιβλίο σε προγραμμα σελιδοποίησης και έκλεισα από εκεί το pdf, ο μετατροπέας μπερδεύεται μάλλον. Πχ, όπου έχω κείμενα μαζί με εικόνες, τα πετάει όλα χώρια σε ξεχωριστές σελίδες, μπλέκει...
  13. Πέσλακ

Όταν λέω να το μετατρέψω σε ebook, εννοώ σε αρχείο που να διαβάζεται από ανάλογους readers. Αυτό για το pdf το ανέφερα διότι σε πολλές σελίδες που βρήκα στο διαδίκτυο ανέφεραν ότι τα απλά pdf δεν θεωρούνται «σοβαρά» ebooks. Πάντως, το αρχείο που έκλεισα έτσι εγώ, όντως δεν ανοίγει με τον...
  14. Πέσλακ

Ήμουν έτοιμος να απαντήσω «με το Calibre» και είδα ότι το πρώτο πράγμα που γράφουν είναι να μην το χρησιμοποιούμε ΠΟΤΕ! Γελάω! Λοιπόν, δεν πρόκειται για βιβλίο που έχει τυπωθεί, το αρχείο είναι στον υπολογιστή. Έχω το Word, αλλά το έχω σελιδοποιήσει και στο InDesign. Για το ιστολόγιο το έψαξα...
  15. Πέσλακ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Οκ, θεωρητικά *δεν* το έχω ξεκινήσει ακόμα, αλλά επόμενο στη λίστα είναι το Ο Άνθρωπος Κιμωλία της C. J. Tudor. Αγόρασα αυτό και το επόμενό της για την καραντίνα. Μάλιστα έμαθα πρόσφατα ότι το ετοιμάζει το BBC για μίνι σειρά για του χρόνου, οπότε είμαι διπλά χαρούμενος που το πήρα.
  16. Πέσλακ

Καλημέρα! Καταρχάς, προσπαθώ να μετατρέψω ένα βιβλίο μου σε ebook. Το θέμα είναι ότι το είχα σελιδοποιήσει πρώτα κανονικά στο InDesign και κατά τη μετατροπή διαλύεται το αρχείο. Υποθέτω πρέπει να το κάνω απευθείας από το αρχείο Word (το οποίο με ξενερώνει, διότι χάνεται όλη η μορφοποίηση που έχω...
  17. Πέσλακ

Αν γνωρίζεις το nickname, είμαι αυτός που νομίζεις χαχα! Πού με έχεις πετυχει; Καλώς σας βρήκα, ευχαριστώ! Έχω απορίες κυρίως τεχνικές, διαδικαστικές κτλ πάνω στη συγγραφή, αλλά όλα στην ώρα τους! Για αρχή, επειδή θέλω να φτιαξω και να ανεβάσω ένα ebook, υπάρχουν κάμποσες απορίες που έχω και...
  18. Πέσλακ

Καλησπέρα σας, φρέσκος στην παρέα σας, με κάμποσες απορίες τις οποίες δεν γνωρίζω ακόμη πού είναι το καταλληλότερο σημείο για να τις στιβάξω! Καλώς σας βρήκα, για την ώρα!