Search results

1. Δ

Η μεταφορά ολοκληρώθηκε

Όλα καλά λειτουργούν για εμένα, ευκαιρία, είχα χρόνια να μπω. Καλορίζικο το νέο σπίτι.
  2. Δ

Τα αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία

Για αγορές εδώ και χρόνια προτιμώ την πολιτεία, αν και η πρωτοπορία έχει κάπως καλύτερες τιμές. Μου αρέσει ο χώρος της πολιτείας και το ελαφρύ ταξινομικό χάος της. Ποθητό έχω επισκεφθεί μόνο στο Μαρούσι. Καλές τιμές αλλά κυρίως σε ευπώλητα και παιδικά (πολύ καλά για δώρα). Μου αρέσουν και εμένα...
  3. Δ

Μουσική για βιντεοπαιχνίδια (soundtrack)

Υπέροχες επιλογές Παρωνύμιε. Από το Morrowind, ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια ρόλων, ένα από τα κομμάτια που με κάνουν πάντα να ταξιδεύω. Μου θυμίζει τα γιγάντια μανιτάρια, τα παράξενα έντομα και την στάχτη του Vvardenfell... [Παιχνίδι: TES III:Morrowind] [Κομμάτι: The Road Most Travelled]...
  4. Δ

Αμφισβητίες του Καζαντζάκη

Εννοείται πως απέχει η απλή ύπαρξη ενός οργανισμού από τις θεωρίες συνωμοσίας και τα οράματα περί παγκόσμιου σιωνισμού κτλ. Απλά όπως γίνεται κριτική για την παρεμβατικότητα του Lobby των πετρελαϊκών στις Η.Π.Α. έτσι πρέπει να έχουμε υπόψιν πως υπάρχουν ομάδες που προωθούν την πολιτική τους...
  5. Δ

Καυ Γκάι Γκάβριελ (Kay Guy Gavriel) : "Τιγκάνα"

Το τελείωσα πριν λίγο καιρό. Αν και πλέον το φάνταζι δε με τραβάει εύκολα, το "Τιγκάνα" το καταευχαριστήθηκα. Πάσχει στην εξέλιξη χαρακτήρων κάπως, αλλά ο κόσμος του σε ταξίδευε όμορφα και παρότι η κεντική "πατριωτική" ιδέα σε κάποια σημεία ήταν κάπως μελό, γενικά είχε έναν ευγενικό χαρακτήρα.
  6. Δ

Να διαβάσει κανείς το "Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου" ή να μην το διαβάσει;

Κλασικά και εγώ είχα ξεκινήσει παλιά τα βιβλία και για όλες τις σεζόν ήμουν σε κατάσταση "Καλά, τα έχω διαβάσει εγώ αυτά." Πλέον όμως η σειρά πάει να ξεπεράσει σεναριακά τα βιβλία ενός εξαιρετικά..."χαλαρού", όσον αφορά την ταχύτητα γραφής, συγγραφέα. Καιρό τώρα (από το 2007) έχω απηυδήσει...
  7. Δ

Έχουμε άραγε παρέα στο σύμπαν;

Υπάρχει η πιθανότητα βέβαια να είμαστε ο πρώτος πλανήτης σε ολόκληρο το σύμπαν που αναπτύχθηκε η ζωή. Κάποιος θα έπρεπε να είναι ο πρώτος και έτσι δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι ο δικός μας. Ή το ενδεχόμενο του ότι οι συνθήκες για την ανάπτυξη της ζωής εδώ (ένα μεγάλο...
  8. Δ

Αμφισβητίες του Καζαντζάκη

Δε θα μπορούσα να το εκφράσω καλύτερα από τον Απόστολο. Ο Λιαντίνης αν απομονωθεί σε δύο αράδες μπορεί να φαντάζει απόλυτος και οι απόψεις του να ακραίες, αλλά πιστεύω πως το κάνει για να φέρει αντιμέτωπες φιλοσοφίες και στάσεις ζωής και όχι πολιτισμούς ή εθνικότητες. Είναι σίγουρα δύσβατο το...
  9. Δ

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην εξερεύνηση του διαστήματος

Ενθουσιάζομαι και εγώ με τα του διαστήματος και χαίρομαι που μετά από μια δεκαετία απραξίας φαίνεται να αναθερμαίνεται το ενδιαφέρον. Ώρες ώρες δε, δεν μπορώ να περιμένω μέχρι τα μέσα του 2030 που (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα στείλουμε ανθρώπους στον Άρη και θα έχουμε ολοκληρώσει αποστολές...
  10. Δ

Αναζήτηση: "Λιαντίνης: Έζησα Έρημος και Ισχυρός"

Επιστρέφω μετά από καιρό στο θέμα, καθώς έμαθα από τον συγγραφέα κ.Αλικάκο πως βρίσκεται στα σκαριά νέα έκδοση του βιβλίου χωρίς να ξέρω όμως κάποια πιθανή ημερομηνία.
  11. Δ

Τζ. Ντ. Σάλιντζερ : "Ο φύλακας στη σίκαλη"

Μετά λύπης είδα πως η παλιά έκδοση του Επίκουρου δεν είναι πια διαθέσιμη. Η καινούργια μετάφραση και ο τίτλος δε μου άρεσαν καθόλου και νιώθω πως απομακρύνονται πάρα πολύ από το πρωτότυπο.
  12. Δ

Αναζήτηση: Αντιπολεμικά μυθιστορήματα

Προτείνω και εγώ "Το φεγγάρι έπεσε" του Τζ. Στάινμπεκ και τους "Αδερφοφάδες" του Ν. Καζαντζάκη.
  13. Δ

Βιβλία για να γελάσουμε

Είναι γενικά συγγραφέας παράξενος αλλά ομολογώ πως γέλασα πολύ στο "ο άνθρωπος που έτρωγε πολλά του Αϋγουστου Κορτώ."
  14. Δ

Η ομορφότερη ελληνική λέξη

Κάποιες από τις ομορφότερες και πιο εύηχες λέξεις είναι αυτές των ανθών πιστεύω: ασφόδελος, βουκαμβίλια, ορχιδέα , άψινθος , κρίνος , ρόδο
  15. Δ

Δημήτρης Λιαντίνης

Χαχαχα το διαβάζω και εγώ τώρα και βλέπω πως ακούγομαι σαν cult follower. Ήταν πάντως ένας μοναδικός άνθρωπος, καιρό είχα να διαβάσω με τόση όρεξη.
  16. Δ

Δημήτρης Λιαντίνης

Προς το παρόν έχω διαβάσει μονάχα "τα ελληνικά". Είναι ανατριχιαστική η διορατικότητά του καθώς προέβλεψε όλα όσα επακολούθησαν την δεκαετία 2000-2010 (μάλιστα ο θάνατός του μπορεί να λογιστεί και σαν μια θυσία όπως του Ιησού για να σηκώσει τα σφάλματα της γενιάς του και να σώσει τη νεολαία)...
  17. Δ

Η μεγάλη βιβλιοθήκη της Disney - Καθημερινή

Πολύ χαίρομαι που το έκαναν διότι εκτός από το ότι ήταν πανάκριβα από τις εκδόσεις Τερζόπουλος, έχουν αρχίσει να εξαντλούνται και φοβόμουν πως δε θα προλάβαινα ποτέ να τα μαζέψω όλα. Η ποιότητα δε, για τα 4 ευρώ που ζητά η εφημερίδα (που έχει και μερικά ενδιαφέροντα ένθετα) είναι πολύ καλή όπως...
  18. Δ

Αναζήτηση: "Λιαντίνης: Έζησα Έρημος και Ισχυρός"

Ξεθάβω το ζήτημα και έχοντας ψάξει λίγο και εγώ βλέπω ότι το βιβλίο είναι σα να άνοιξε η γη και να το κατάπιε. Φαντάζομαι λόγω κάποιας μήνυσης. Ξέρει κάποιος αν υπάρχει πια ή τι συνέβη και αποσύρθηκε;
  19. Δ

Ουμπέρτο Έκο (Umberto Eco) : "Το όνομα του ρόδου"

Το τελείωσα κι εγώ σήμερα. Το δεύτερο του Έκο μετά από το Εκκρεμές του Φουκώ και εξίσου απολαυστικό για εμένα. Θαυμάζω και τα δύο γιατί είναι βαθύτατα φιλοσοφικά βιβλία αλλά χωρίς να το προσπαθούν, έτσι λιτά με παιχνιδιάρικες αναφορές και αθώους παραλληλισμούς σε κάνουν να σκέφτεσαι από τα πιο...
  20. Δ

Κάρολος Ντίκενς (Charles Dickens) : "Μεγάλες προσδοκίες"

Είναι αρκετά ελεύθερη διασκευή η ταινία του 1998. Παρότι πολύ ωραία αισθητικά και εγώ είχα μείνει άφωνος από την διαφορά με το βιβλίο όταν το διάβασα χρόνια αργότερα.