Search results

1. Α

Γκαστόν Λερού (Gaston Leroux): "Το φάντασμα της όπερας"

Το τελείωσα και το βρήκα απολαυστικότατο! Οι περιγραφές ήταν το κάτι άλλο, η πλοκή και η δράση επίσης. Νικολέτα, μικρή εξερευνήτρια, :)))) Συγχαρητήρια για την παρουσίαση, (και την έρευνα)! Είναι κι αυτή σαν μυθιστόρημα μυστηρίου...;)
  2. Α

Γκαστόν Λερού (Gaston Leroux): "Το φάντασμα της όπερας"

Μόλις τέλειωσα αυτό που διάβαζα και πιάνω κατευθείαν το Φάντασμα! Κι ας είχα άλλο στο πρόγραμμα... :))))
  3. Α

Θεατρική παράσταση που πιάνει τόπο

Είδα προχθές τους 'Δαιμονισμένους' του Ντοστογιέφσκι, σε διασκευή του Αλμπερ Καμύ, στο Σύγχρονο Θέατρο, στο Γκάζι. Καταπληκτική παράσταση! :γιούπι: Παίζει να είναι η πιο δύσκολη και απαιτητική παράσταση που παρακολούθησα ποτέ. Δεν έχω διαβάσει δυστυχώς το βιβλίο για να κάνω κάποια σύγκριση. Αυτό...
  4. Α

Δανείζεσαι ή Αγοράζεις ;

Τον τελευταίο καιρό πιο πολύ δανείζομαι παρά αγοράζω, και λόγω χρημάτων αλλά κυρίως λόγω χώρου. Μένω στο πατρικό μου οπότε δεν μπορώ να κάνω και μεγάλες αλλαγές. Δανείζομαι από την δανειστική βιβλιοθήκη της γειτονιάς μου και από μια φίλη που έχει πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη και δεν φοβάται να...
  5. Α

Βιβλιοπωλεία

'Ταξιδεύοντας' κάθε μέρα για την δουλειά, έβλεπα από το λεωφορείο αυτή την εικόνα: Πριν λίγο καιρό μπήκαμε με δύο φίλες συνλεσχίτισσες και δεν φύγαμε με άδεια χέρια! Bookato - Book Bazaar Κηφισίας 90, Αθήνα (λίγο πριν την Πανόρμου, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας). Έχει πάρα πολλά βιβλία...
  6. Α

Παρομοιώσεις

Όντως θεός! Οι πιο τραβηγμένες παρομοιώσεις που έχω διαβάσει! (σιδερωμένη κέτσαπ!! :ααργκ:) :μουάχαχα: :προσκυνώ:
  7. Α

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Όταν πρωτοήρθα στη Λακεδαίμονα και άρχισαν να με φωνάζουν 'Αυτόχειρα', δεν μου άρεσε καθόλου. Αλλά με τον καιρό μπόρεσα να δω τη σοφία του, αφού δεν μου το είχαν δώσει από κακή πρόθεση. Γιατί τι πιο ευγενικό από το να σκοτώσεις τον εαυτό σου; Όχι στην κυριολεξία. Όχι με μια λεπίδα στα σπλάχνα...
  8. Α

Δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Πανέμορφη! Και με ενδιαφέροντα...:))))
  9. Α

Σας έτυχε να σώσετε κάποιο βιβλίο τελευταία στιγμή από του 'Χάρου' τα δόντια;

Εγώ δυστυχώς δεν την πρόλαβα, έλειπα στο εξωτερικό! :( (Δεν λέω καν τι πέταξε, γιατί σας βλέπω όλους κάτω από το σπίτι με τουφέκια!)
  10. Α

Παρομοιώσεις

Διαβάζοντας το παρακάτω απόσπασμα γέλασα τόσο και θυμήθηκα αυτό το νήμα. Είναι από Τα σταφύλια της οργής του Στάινμπεκ. Ο πατέρας βρήκε λοιπόν κάποιον άλλο θάμνο, δύο φορές πιο μεγάλο από του θείου Τζων, βάζει μια στριγκλιά, ίδια γουρούνα που γεννοβολάει σπασμένες νταμιτζάνες, παίρνει φόρα...
  11. Α

Γεια σας

Καλημέρα, Μιρό! Καλωσόρισες...:))))
  12. Α

Καλοκαιρινές δικές μας βιβλιοφωτογραφίες

Πετσέτα, βιβλίο και θάλασσα έχουν το ίδιο χρώμα! Πολύ ωραία φωτογραφία...:))))
  13. Α

Αντώνης Σαμαράκης : ''Το λάθος"

Το διάβασα κι αυτό! Δεν είχα διαβάσει κάτι παρόμοιο από την άποψη της γραφής και του στυλ, γι' αυτό και με ξένισε λίγο στην αρχή. Το τέλος δεν το περίμενα έτσι,
  14. Α

Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα

Οδυσσέα, κράτα ένα 'ράφι' και για μένα... όπου να 'ναι τα παρατάω κι εγώ...:χαχα:
  15. Α

Ευκολοδιάβαστα βιβλία

Εγώ έχω να προτείνω το Γυρίστε το Γαλαξία με ωτοστοπ και τα υπόλοιπα της σειράς του Ντάγκλας Άνταμς. Σατυρικό, διασκεδαστικό και με καυστικό χιούμορ. Ακόμα κι αν δεν είσαι συνηθισμένος στα επιστημονικής φαντασίας, δεν νομίζω ότι θα σε κουράσουν (εγώ δεν είχα διαβάσει ούτε ένα όταν πήρα το πρώτο...
  16. Α

Aγαπημένες αρχαίες Ελληνικές θεότητες και γιατί;

Η Αθηνά, μακράν και ανέκαθεν. Από τότε που πρωτοδιάβασα την Οδύσσεια. Μου αρέσει η δύναμή της...
  17. Α

Ποίηση ή πεζογραφία;;

Τώρα μου έρχεται να διαβάσω ποίηση! :)))) Καποτε το είχα προσπαθήσει (και καταφέρει) με ένα βιβλίο του Καββαδία, αλλά έκανα ακριβώς αυτό που δεν πρέπει μάλλον, το διάβασα μονοκοπανιά, από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν ξαναδιάβασα ποίηση...:ανέκφραστος:
  18. Α

Αχαιοί ή Τρώες και γιατί;

Άντε πάλι, τρεις μέρες έλειψα και έγινε το σώσε πάλι εδώ μέσα! :ρ Πάντως απ'ότι θυμάμαι, μη νομίζεται ότι ο κύριος Οδυσσέας 'οταν γύρισε στην Ιθάκη έκατσε σαν συνταξιούχος να απολαύσει με την γυναικούλα του τα γηρατειά. Την ξανακοπάνησε..! (Ισχνή προσπάθεια να συμπληρώσω την ιστορία του Κόρτο...
  19. Α

Αχαιοί ή Τρώες και γιατί;

Μικρή υποστήριζα τους Αχαιούς, κι εγώ λόγω του Οδυσσέα κυρίως. Τώρα που μεγάλωσα και έφυγε το πάθος :ρ, είμαι ουδέτερη, βλέπω μόνο έναν κατακτητικό πόλεμο και σ'αυτές τις περιπτώσεις πάντα κάποιος βγαίνει χαμένος κι αυτό δεν μ' αρέσει καθόλου. Εννοείται ότι με αυτή μου την άποψη δεν μειώνω σε...
  20. Α

Από πού το αβατάριό σου;

Το δικό μου είναι ένα από τα ωραιότερα (κατά την γνώμη μου) έργα τέχνης! Είναι ένα μικρό νεολιθικό βοτσαλάκι (0,04x0,033μ) με εγχάρακτη παράσταση καθισμένης μορφής. Προέρχεται από την τοποθεσία Μαγούλα Καραμουρλάρ στην Θεσσαλία.