Search results

1. Λύρα

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Θα τα ψάξω και τα δύο, ευχαριστώ για τις προτάσεις!
  2. Λύρα

Εσείς κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του;

Δεν κρίνω τα βιβλία από τα εξώφυλλα αλλά κρίνω τα ίδια τα εξώφυλλα. Τα θεωρώ είδος τέχνης και μου αρέσει να βλέπω τις τάσεις που βγαίνουν κάθε χρόνο ή το στύλ κάθε εκδοτικού οίκου. Δεν επιλέγω όμως βιβλία λόγω εξωφύλλου, κυρίως επειδή κατά 90% διαβάζω δανεικά ή ηλεκτρονικά. Αγοράζω σπάνια...
  3. Λύρα

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Σε σύνολο 161 βιβλία ως τώρα: Λογοτεχνία: Καλύτερο (με διαφορά από το επόμενο) το Mirror and the Light της Hilary Mantel, 3ο και τελευταίο βιβλίο της μυθιστορηματικής βιογραφίας του Τόμας Κρόμγουελ. Χειρότερο ίσως το Τhe Wedding Guest του Jonathan Kellerman. Τα 'χε βάλει με την γενιά Υ αλλά...
  4. Λύρα

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Είδα την κριτική που έκανες στο Portugal πριν λίγες μέρες και μου άρεσε, θα το βάλω στη λίστα μου! Θα ψάξω και το Tiny Beautiful Things.
  5. Λύρα

@Αννετούσκα Επανέρχομαι 2,5 μήνες μετά το "μέσα στο σαββατοκύριακο" γιατί είμαι απαράδεκτη. Διάβασα 2/3 βιβλία, το τρίτο είχα κανονίσει να πάω να το πάρω απ' τη βιβλιοθήκη του δήμου τη μέρα που έκλεισε. Θα το βρω σε ebook και θα το διαβάσω σύντομα. Πρώτα διάβασα το "'Αγρια" της Cheryl Strayed...
  6. Λύρα

Χαίρομαι που σου άρεσε τόσο! Θα γράψω γι' αυτό και για τα βιβλία που επέλεξες εσύ μέσα στο σαββατοκύριακο που ελπίζω να μην έχω τόση δουλειά.
  7. Λύρα

Πόσες φορές έχετε βρει τον δολοφόνο;

@Σαλεφά, το στήσιμο και οι χαρακτήρες μου άρεσαν κι εμένα, ειδικά ο χαρακτήρας της μάνας. Ο κύριος λόγος που δεν μου άρεσε το βιβλίο ήταν η φωνή της κεντρικής χαρακτήρα και ο τρόπος που μιλούσε για τις λέξεις που έγραφε στο δέρμα της, πιστέυω ότι αυτό το κομμάτι στην σειρά το έδειξαν πολύ...
  8. Λύρα

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Δοκίμασα πρώτη φορά πριν 2 χρόνια και τα παράτησα στο εικοσάλεπτο, δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ και δεν θυμόμουν τίποτα απ' όσα είχα ακούσει. Ξαναδοκίμασα πέρσι με καλύτερα αποτελέσματα (και ταχύτητα x1,5 γιατί μιλάνε υπερβολικά αργά). Μου αρέσει περισσότερο το "παραδοσιακό" βιβλίο αλλά υπάρχουν...
  9. Λύρα

Πόσες φορές έχετε βρει τον δολοφόνο;

Στα Αιχμηρά Αντικείμενα βρήκα την ανατροπή στο πρώτο κεφάλαιο και το δολοφόνο πριν τη μέση και ήταν ένας από τους λόγους που το βιβλίο δεν μου άρεσε. Είδα όμως την τηλεοπτική μεταφορά φέτος και μου φάνηκε εξαιρετική.
  10. Λύρα

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το Fall, or Dodge in Hell του Neal Stephenson και περιμένω να μου πουν από τη βιβλιοθήκη πότε θα φέρουν το Άγρια της Cheryl Strayed.
  11. Λύρα

To Goodreads Challenge, και ο λόγος που (μάλλον) δεν θα το ξανακάνω!

Είχα γράψει πριν 1-2 χρόνια σε αντίστοιχη συζήτηση της Λέσχης στο Goodreads ότι η ανάγνωση για πολλούς ανθρώπους είναι διασκέδαση και δεν υπάρχει επιχείρημα "διασκεδάστε λιγότερο" ή "διασκεδάστε ποιοτικότερα". Συμμετέχω στο Goodreads Challenge με σχετικά μεγάλους στόχους. Δεν το βλέπω...
  12. Λύρα

Γεια σου κι εσένα! Χάρηκα που σου άρεσαν οι επιλογές μου, και οι δικές σου μου άρεσαν πολύ. Θα ξεκινήσω κι εγώ κοντά στις γιορτές, μάλλον με το Άγρια που είμαι σίγουρη ότι το έχω δει στη βιβλιοθήκη της περιοχής μου. Καλή μας ανάγνωση!
  13. Λύρα

Και η νέα τριάδα είναι: Το Υπόγειο - Φίοντορ Ντοστογιέφσκι Αστερισμός Ζωτικών Φαινομένων - Anthony Marra Η Μυστική Ιστορία - Donna Tart
  14. Λύρα

Tα Γεράκια τα έβαλα για όποιον είχε διαβάσει ήδη το πρώτο. Το Γουλφ Χωλ δεν ήξερα ότι στη μετάφραση είναι 2 βιβλία (και δεν υπάρχει λογος να είναι χωρισμένο στα δύο εδώ που τα λέμε), είχα πρόβλημα να βρω βιβλία που να ταιριάζουν στα κριτήρια γιατί διαβάζω σπάνια μεταφράσεις και δεν ξέρω τι...
  15. Λύρα

Καλησπέρα από το Goodreads! Τα τρία βιβλία μου είναι: Γουλφ Χωλ - Hilary Mantel (+ Γεράκια, η συνέχειά του) Αστερισμός Ζωτικών Φαινομένων - Anthony Marra Η Μυστική Ιστορία - Donna Tart
  16. Λύρα

Τι γνωρίζετε για το βιβλίο "50 αποχρώσεις του γκρι"; ("Fifty Shades Of Grey")

Οφείλω να πω πως ποτέ δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία στα σχόλια των άλλων (θετικά ή αρνητικά) για τα βιβλία που μου αρέσουν και μερικές φορές συμπεραίνω πως και ο υπόλοιπος κόσμος είναι σαν και μένα και εκφράζομαι ίσως λίγο πιο σκληρά απ' ότι πρέπει. Κανένα από τα 2 ποστ μου σε αυτό το νήμα δεν...
  17. Λύρα

Μιας και ήμουν η τελευταία που χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό "κακογραμμένο" ας "υπερασπιστώ" λίγο τον εαυτό μου :) Φυσικά και αυτά που γράφω είναι η προσωπική μου γνώμη, ποιανού άλλου τη γνώμη θα μπορούσα να γράφω; Ποιος ο λόγος να τονίζω ότι η γνώμη μου είναι η γνώμη μου; Δεν θεωρώ το...
  18. Λύρα

Έχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο της τριλογίας. Ομολογώ πως όπως και στην περίπτωση του Λυκόφωτος το marketing αυτών των βιβλίων είναι εκπληκτικό. To περιεχόμενο τους όμως είναι κυριολεκτικά ένα κακογραμμένο fan-fiction.
  19. Λύρα

Στέφανι Μέγερ (Stephenie Meyer): "Λυκόφως"

Έχω διαβάσει το πρώτο βιβλίο. Το αγόρασα επειδή άκουγα διθυράμβους από γνωστές και φίλες που τα σύγκριναν με αριστουργήματα της κλασσικής λογοτεχνίας, επαινούσαν το συγγραφικό ταλέντο της Stephenie Μeyer και μετρούσαν τις μέρες μέχρι την έκδοση του επόμενου βιβλίου. Ποτέ ξανά δεν έχω μετανιώσει...
  20. Λύρα

Πώς τα βάζεις στην βιβλιοθήκη;

Αν και δεν είναι πάρα πολλά, έχω πάνω κάτω 500 βιβλία στη βιβλιοθήκη μου, τα έχω ταξινομημένα σύμφωνα με το Dewey. Δεν χρησιμοποιώ όλες τις τάξεις, μόνο τις 800, 500 και 600 και κάποιες από τις διαιρέσεις και τα τμήματα τους, από τις υπόλοιπες έχω λίγα ή καθόλου βιβλία και τα βάζω όλα μαζί.