Search results

1. Α

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Λοιπόν, μόλις τελείωσα την Ξηρασία και τα νέα δεν είναι καλά. ? Ελπίζω το αναγνωστικό μου ταίρι να μην με παρεξηγήσει για την κακή κριτική που ακολουθεί και να ξέρει ότι το είχα ούτως ή άλλως στα υπόψιν και απλά μου έδωσε έναν επιπλέον λόγο για να το διαβάσω. Δεν έχω διαβάσει βέβαια πολλά...
  2. Α

Αστυνομικά βλέπω προτείνει το ταίρι μου και λέω να ξεκινήσω από την Ξηρασία - το μόνο από τα τρία που ήξερα. Για τα άλλα, όπως και εντυπώσεις, μετά τα Χριστούγεννα.
  3. Α

Πρόλαβα!; Τρεις επιλογές: 1. Το βιβλίο των Μπάλτιμορ του Joël Dicker. 2. Γραφικός χαρακτήρας - Νίκος Παναγιωτόπουλος και 3. Γάλα Μαγνησίας - Κώστας Ακρίβος (μόνο το πρώτο είναι λίγο μεγάλο - αν αυτός/ή που θα κληρωθεί με μένα το "σηκώνει" αντικαθιστώ το 2 ή 3. με άλλο μεγάλο βιβλίο)
  4. Α

Διάβασε ένα αγαπημένο μου βιβλίο 2017

Μ' άρεσε η κλήρωση, ενδιαφέροντα βιβλία. Το ένα το έχω διαβάσει (Έθιμα Ταφής - εξαιρετικό). Παραγγέλνω τα άλλα δύο (βλέπω το ένα είναι μικρούλι) οπότε θα το διαβάσω άμεσα, το άλλο μάλλον μέσα στις γιορτές. Ευχαριστώ Γιαρδικιάρογλου!
  5. Α

Δεν διαβάζεις άλλο ένα αγαπημένο μου βιβλίο; (έκδοσις 2017)

Καλή εμπειρία η περσινή, λέω να συμμετέχω και φέτος και να τα καταφέ διαβάσω ένα τουλάχιστον βιβλίο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων. Προτείνω: 1. Ποιος θυμάται τον Αλφόνς; - Κώστας Ακρίβος 2. Ένας ερωτευμένος άνδρας - Καρλ Ούβε Κνάουσγκααρντ (είναι το 2ο βιβλίο της 6τομης αυτοβιογραφίας του...
  6. Α

Διάβασε ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο (Κλήρωση 2016)

Η αυτοκτονία του Wallace περνάει τον λόγο σε άλλο επίπεδο. Εμένα πάντως μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπω την καθημερινότητα. (τώρα που διάβασες κι αυτό, σειρά μου να ξεκινήσω τον "Σκοτεινό τόπο". Ελπίζω μέσα στον Γενάρη :) )
  7. Α

Έμιλυ, το χρέος μου το εκπλήρωσα. :) Το Γκιακ όπως σου είπα το είχα αλλά δεν το είχα διαβάσει. Το βρήκα εξαιρετικό, ειδικά η τελευταία ιστορία (Νόκερ), ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πρωτότυπη ιδέα και λόγος που κάθε φορά άλλαζε και προσαρμοζόταν στην περίσταση. Εντυπωσιακό και για τόσο νέο...
  8. Α

Ευχαριστώ Έμιλυ. Μη με παρεξηγείς, προτιμώ τα "τούβλα" αλλά είναι αρκετά πιεσμένη περίοδος για να το διαβάσω "σε εύλογο χρονικό διάστημα" (ίσως πάλι). Το "Γκιακ" το έχω αγοράσει εδώ και καιρό αλλά δεν κάθισα να το διαβάσω - να η ευκαιρία - αλλά παρήγγειλα και τον "Χειμώνα" και τον "Σκοτεινό...
  9. Α

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σήμερα αγόρασα τον "Σπασμένο καθρέφτη" του Φρεντερίκ Μπαστιά (εξαιρετικά επίκαιρο εγχειρίδιο πολιτική οικονομίας, γραμμένο το 1848), τα "Τελευταία νέα από την Ιθάκη" του Κώστα Ακρίβου (αγαπημένος) και το "Τυπωθήτω" που το βρήκα σε προσφορά (απο 30-->4€!).
  10. Α

Η πρώτη γκρίνια λοιπόν από μένα :) --> για την Έμιλυ: τα δύο πρώτα τα βγάζει εξαντλημένα και το τρίτο μόνο σε pocket έκδοση με 536 σελίδες (αλλά είπαμε όσο το δυνατόν μικράάά!). Δώσε μου σε παρακαλώ δύο άλλες επιλογές... :(
  11. Α

Διάβασε ένα ακόμα αγαπημένο μου βιβλίο (έκδοση 2016)

Καταθέτω κι εγώ τη συμμετοχή μου. Τα τρία βιβλία είναι: 1. Οι ψαράδες, Obioma, Chigozie 2. Μάρτυς μου ο Θεός, Τσίτας, Μάκης και 3. Σταθμός Έντεκα, Mandel, Emily St. John
  12. Α

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση!

Παρωνύμιο... λόγω καταγωγής (μακρινής). Ευχαριστώ για την ζεστή υποδοχή!
  13. Α

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

«Αυτή η ζωή είναι σαν το δημοτικό, υπάρχουν τάξεις, που η κάθε μία έχει συγκεκριμένη ύλη. Κάθε άνθρωπος, ανάλογα με το επίπεδο κατανόησης του, βρίσκεται και σε μία τάξη. Στην πρώτη ένας μαθητής μαθαίνει το αλφάβητο και τους πρώτους αριθμούς, ενώ στην έκτη μπορεί να γράψει σωστά ορθογραφημένες...
  14. Α

Τα 10 καλύτερα βιβλία που διάβασα ποτέ

Πολύ δύσκολο να επιλέξω, για να δώσω το στίγμα μου όμως γράφω τα 10 που μού έρχονται πιο γρήγορα στο νου: 1. Εταιρεία Δολοφονιών ΕΠΕ - Τζακ Λόντον 2. Ο τελευταίος στεναγμός του Μαυριτανού - Σαλμάν Ρουσντί 3. Αναφορά στον Γκρέκο - Νίκος Καζαντζάκης 4. Το εκκρεμές του Φουκώ - Ουμπέρτο Έκο 5. Το...
  15. Α

Καλησπέρα και καλή Ανάσταση!

Βρήκα πολύ ευχάριστο το περιβάλλον του φόρουμ αλλά και πολύ ενδιαφέρον! Ελπίζω να γνωριστούμε και να έχουμε εποικοδομητικές συζητήσεις! .