Search results

1. Ν

Γλώσσα Και Μόδα

Φαροφύλακα αν μου επιτρέπεις επειδή υπηρετήσαμε την ίδια εποχή... Φίλε μου Σπαράγγι είμαστε τόσο παλιοί που φαντάσου ότι μία μέρα που είχαμε βολή με ακόντιο στα 100 μέτρα "έφαγα" 2 στερήσεις εξόδου από τον εκατόνταρχο μου γιατί ήταν αγυάλιστη η ασπίδα μου !. Οι δικοί μας παλιοί μας έλεγαν...
  2. Ν

Η λέξη "εθελοντής", "εθελοντικά"

Ασχετα με το αν δεν αμοίβονται κάποιοι που κάνουν κοινοφελές έργο, δεν σημαίνει ότι δεν παίρνουν. Πέρα από τον αλτρουισμό σίγουρα εισπράτουν θετικά συναισθήματα κάνοντας αυτό που τους ωθεί το εσωτερικό τους κάλεσμα να κάνουν. Αρα κάνουν κάτι πιο πολυ επειδή το θέλουν παρά επειδή πρέπει να το...
  3. Ν

Δεν υπάρχει πρόγραμμα θανάτου γραμμένο στο DNA μας.

Γειά σου Φάρε !. Συγγνώμη δεν το πρόσεξα για τις σπασμένες γραμμές και είναι αργά τώρα ε ?. Θα έχω τον νου μου από εδώ και πέρα. Αλίκη σίγουρα είναι θέμα τρόπου σκέψης και καθένας αντιμετωπίζει την ζωή και τον θάνατο διαφορετικά. Η ουσία είναι ότι στο τέλος πεθαίνουμε. Μπορεί να είναι κάποιος...
  4. Ν

Δεν υπάρχει πρόγραμμα θανάτου γραμμένο στο DNA μας.

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και οι απόψεις σας. Ο θάνατος είναι πάντα επίκαιρος. Ελπίζω να μεταφέρω όλα τα παρακάτω χωρίς λάθη. Σχετικά πρόσφατα αποκωδικοποιήθηκε το ανθρώπινο DNA και παρατηρήθηκε ότι κατά την διάρκεια της ζωής μας η αλληλουχία του κώδικα αλλάζει. Οι μεταλλάξεις αυτές σίγουρα...
  5. Ν

Αναμνήσεις

Οπως ολα τα παιδάκια έτσι και εγώ μεγάλωσα με Μίκυ Μάους, Σεραφίνο, Τιραμόλα, Ιronman, Spiderman, κάτι άλλα -man και τον Ριζοσπάστη του παππού μου. Μιλάμε για απίστευτες ποσότητες από κόμικς όλων των ειδων. Οπου πήγαινα έπαιρνα 2-3, ή μία σακούλα, ή μία βαλιτσα, ανάλογα με το πόσο πολύ θα έμενα...
  6. Ν

Από πού το παρωνύμιό σου;

Το επώνυμο μου είναι Πασβάνης και το συναντάς μόνο στην Ικαρία από όπου και είναι κάποιες από τις ρίζες μου. Το βρίσκεις και αλλού σαν Πασβάντης ή Πασβαντής και Πασβάνογλου. Στην Τουρκοκρατία σε κάποια μέρη, κάτα την διάρκεια της νύχτας, οι αγάδες έβαζαν περιπολίες που φορούσαν ξύλινα τσόκαρα...
  7. Ν

Στίβεν Κινγκ (Stephen King)

Βοηθάει πολυ και ο τρόπος που γράφει. Έχει ένα τρόπο να ενσωματώνει μικρές λεπτομέρειες μέσα στην πλοκή, που πολλές φορές σου δίνει μία έτοιμη εικόνα "στο πιάτο" και ειδικά όταν θέλει να σε ταρακουνήσει. Διαβάζοντας βιβλία του, έχω πιάσει τον εαυτό μου να τινάζεται προς τα πίσω σε κάποια σημεία...
  8. Ν

Κατά πόσο υπάρχει παραλογοτεχνία; Και κατά πόσο είναι η αστυνομική λογοτεχνία κάτι τέτοιο;

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AD%CF%87%CE%BD%CE%B7 Είναι τεχνη απλά δεν εντάσσεται στις 7 καλές τέχνες ή 9 κατά άλλους αν συμπεριλάβουμε Φωτογραφία και Κομικς. Εγώ ανήκω στους άλλους κυρίως για τα Κομικς :))))
  9. Ν

Κατά πόσο υπάρχει παραλογοτεχνία; Και κατά πόσο είναι η αστυνομική λογοτεχνία κάτι τέτοιο;

Κατά την Βικιπαιδία τέχνη είναι "Το σύνολο της ανθρώπινης δημιουργίας με βάση την πνευματική κατανόηση, επεξεργασία και ανάπλαση, κοινών εμπειριών της καθημερινής ζωής σε σχέση με το κοινωνικό, πολιτισμικό, ιστορικό και γεωγραφικό πλαίσιο στο οποίο διέπονται". Παραδόξως η λογοτεχνία δεν...
  10. Ν

Ρόμπερτ Χεινλάιν (Robert Heinlein) : "Χαμένοι Ορίζοντες"

Ρόμπερτ Χεϊνλάιν (Robert Heinlein) : "Χαμένοι Ορίζοντες" Τίτλος: Χαμένοι Ορίζοντες Πρωτότυπος τίτλος: Beyond this horizon Συγγραφέας: Ρόμπερτ Χεινλάιν (Robert Heinlein) Μετάφραση: T. Μωυσιάδη Εκδόσεις: Κάκτος Έτος έκδοσης: 1978 Έτος πρώτης έκδοσης: 1948 (Αγγλικά) ISBN: δεν έχει "Θα έπρεπε...
  11. Ν

Διάφορες μεταφράσεις τραγουδιών

Pearl Jam - Alone http://www.youtube.com/watch?v=mzwqOl6bbAg Ξυπναει τελείως και τρέμει από τον πανικό. Δεν είχε ξυπνήσει ποτέ μόνος του. Είχε πάντα μία γυναίκα από τοτε που θυμάται. Δικιά του για να ξεχνάει. Αλλά δεν μπορεί, δεν μπορεί. Σηκώνεται από το κρεβάτι και ονειρεύεται στο...