Search results

1. Νιλς

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρέσει που σήμερα στην πρώτη μέρα άδειας, έχω ψοφησει στις δουλειές! (Καταλάβατε τι έκανα ε; Έγραψα μου αρέσει ενώ εννοούσα το αντίθετο, παγκόσμια πρωτοπορια εδώ σε αυτό το νήμα)
  2. Νιλς

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ομιχλογεννητοι: μέσα σε 10 ημέρες έχουν φύγει σχεδόν τέσσερα βιβλία. Δεν έχω ξυριστεί, δεν έχω κάνει μπάνιο (κακό αυτό γιατί κάνει πολλή ζέστη), δεν έχω φάει (καλό αυτό γιατί έρχονται τα μπάνια και ας χάσουμε κάνα κιλό). Μα γιατί να μην το έχω διαβάσει νωρίτερα;; Α ναι. Γιατί η @Βάγγυ δεν μου...
  3. Νιλς

Γκράφιτι (φωτογραφίες δικές μας)

Χαχαχαχαχ υποθέτω αν ήθελα. Αλλά δεν το προσπάθησα ποτε.
  4. Νιλς

Γκράφιτι (φωτογραφίες δικές μας)

@Πεταλούδα το ξέρεις ότι ήμουν ο δικηγόρος τους επί σειρά ετών ε;
  5. Νιλς

Πνευματικά δικαιώματα

Κοίταξε. Αυτη η μέθοδος πράγματι γινόταν κάποτε. Και ακόμα γίνεται. Κάποιοι δικαστές αποδέχονται αυτήν την μέθοδο υπό τον όρο ότι μιλάμε για ένα φάκελο ΚΛΕΙΣΤΟ, ο οποίος ανοίγει και αποσφραγιζεται μπροστά τους. Οι πιο νέοι δικαστές θέλουν κατοχύρωση ενώπιον συμβολαιογράφου. Που είναι μια μέθοδος...
  6. Νιλς

Ριντλ Α. Τζ. (A.G. Riddle): "Παγωμένος Κόσμος" ("Winter World")

Είμαι ήδη ενήμερος αγαπητέ Χρυσόστομε. Το έχω προμηθευτεί. Και λένε ότι είναι καλύτερο από το πρώτο.
  7. Νιλς

Απορία για την ετυμολογία/ορθογραφία των λ. μαμά/μάνα

@Έλλη Μ μακάρι να τα έλεγε αυτά. Εγώ φοβάμαι μην ακούσω κάνα πρωί "που 'σαι μαν, τσάκα μια το γάλα καθώς πας κουζίνα"
  8. Νιλς

Από πού το παρωνύμιό σου;

@Αντέρωτας μόνο εγώ καταλαβαίνω πόσο τρολ είναι το παρωνύμιό σου. Ξέρω πολύ καλά ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είσαι από αυτούς που γιορτάζουν και κυκλοφορείς σαν αμερικανάκι με μπλουζάκια ''celebration of love'' και έτσι.
  9. Νιλς

Απορία για την ετυμολογία/ορθογραφία των λ. μαμά/μάνα

Παιδιά, εγώ για αυτό το λόγο από μικρός την αποκαλούσα Μαίρη, και έχω λύσει το πρόβλημά μου. Όπως και η κόρη μου (δύο ετών) μας φωνάζει όλους με το όνομά μας.
  10. Νιλς

Μόλις τελείωσα τα δύο πρώτα βιβλία του Κώδικα της Δημιουργίας (''Ο Γολγοθάς της Εύας'' και ''Η Πτώση του Αδάμ''). Σύντομη παρουσίαση εδώ. Τώρα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ @Βάγγυ και @Καστάλια ΟΜΙΧΛΟΓΕΝΝΗΤΟΙ!!! Ναιιιιιιιιιι
  11. Νιλς

''Γιώργος Ζορμπάς'': Ο Κώδικας της Δημιουργίας

Άργησα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά είμαι ακόμα εδώ (και αυτό το καλοκαίρι): Παραθέτω δύο βιβλία τα οποία θα παρουσιάσω και σε εφημερίδα, αλλά δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα. Δικό σας λοιπόν: Ο ''Κώδικας της Δημιουργίας'' είναι η λογοτεχνική σειρά, που, από πέρσι, μονοπωλεί το ενδιαφέρον...
  12. Νιλς

Νὰ προσέχῃς ὅπως μανθάνῃς

Μήπως δείχνει τρόπο αντί για σκοπό;
  13. Νιλς

Προτάσεις για βιβλία επιστημονικής φαντασίας

Εκπληκτική η αρχική τριλογία του Θεμελίου του Ισαάκ Ασίμωφ, την οποία επεχείρησα να παρουσιάσω συνοπτικά εδώ για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας. Τρομερό οικοδόμημα από τον μεγάλο αυτό Αμερικανό. Αξίζει οπωσδήποτε να το διαβάσουν οι φίλοι της ΕΦ.
  14. Νιλς

(Προσωρινό) αντίο στον Ασίμωφ και την συγκλονιστική αρχική τριλογία του Θεμελίου, την οποία επεχείρησα να παρουσιάσω συνοπτικά εδώ για τους φίλους της επιστημονικής φαντασίας. Τώρα θα διαβάσω τον Κώδικα της Δημιουργίας. Δύο βιβλία: Ο Γολγοθάς της Εύας και η Πτώση του Αδάμ (από τον Γιώργο Ζορμπά).
  15. Νιλς

Πως επιλέγετε ποιό βιβλίο θα διαβάσετε;

Τώρα θα διαβάσω (γιατί όπως είπα νωρίτερα, έχω και επαγγελματικά κριτήρια, αλλά δεν είναι της παρούσης) τον Κώδικα της Δημιουργίας. Δύο βιβλία: Ο Γολγοθάς της Εύας και η Πτώση του Αδάμ (από τον Γιώργο Ζορμπά). Μετά θα ακολουθήσω (τρεις μήνες το λέω αυτό) την πρόταση μίας φίλης, της @Βάγγυ.
  16. Νιλς

ΘΕΜΕΛΙΟ - Γαλαξιακή Αυτοκρατορία (Ισαάκ Ασίμωφ)

Δεύτερο Θεμέλιο. Αυτό είναι το όνομα του τρίτου βιβλίου της αρχικής τριλογίας, αλλά και το αντικείμενο του τέλους της ιστορίας. Επαναλαμβάνω δε, ότι η ιστορία κλείνει εδώ. Όποιος επιθυμεί μπορεί να διαβάσει και τα βιβλία της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας 4 (Foundation's Edge), 5 (Foundation and...
  17. Νιλς

Πως επιλέγετε ποιό βιβλίο θα διαβάσετε;

Αγαπητέ @Αζαθοθ δεν σου κρύβω ότι και εγώ κάπως έτσι βρήκα την Λέσχη. Έψαχνα το επόμενο βιβλίο μου. Είχα διαβάσει τότε ότι υπήρχε από Κλαρκ, μου πρότεινε κάποιος τον Άρχοντα των Μυγών, το διάβασα μέσα σε μία ημέρα και έλεγα ''και τώρα τι;'' Και πάει δεν υπάρχουν πια άλλα βιβλία, θα πάω να...
  18. Νιλς

Βιβλίο: Το διαβάζουμε μία ή πολλές φορές ;

@Αζαθοθ για την ιστορία του πολύ όμορφου νήματός σου, να σημειώσω ότι δεν επανέρχομαι σε βιβλία που έχω ήδη διαβάσει. Δεν το κάνω ποτέ. Είναι ένα ταξίδι που πραγματοποίησα. Το ευχαριστώ για τις όμορφες στιγμές που μου προσέφερε, αλλά στο μέλλον θα προτιμήσω ένα άλλο ταξίδι. Ένα που ακόμα δεν έχω...