Search results

1. Δ

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Ματσαμπλόκο, πιθανότατα να είναι τρεις τόμοι, οι σελίδες τις Οδύσσειας ειναι περί τις 900. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω πως είναι το λογικό. Εξάλλου στην πιο πρόσφατη έκδοση της Οδύσσειας, η τιμή ήταν γύρω στα 40 ευρω... Πάντως στο τελευταίο φύλλο του Έθνους δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση. Γενικά...
  2. Δ

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Ας δώσουν ακόμη Τερτσίνες, τον Γκρέκο και τα 400 γράμματα στον Πρεβελάκη και μετα ας το λήξουν!
  3. Δ

Υπερτιμημένος ο Λάβκραφτ;

Όσο διάβασα Λάβκραφτ, δε βρήκα άλλο έργο του όσο ο Τρόμος του Ντάνγουιτς, που να συγκεντρώνει τόσα πολλά στοιχεία από τον τρόπο γραφής του, τις ιδεές του (που επαναλαμβάνονται και τελειοποιούνται όχι μονο στο ίδιο διήγημα αλλά και σε πολλά γενικότερα), τα λογοτεχνικά του "κόλπα" που σε κερδίζουν...
  4. Δ

Γκιστάβ Φλομπέρ (Gustave Flaubert) : "Μαντάμ Μποβαρύ"

Πιστέυω πως είναι απο τα βιβλία που πρεπει να τα διαβάσει κανείς στη ζωή του, αληθινά γιατί μόνο έχει να του προσφέρει πράγματα. Είναι το ανεξερεύνητο παράθυρο που άνοιξε, όταν το διάβασα, σε μια εποχή χαμένη στο χρόνο, από την οποία βγαίνουν δροσερά θαύματα μέσα από την ξερή γλώσσα του Φλομπέρ.
  5. Δ

Λόρδος Ντάνσανι (Edward Plunkett, 18th Baron of Dunsany): "Η Κόρη του Βασιλιά της Χώρας των Ξωτικών"

Τίτλος: Η Κόρη του Βασιλιά της Χώρας των Ξωτικών Πρωτότυπος τίτλος: The King of Elfland's Daughter Συγγραφέας: Λόρδος Ντάνσανι (Edward Plunkett, 18th Baron of Dunsany, 1878-1957) Μετάφραση: Βασίλης Καλλιπολίτης Εκδόσεις: Αίολος Έτος έκδοσης: 1992 Πρώτη έκδοση: 1924 Αριθμός σελίδων: 264 ISBN...
  6. Δ

Τζ. Ντ. Σάλιντζερ : "Ο φύλακας στη σίκαλη"

Το βιβλίο αυτό, κατά τη γνώμη μου, είναι από αυτά τα βιβλία που δυσκολεύεσαι να τα κατατάξεις μέσα σου, στις δικές σου κατηγορίες (τέλειο, ακατανόητο, παιδικό, δύσκολο, εύκολο κτλ.) και νομίζω μάλιστα πως αυτός είναι και λόγος που το κάνει ιδιαίτερο για σένα, σε πρώτη φάση. Με λίγα λόγια στην...
  7. Δ

Άμπροουζ Μπιρς (Ambrose Bierce) : "Ο μοναχός και η κόρη του δήμιου"

Είναι πολύ λογικό να μην υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη μοναχή, γιατί στο μόνο επίσημο σύγγραμμα που αναφέρεται ο βίος της και θαυμαστά περιστατικά της ζωής της στο μοναχισμό, είναι το Liber Dialogorum του πάπα Γρηγορίου Α' του Μέγα, γραμμένο το 594 μ.Χ. Εκεί αναφέρονται πολλές πληροφορίες...
  8. Δ

Άμπροουζ Μπιρς (Ambrose Bierce) : "Ο μοναχός και η κόρη του δήμιου"

Τίτλος: Ο Μοναχός και η Κόρη του Δήμιου Πρωτότυπος τίτλος: The Monk and the Hangman's Daughter Συγγραφέας: Άμπροουζ Μπιρς (Ambrose Gwynnett Bierce, 1842-1913) Μεταφραστής: Γιώργος Μπλάνας Εκδότης: Ηλέκτρα Έτος έκδοσης: 2008 Πρώτη έκδοση: 1891 Αριθμός σελίδων: 134 ISBN: 978-960-6839-04-7 Στην...
  9. Δ

Υπερτιμημένος ο Λάβκραφτ;

Είδα πως η τελευταία δημοσίευση για το νήμα αυτό ήταν πριν ενάμιση μήνα. Έτσι, ελπίζω να μην έχω αργήσει και πολύ να στριμωχτώ κι εγώ στην κουβέντα, μια κουβέντα που την διάβασα όλη και, έχοντας ακριβώς ενάμιση(!!!) μήνα που ξεκίνησα να διαβάζω Λάβκραφτ, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την...
  10. Δ

Φίλιπ Κέντρεντ Ντικ (Philip Kindred Dick) : "Το Ηλεκτρικό Πρόβατο"

Το μεγαλύτερο εύρημα του Φίλιπ Ντικ, κατά την γνώμη μου είναι ότι τα ανδροειδή δεν μπορούν να νιώσουν και να κατανοήσουν το αίσθημα συμπόνιας για τον συνάνθρωπο, που έχουν οι άνθρωποι. Αυτό το αίσθημα για τα ρομπότ είναι κάτι το υπερβατικό, ίσως και μια αδυναμία τους να γίνονται πιο πειστικά και...
  11. Δ

Τζον Στάινμπεκ (John Steinbeck) : "Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες"

Σ' ευχαριστώ Αμοντιλιάδο, καλύτερα να ξεκινήσω μ' αυτά που λες, γιατί και τα Σταφύλια είναι κάπως τεράστιο...
  12. Δ

Τζον Στάινμπεκ (John Steinbeck) : "Ο Δρόμος με τις Φάμπρικες"

Είναι το μοναδικό βιβλίο του Στάινμπεκ που έχω διαβάσει. Συμφωνώ με την άποψη του Φαροφύλακα, το θεωρώ απλά ένα καλό βιβλίο. Ένα χαρακτηριστικό του βιβλίου αυτού που μου άρεσε πολύ, είναι αυτή η μεσημεριανή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα ακινησίας, με φόντο και τη θάλασσα, μια γλύκα για τον κόσμο που...
  13. Δ

Φίλιπ Κέντρεντ Ντικ (Philip Kindred Dick) : "Το Ηλεκτρικό Πρόβατο"

Πρωτότυπος Τίτλος: Do Androids Dream of Electric Sheep? Τίτλος: Το Ηλεκτρικό Πρόβατο Συγγραφέας: Φίλιπ Κέντρεντ Ντικ (Philip Kindred Dick) Μεταφραστής: Δημήτρης Αρβανίτης Εκδότης: Πάρα Πέντε Έτος Έκδοσης: 2000 Πρώτη Έκδοση: 1968 Αριθμός Σελίδων: 208 ISBN: 978-00-0695-0875 Αγορά από Ιανό...
  14. Δ

Κι όμως, επιτρέψτε μου να σας πω πως η Έμμα τις έκανε πιστεύω τις προσπάθειές τις για να καλυτερεύσει τη ζωή της.. Έχω πολλά παραδείγματα που δείχνουν την αγωνία της να την φτιάξει, ίσως όμως με λάθος τρόπο ή καλύτερα με λάθος άξονα. Εξάλλου, υπάρχουν πολλές φορές στη ζωή πράξεις μας, που ενώ...
  15. Δ

Καλώς σας βρήκα! Δεν θα μπορούσα να αντισταθώ και να μην γράψω αυτά που έγραψα για το Μαντάμ Μποβαρύ. Ενώ στην αρχή μου είχε προξενήσει μικρή εντύπωση και μάλιστα θεωρούσα πως μάλλον θα απευθύνονταν πιο πολύ σε γυναικείο πληθυσμό, αργότερα άρχισα να μπαίνω στην ουσία του, και το απόλαυσα πάρα...
  16. Δ

Μόλις χθες τέλειωσα το Μαντάμ Μποβαρύ του Φλομπέρ. Ήθελα να διαβάσω στο διαδίκτυο κριτικές, για να συγκρίνω αυτά που ένιωσα κι αυτά που κατάλαβα από το βιβλίο αυτό, με άλλους. Με χαρά ανακάλυψα αυτό λοιπόν το νήμα, όπου έχει γίνει μια εκτεταμένη αναφορά από πολλούς και ήταν μια ευκαιρία να...