Search results

1. Β

Αγαπημένα αποσπάσματα από βιβλία

Μερικά λόγια από το μεγαλειώδες ξέσπασμα του ήρωα στον ''Ξένο'' του Καμύ, ενώ βρίσκεται στο κελί με τον παπά : ''Είχε τόση σιγουριά στο ύφος του, έτσι; Κι ωστόσο ούτε μια από τις βεβαιότητές του δεν άξιζε όσο μία γυναικεία τρίχα. Δεν ήταν ούτε καν σίγουρος πως ήταν ζωντανός, μιας και ζούσε σαν...
  2. Β

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

@Τσίου, Άντε καλέ. Κόβεται το διάβασμα;
  3. Β

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μ' αρέσει να διαβάζω τα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι, με ένα ελαφρύ αεράκι (αν υπάρχει) να πασχίζει να γυρίσει τις σελίδες πριν την ώρα τους και με ένα τσιγάρο στο στόμα για καύσιμο. Δεν μ' αρέσει να αφαιρούμαι κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, όπως συνέβη όταν σκέφτηκα να κάνω αυτή την ανάρτηση..
  4. Β

Θερινό Bazaar Βιβλίου "Άγρας", 8 - 10 Ιουνίου 2018

Είχα κοιτάξει τον τιμοκατάλογό τους στις ενότητες ελληνική και ξένη πεζογραφία και σημείωσα δύο βιβλία, αλλά μου φάνηκε κάπως φτωχός να πω την αλήθεια και τελικά δεν αγόρασα κάτι. Άλλωστε έχω κάποια αδιάβαστα που είναι σε αναμονή. Για την ιστορία, τα βιβλία που σημείωσα είναι το ''Εκτός...
  5. Β

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Αυτό που πρέπει πρωτίστως να καταλάβεις εσύ είναι ότι είσαι εκτός τόπου και χρόνου. Έχεις παραμορφώσει αυτά που έγραψα και απλά λες τα δικά σου. Πλάκα έχεις. Άραγε γνωρίζεις τίποτα περί αυτοέκδοσης; Επειδή έχουμε καταλάβει για ποιο λόγο σχολιάζεις πολλές φορές εδώ μέσα, με το γνωστό απωθητικό...
  6. Β

Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Καλησπέρα Θεματοφύλακα, Όταν διαβάζω ή ακούω ανθρώπους να λένε ότι σκέφτονται να καταφύγουν στην αυτοέκδοση, δεν ξέρω αν πρέπει να κρατήσω μία στάση συμπονετικής κατανόησης κι ενθάρρυνσης ή να αναφέρω τους ενδοιασμούς που έχω στο κεφάλι μου. Δεν γνωρίζω κάτι για τη συγκεκριμένη εκδοτική και...
  7. Β

Κάτι σαν Ντοστογιέφσκι

Ευχαριστώ για τις προτάσεις Τζόνκαν. Εξ αρχής γνώριζα πως είναι μια μάλλον τετριμμένη γενικά και ίσως λίγο αφελής αναζήτηση, αλλά δεν μπορούσα να κρατηθώ. Θα τα τσεκάρω :)
  8. Β

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα να διαβάζω το "Λογοτεχνία, τέχνη και ψυχανάλυση" του Φρόυντ, ένα βιβλίο που μου έκλεινε το μάτι εδώ και χρόνια. Η αρχή είναι καλύτερη απ' ό,τι φανταζόμουν και ίσως επιχειρήσω μία παρουσίαση όταν το ολοκληρώσω, αφού βλέπω ότι λείπει κάτι τέτοιο από τη Λέσχη. Δεν είμαι πολύ καλός στις...
  9. Β

Προτάσεις για σειρές

Μου κάνει εντύπωση το ότι σε 23 σελίδες αναρτήσεων δεν υπάρχει ούτε μισή αναφορά στην πρώτη σεζόν του True Detective, η οποία είναι πραγματικός θησαυρός κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Σεμιναριακού επιπέδου η ερμηνεία από τον McConaughey, καλοδουλεμένο σενάριο, προσεγμένοι και...
  10. Β

Βιβλία που σας απογοήτευσαν

Όταν παίρνω την απόφαση να ξεκινήσω την ανάγνωση ενός βιβλίου, ανεξάρτητα από το είδος στο οποίο ανήκει, έχω την ψυχαναγκαστική απαίτηση να φτάσω ως το τέρμα, ακόμη κι αν ο δρόμος γίνεται αρκετά δύσβατος σε κάποια σημεία. Θα σφίξω τα δόντια, θα κάνω υπομονή, θα κάνω και καμιά προσευχή και θα...
  11. Β

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Σήμερα αγόρασα τον ''Ξένο'' και την ''Πτώση'' του Καμύ, αφού προηγήθηκε μια μικρή γκάφα εκ μέρους μου. Έκανα χθες μια πρόχειρη αναζήτηση στο ίντερνετ για τα βιβλία και εντόπισα ένα με τίτλο ''Ο ξένος'' από τις εκδόσεις Πατάκη. Μου έκανε μια μικρή εντύπωση ο οίκος, αλλά, επειδή υπάρχει στο...
  12. Β

Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Έχω την εντύπωση πως παρουσιάζεται όταν παραμένεις για αρκετή ώρα στο πεδίο της πληκτρολόγησης. Μου συνέβη και μένα όταν έκανα μία μεγάλη ανάρτηση και αμέσως βρέθηκα αποσυνδεδεμένος. Βέβαια μπορεί να το γνωρίζατε ή να μην έχει σημασία. Παρεμπιπτόντως, η αύξηση του μεγέθους των γραμμάτων έχει...
  13. Β

Κάτι σαν Ντοστογιέφσκι

@Ιαβέρη, από Κινγκ έχω διαβάσει ... μόνο το όνομά του. Πολλές φορές. Αλλά έχω δει μια ταινία που βασίζεται σε βιβλίο του, το ''Misery''. Όσο διστακτικός ήμουν πριν πατήσω το play άλλο τόσο ευχαριστημένος ένιωθα μετά την παρακολούθηση. Από τις καλύτερες ταινίες που έχω δει :) Γεια σου Γιάννη...
  14. Β

Κάτι σαν Ντοστογιέφσκι

Κατ' αρχάς, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Φίλε Ιαβέρη, αν παραβλέψουμε τα διηγήματα και τα περισσότερα έργα της πρώιμης συγγραφικής του περιόδου, έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα μυθιστορήματα του Ντοστογιέφσκι (μόνο το "Αναμνήσεις από το σπίτι των πεθαμένων" απουσιάζει από τη λίστα). Με τον...
  15. Β

Κάτι σαν Ντοστογιέφσκι

Έχεις να με κεράσεις καμιά πρόταση; :ιδέα:
  16. Β

Κάτι σαν Ντοστογιέφσκι

Μιας και σύντομα τελειώνω τον ''Σωσία'', θα μπορούσε να μου προτείνει κάποιος μερικά σύγχρονα μυθιστορήματα κοντινά στο ύφος (και την ποιότητα) του Ντοστογιέφσκι; Ο αριθμός των βιβλίων που έχω διαβάσει είναι τρομακτικά μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο πολλών μελών εδώ μέσα, γι' αυτό θα...
  17. Β

Γεια!

Γεια σου Ολυμπιάς, Καλύτερα να κάνεις μόνος σου την επιλογή. Εδώ μέσα θα βρεις έναν ωκεανό από προτάσεις. Διάλεξε αυτό που θα σου κάνει κλικ κι όλα τα άλλα θα έρθουν. Διαβάζοντας έρχεται η όρεξη ;)
  18. Β

Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

1. Η ανάρτηση 114 έχει χιουμοριστικό περιεχόμενο, δεν βγάζει κακοήθεια και δεν απευθύνεται σ' εσένα. Μήπως κάποιος άλλος τελικά παρεξηγείται και αρπάζεται εύκολα; 2. Όχι για μένα ή για τη Λέσχη. Για σένα κυρίως. Εγώ μπορεί να είμαι ο δεύτερος χειρότερος άνθρωπος του κόσμου, μετά από εμένα. 3...
  19. Β

Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Προσπαθώντας για ακόμη μία φορά (η πρώτη σου απόπειρα έχει διαγραφεί) να την πεις και να πουλήσεις πνεύμα σ' ένα άτομο που φανερά έχετε πάρει με στραβό μάτι (εσείς που ''απλά μπήκατε για να πείτε τη γνώμη σας''), τα έκανες ξανά μαντάρα παίζοντας κρυφτούλι. Κρίμα για τη λέσχη που έχει ένα τέτοιο...
  20. Β

Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Προς όλους τους υπόλοιπους : μάπα και κουραστικό τελικά το βιβλίο, μείνετε μακριά. Αναθεώρησα. Μα 39 σκαλοπάτια;; Καλύτερα να πάω με το ασανσέρ.