Search results

1. Χ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Πάντα απορούσα πάντως πώς έτυχε τόσο ευρείας αποδοχής ο Στάινμπεκ και πήρε και Νόμπελ. Στα Σταφύλια της Οργής τουλάχιστον έχει πολλά κομμουνιστικά στοιχεία, σε μια εποχή που στην Αμερική καλύτερα να δήλωνες σατανιστής παρά κομμουνιστης.
  2. Χ

Τι θα διαβάσεις το 2016 (αν μείνεις ζωντανός μέχρι το τέλος του)

Σωστός ο Νικόλας. Η Πτώση είναι ιδανικό να ξεκινήσεις Καμύ. Και ο Ξένος φυσικά! Από Μουρακάμι εγώ προτείνω το Κουρδιστό Πουλί που είναι και πιο αντιπροσωπευτικό του στιλ του Μουρακάμι απ' ότι το Νορβηγικό Δάσος αλλά και ένα από τα αγαπημένα μου όλων των εποχων και ειδών! Οχι ότι το Νορβηγικό...
  3. Χ

Μετά από το υπέροχο What Dreams May come του R. Matheson, ξεκίνησα το Walden του Thoreau που νομίζω ενδείκνυται τώρα που άνοιξε ο καιρός και παίζει μπαλκονάδα...:)))
  4. Χ

Υπαρξιακές, αναπάντητες και παντός είδους απορίες

Νομίζω πως υπάρχει ένα άτυπο (προς το παρόν) υπερ-κράτος (ας το πούμε ΕΕ) που επί του παρόντος κυβερνάται από τη Μέρκελ, η οποία είναι και καγκελάριος της Γερμανίας. Σαν να λέμε ότι αυτό το υπερ-κράτος εδρεύει εκεί. Είναι πολύ απλουστευμένη η απάντησή μου αλλά εγώ κάπως έτσι το χω αντιληφθεί.
  5. Χ

χαιρετώ σας

Καλώς ήρθες Ακρίτα στη :λέσχη:
  6. Χ

Γεια σας!

Καλωσόρισες Δέσποινα!
  7. Χ

The Philip K. Dick Collection (Hardcover box set) 45% έκπτωση στο Book Depository

Λατρεύω τον ΦΚΝ, αλλά με βγάζει από το δίλημμα το ότι δεν έχω πιστωτική κάρτα.
  8. Χ

Πολύ ωραίο το Γελοίοι Ερωτες! Εγώ διαβάζω τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ του Swift. Μέχρι στιγμής, ενώ είναι τρομερά ενδιαφέρουσα η σάτιρα που κάνει, η γραφή είναι λίγο κουραστική. Ειδικά το πρώτο μέρος που είναι στη Λίλιπουτ.
  9. Χ

Παιχνίδια τρόμου

Ω, ναι! Το Fahrenheit καταπληκτικό! Αν και δεν είναι τρόμου. Εχει όμως κινηματογραφικό στυλ και πολύ ωραία ιστορία!
  10. Χ

Παιχνίδια τρόμου

Το Outlast είναι ότι πιο τρομακτικό έχω παίξει από άποψη έντασης. Δεν σε αφήνει να ησυχάσεις καθόλου και το ότι είσαι άοπλος την κάνει ακόμα πιο δυνατή την εμπειρία. Το Alan Wake δεν είναι τόσο τρομακτικό αλλά είναι πολύ καλό. Το κύριο στοιχείο του είναι ότι θυμίζει πολύ ταινία. Επίσης...
  11. Χ

Νέος Συγγραφέας - Μπορώ να έχω νόμιμα έσοδα χωρίς ΤΕΒΕ;

Αυτό το πιστεύω κι εγώ. Με σένα σίγουρα αλλά και με τους περισσότερους μάλλον. Αφού εγώ το χω πει ότι εσένα θέλω να παντρευτώ!:ωιμέ:
  12. Χ

Ασημένια καταλαβαίνω τον συλλογισμό σου και, ενώ συμφωνώ ότι όλοι μας μπορεί καμιά φορά να γινόμαστε δήμιοι ακόμα και προς άτομα αγαπημένα μας, δεν πιστεύω πως αυτό ισχύει απαραίτητα όταν συζητάμε ή διαφωνούμε με την επιλογή κάποιου. Δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι με όλους. Ασε που δεν ξέρεις...
  13. Χ

Αυτό πάλι από πού βγήκε Ασημένια; Οποιος θέλει να πέσει στην πυρά, είναι ελεύθερος να το κάνει κατά τη γνώμη μου.
  14. Χ

Με βρίσκεις σύμφωνο ρε Νικόλα σε όσα λες. Κάποιος κάποτε μου έδωσε τη συμβουλή να μην κάνω ποτέ επάγγελμα το χόμπι μου και πραγματικά το είδα κι εγώ με τα χρόνια πόσο δίκιο είχε. 1. Καλά ναι, εσύ να τζαμάρεις κι εγώ να κοιτάζω! :τρέλα: Κατέβα Καλαμάτα λέμε μπας και μάθω τίποτα! 2. Ασε, έχω...
  15. Χ

Δεν την ολοκλήρωσα γιατί μάλλον δεν το ήθελα αρκετά. Και χρόνο είχα και έμπνευση. Στη μουσική έχω φτιάξει ένα ταπεινό (πολύ ταπεινό λέμε όμως) home studio με χρήματα από δουλειές κατά καιρούς και εκτός από διασκευές, γράφω και ενορχηστρώνω και δικά μου κομμάτια. Εχω κάνει 2 (δυο) live...
  16. Χ

Αν έλεγα πχ "ο Ταραντίνο είναι κακός σκηνοθέτης" και το εξέφραζα σαν απόλυτη, γενική και αντικειμενική αλήθεια, θα έπασχα από το σύνδρομο του θεού (κατάλαβες τι εννοώ). Αυτό θα σήμαινε αυτομάτως ότι έχω θέμα, για να το πω απλά. Αρα γιατί να τα πάρεις με ένα άτομο που έχει μια τέτοιου είδους...
  17. Χ

Τα περί καλλιτέχνη και μ@λ@κ@ ήταν στα πλαίσια του διαχωρισμού ώστε να γίνει κατανοητή η θέση μου και πιο πολύ ως προς αυτό που είπες εσύ Φάρε. Σαφώς και όταν μιλάω, αυτά που λέω είναι οι δικές μου θέσεις. Χρειάζεται να λέμε κάθε φορά "κατά τη γνώμη μου"; Νομίζω εξυπακούεται. Ακόμα και ο...
  18. Χ

Ο Κινγκ που αναφέρθηκε ως παράδειγμα, έχει ένα συγγραφικό ενεργητικό, το οποίο προσωπικά μου μιλάει. Αρα το καλλιτεχνικό του κομμάτι το σέβομαι και το εκτιμώ. Το επιχειρηματικό του κομμάτι στην καλύτερη με αφήνει αδιάφορο. Πάντα έβγαζε λεφτά από τα βιβλία του όμως (σαν καλός μπίζνεσμαν) θέλησε...
  19. Χ

Ενας καλλιτέχνης, για να λέγεται καλλιτέχνης, πρέπει να είναι ζωτικής σημασίας για αυτόν να δημιουργεί. Νομίζω όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Αρα προκειμένου να συνεχίσει να δημιουργεί, θα κάνει τα πάντα. Μέχρι και να πουλήσει τα έργα του. Γιατί αν τα παρατούσε, δεν θα ήταν τόσο δυνατό το πάθος του. Η...