Search results

1. Α

Αφορισμικόν οξύ

Έχω πει πολλές παπάτζες στη ζωή μου, αλλά αυτή σίγουρα όχι. (Αριστοτέλης)
  2. Α

Παρακούσματα

Λάγνε, ακόμα και το παράκουσμα λάθος το άκουγες. Σύμφωνα με το δικό μου αυτί έλεγε ξεκάθαρα "και θα βρεθούμε με δήμαρχο", θέλοντας φυσικά να δείξει ότι ήταν προχωρημένοι για την εποχή τους και θα έκαναν πολιτικό γάμο. Ωστόσο, σε ένα άλλο άσμα μεταγενέστερο, ο Γιάννης Κούτρας έλεγε τσικαμπούμ...
  3. Α

Παραμυθοσαλάτα

H δέκατη και τελευταία συμμετοχή ήταν της Γεωργίας Βασιλειάδου "Δε μπορεί", σκέφτηκε, "την έχω σίγουρη την πρωτιά. Το είδα στο φλυτζάνι!"
  4. Α

Απαγγελίες

Πολυξένη, αν σου βρήκα αυτό που έψαχνες τι κερνάς; http://www.youtube.com/watch?v=WYWO-lMwn7I H απαγγελία βρίσκεται μέσα στο δίσκο "Θρήνος για τον Ignacio Sánchez Mejías" του Federico Garcia Lorca σε μετάφραση Νίκου Γκάτσου. Άσχετα αν είναι ή όχι αυτό που έψαχνε η Πολυξένη, η συγκεκριμένη...
  5. Α

Καλώς σας βρήκα!

Τη ρωτάω "τι γίνεται;" μου λέει "απλώς πηγαίνω στη σχολή μου στη χοροεσπερίδα, στη συνέλευση, στη φιλοσοφική μου" και αυτή να ρωτήσουμε τον προορισμό μας ο άγνωστος δρόμος της να βρει το δικό μας Α... καλώς όρισες! Β... καλές αναγνώσεις! Γ... καλές συγγραφές! Δ... καλη παραμονή! :χεχ: Ρε...
  6. Α

Άρθουρ Κόναν Ντόιλ (Arthur Conan Doyle): "Σπουδή στο κόκκινο"

Μετά από αρκετά χρόνια επέστρεψα για λίγο στα αστυνομικά. Μου είχε καθίσει στο μυαλό ένα από τα σχετικά λίγα μυθιστορήματα με ήρωα το Σέρλοκ Χολμς, η Σπουδή στο κόκκινο ή Σπουδή σε κόκκινο (A study in scarlet). Έτσι το ξαναδιάβασα στην παρακάτω έκδοση Αγορά από Ιανό (εκδ. Μίνωας) Σε αυτό το...
  7. Α

Τι διαβάσατε τις γιορτές;

Ελπίζω να μην άργησα πολύ και να είμαι εντός χρόνου. Κάπου εκεί, λοιπόν, στις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων, διάβασα, σχεδόν μονορούφι, ένα φανταστικό βιβλίο, που δεν ήταν καθόλου ζόρικο για να μη με πάρει και από κάτω. Κάποιος (-α; ) το είχε αναφέρει στο παρελθόν και έτσι το έψαξα και το...
  8. Α

Ρίξε τρεις λέξεις... για ένα θέατρο!

να πας στο (Φάρε αν δεν έγραφες ό,τι σου κατέβει πρώτο, θα μπορούσε να βγει κάτι καλό :( )
  9. Α

Βιβλία που σας σόκαραν

Η ΠΙΑΝΙΣΤΡΙΑ της Ελφρίντε Γέλινεκ Από πού να αρχίσω; Μπα αυτό είναι εύκολο. Το πρόβλημα είναι ότι δε μπορώ να πω πολλά, γιατί το διαβάζουν κι άλλοι τώρα. Το ύφος είναι μοναδικό σε σχέση με ό,τι άλλο έχω διαβάσει ως τώρα. Ένα μονότονο κείμενο από την αρχή μέχρι το τέλος, όπου ενδιάμεσα...
  10. Α

Κάτω από τις Ιτιές τού Πασχάλη!

Φάρε έχεις ένα κόλλημα με τις γραβάτες, ε; :ρ αντιμετωπίσουν τις
  11. Α

Κάτω από τις Ιτιές τού Πασχάλη!

Πάνω στο άσπρο άλογο με την τσακισμένη πλάτη και τα μεγάλα καπούλια κάθεται περήφανη και ξεχτένιστη μια μύγα. Το τσιμπάει! Αχ, θύσανε, στο παραλήρημά μου, στείλε έναν θυρωρό να μου ψεκάσει τα σκουριασμένα στήθη, γιατί σάιμποργκ δεν έχω. Μήτε καραβάνια στα οριζόντια, ξεδοντιάρικα και πρόστυχα...
  12. Α

Λίμερικ

Και δίπλα μου πετούσαν ολοένα χελιδονόψαρα και δεκαέξι τρένα με κόκκινα ζεμπίλια ν' ανεμίζουν σαν τρόλλευ βαριά να χλιμιντρίζουν στον κήπο που κολύμπαγε η Λορένα
  13. Α

Λίμερικ

Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ο Στελλάκης Περπινιάδης το 'χε πιάσει το νόημα Τήν εδιώχνω με γινάτι και την άλλη μέρα νάτη μού 'ρχεται με ποντικάκια και μου κάνει κορδελάκια η Γαλή η μαυροχιονάτη
  14. Α

Λίμερικ

Το αγόρι με την πιτυρίδα και στα μαλλιά την κατσαρίδα δεν είν΄ αγόρι μα δεν το ξέρει κι όλο στενάζει και υποφέρει μήπως να είναι η Χρυσηίδα; :)))):))))
  15. Α

Διαφορά ηλικίας: + ή -

:ααργκ::ααργκ: Τώρα εγώ τι να απαντήσω; Εγώ ο καημένος άνοιξα ένα νημάτιο για να προσεγγίσουμε φιλοσοφικά (ναι Λάγνε φιλοσοφικά) το θέμα της διαφοράς ηλικίας, καθώς και για να παραθέσω μια άποψη που δεν είχα σκεφτεί ποτέ ως σήμερα. Και μετά από 5 μόλις μέρες, που επιτέλους βρήκα ξανά λίγο χρόνο...
  16. Α

Διαφορά ηλικίας: + ή -

Πριν διαβάσω το παρακάτω, είχα την αόριστη πεποίθηση ότι, μια και η γυναίκα ζει περισσότερο από τον άνδρα, θα ήταν πιο φυσιολογικό σε ένα ζευγάρι, να είναι μεγαλύτερη από εκείνον. Αυτό, βέβαια, έρχεται σε αντίθεση με την παράδοση αιώνων που θέλει τον άνδρα μεγαλύτερο, μάλλον για λόγους...
  17. Α

πολυ χαιρομαι!!!!!γεια σε ολους!!!!!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις αυτό. Μόλις βρήκες έναν :))