Search results

1. Πληθων

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Τιμή σκότωμα στο metabook..:χαχα: @Χρυσόστομος Για τις ιστορίες από την Κολιμά ακόμα ζητάνε το βάρος του σε χρυσάφι.
  2. Πληθων

Πριν λίγα χρόνια είχα λάβει ως δώρο γεννεθλίων το Ουράνιο τόξο της βαρύτητας στην αγγλική έκδοση. Κάθε τόσο το άνοιγα σε τυχαία σελίδα, συναντούσα άγνωστες λέξεις και το ξανάκλεινα.. Ε δεν μπορούσα να κοροιδεύω άλλο τον εαυτό μου και εφόσον είμαι πολύ δειλός να το ξεκινήσω στα αγγλικά είπα να το...
  3. Πληθων

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω Προυστ - Από τη μεριά του Σουάν. Πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ατέλειωτες προτάσεις οι οποίες ακολουθούνται από δευτερεύουσες προτάσεις που στην αρχή με αποσυντόνιζαν αλλά σιγά σιγά τις συνήθισα και ξεκίνησα να τις απολαμβάνω. Εξαιρετικές οι περιγραφές του Κομπραί, έχει τέτοια δύναμη η αφήγηση...
  4. Πληθων

Βιβλιονέα

Εγώ θα χαιρόμουν αν έβρισκα έναν Πίντσον από εκδόσεις Χατζηνικολή ή κάποιο από τα εξαντλημένα του Ναμπόκοφ και τις εκδόσεις Καστανιώτη.. Πάντως συμφωνώ με @Έλλη Μ όσον αφορά τις ευκαιρίες που μπορείς να βρεις στην έκθεση. Αξίζει μια βόλτα. Για Μωριάκ λογικά αναφέρεσαι στον Κόμπο των Εχιδνών...
  5. Πληθων

Βιβλιονέα

Όταν το είδα τις προάλλες στην Πρωτοπορία ξενέρωσα.. Ήθελα να το αγοράσω αλλά η τιμή του μου κλωτσάει πολύ.. :( Επίσης παρόλο που είναι 1600 σελίδες, όταν το έπιασα στα χέρια μου, δεν μου φάνηκε υπερβολικά βαρύ στο κράτημα (κάποια από Gutenberg μου έχουν φανεί ασήκωτα) και όντως οι σελίδες του...
  6. Πληθων

Βιβλιονέα

Μεταφρασμένο στα Ελληνικά το βιβλίο της Olga Tokarczuk "Τα Βιβλία του Ιακώβ" . Δεν έχω διαβάσει τίποτα δικό της ακόμα, έχω στην βιβλιοθήκη μου του "Πλάνητες" που όλο λέω να τους ξεκινήσω και όλο το αναβάλλω:ουχ:
  7. Πληθων

Για την αγορά βιβλίων μέσω Ίντερνετ

@Έλλη Μ Πολύ καλή έκδοση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό! Ο Joyce σε κάποιες φώτο είναι σκιά του εαυτού του:( Αξίζει φοβερά πάντως για αγορά, αν σκεφτείς πως την Ελληνική έκδοση (Scripta) είναι λίγο δύσκολο να την πετύχεις.
  8. Πληθων

@Σελεφά Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θα τσεκάρω και τις σελίδες που πρότεινες στον @ΜιΛάμπρος μήπως πετύχω κάτι καλό για λογοτεχνία!
  9. Πληθων

Σωστό αυτό που γράφεις αλλά η Αγγλία δεν είναι πλέον στην Ε. Ε :ωιμέ: @Έλλη Μ Αυτό το τελωνείο είναι ο εφιάλτης μου κάθε φορά και γι΄αυτό έχω κόψει τις πολλές συναλλαγές μέσω ίντερνετ. Τώρα βέβαια έχει δίκιο και ο @ΜιΛάμπρος πως θέλει υπομονή και εννοείται αγορές από χώρα εντός Ε.Ε να έχεις το...
  10. Πληθων

Έχω παραγγείλει την βιογραφία του James Joyce (Oxford Lives) από 29/10. Έγραφε πως θα φτάσει 14 Νοεμβρίου αλλά μέχρι στιγμή τζίφος. Στέλνω μήνυμα χθες στον πωλητή, μου απαντάει πως δεν έχει tracking code γιατί χρησιμοποιούν standard delivery αλλά να μην ανησυχώ και πως θα φτάσει σύντομα...
  11. Πληθων

Βιβλιονέα

Κυκλοφόρησαν, από Gutenberg, δύο βιβλία που σίγουρα θα αγοράσω. Ο Επιβάτης του Cormac McCarthy, ο οποίος είχε να βγάλει βιβλίο 16 ολόκληρα χρόνια (Ο Δρόμος το τελευταίο του) και μια συλλογή ποιημάτων του ρομαντικού ποιητή John Keats.
  12. Πληθων

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Και εγώ προχθές το παρατήρησα σε αυτό της λίστας μου.
  13. Πληθων

Συνανἀγνωση "Τα Εις Εαυτόν" Μάρκος Αυρήλιος

Ο Οκτώβριος θα είναι κάπως δύσκολος για μένα καθώς έχω αρκετές υποχρεώσεις.. Θα προσπαθήσω όμως να συμμετέχω έστω και ετεροχρονισμένα!:)
  14. Πληθων

Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

@Έλλη Μ Με βάζεις σε σκέψεις.. Λίγο τσουχτερή η τιμή του βέβαια και θα πρέπει να είμαι με δύο βιβλία υπό μάλης:χμ:
  15. Πληθων

Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

θέλω να αγοράσω τον Οδυσσέα του James Joyce σε μετάφραση Ανευλαβή. Έχω την έκδοση του Κέδρου σε μετάφραση Καψάσκη, είχα ξεκινήσει τον άθλο της ανάγνωσης και κάπου στα μισά χάθηκα. Θες η έλλειψη σημειώσεων, θες που ο Joyce μοιάζει πολύ genius για τον συμβατικό τρόπο σκέψης μου, το θέμα είναι πως...
  16. Πληθων

@Έλλη Μ Το ξεφύλλισα λίγο και δείχνει ιδιαίτερο με πολλές αναφορές σε Παλαιά Διαθήκη.. Καλά, το σχέδιο του εξωφύλλου εννοείται πως το αγάπησα αμέσως! Τσέκαρα και την έκδοση της Νεφέλης που ανέφερες, δείχνει πολύ καλή και έχει περισσότερα διηγήματα :διάβασμα3:. Βρήκα επίσης τον σκλάβο σε...
  17. Πληθων

Σήμερα το απόγευμα αγόρασα "Γκίμπελ ο σαλός και άλλες ιστορίες" του Ισαάκ Μπασέβις Σίνγκερ και το "Χρονικό της τέχνης" του Ερνστ Γκόμπριχ και ανυπομονώ να τα ξεκινήσω.. :μιαμ:
  18. Πληθων

Συνανάγνωση, στοχασμός και συμπάθεια

Θα ήθελα να συμμετάσχω στην συνανάγνωση του Μάρκου Αυρηλίου. Τα εις εαυτόν είναι ένα από τα βιβλία που βρίσκονται πάντοτε δίπλα από το κρεβάτι μου οπότε θα ήθελα πολύ να μοιραστώ τις σκέψεις μου για αυτό το διαμάντι της στωικής φιλοσοφίας. Το έχω από εκδόσεις Θύραθεν, έχει κάποιος να προτείνει...
  19. Πληθων

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω τον Δούναβη του Claudio Magris. Σίγουρα έχει κάνει μια πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα αλλά είναι τέτοιος ο βομβαρδισμός ιστορικο- λογοτεχνικών αναφορών που δεν μου επιτρέπουν να συγκεντρωθώ αφού, εκτός όλων αυτών, πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο. Κρίμα γιατί είχα πολλές προσδοκίες για...