Search results

1. ΚρίτωνΓ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξεκίνησα αυτό. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ο τύπος έχει πολύ ωραία πένα. Δεν ξέρω ούτε πότε το αγόρασα, αν το αγόρασα, ούτε που το βρήκα ή ποιος το έφερε σπίτι (από τις γυναίκες μου, που όπως το βλέπω δεν είναι και του στυλ τους). Δεν έχω καμία σχετική μνήμη, αλλά δεν με απασχολεί. Προς το...
  2. ΚρίτωνΓ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

όχι ωμό - εκτός αν είσαι πουλερικό και ευμεγέθες
  3. ΚρίτωνΓ

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Ρε συ @Εστελλ ο άνθρωπος είχε απλά έντονο πάρκινσον και αντί να πατήσει 1 πάτησε 4. Πως κάνεις έτσι; Εμένα μου κάνει εντύπωση ότι η παλιά έκδοση έκανε περί τα 17 ευρώ (512 σελίδες) και ότι η καινούρια του 2022 των εκδόσεων Ψυχογιός (με 430 σελίδες) κάνει 7! Τώρα υπάρχει βέβαια για τον μερακλή...
  4. ΚρίτωνΓ

Τέλειωσα το εγχειρίδιο ιχθύων του Richard Flanaganαπό εκδόσεις ΑΓΡΑ. Πλέον δεν υπάρχει διαθέσιμη αυτή η έκδοση (και έτσι θα χάσει ο @Νικόλας Δε Κιντ την ευκαιρία να διαβάσει κάτι σε πολυτονικό, που αγαπά) αλλά εάν κάποιος ενδιαφέρεται υπάρχει σε νεότερη έκδοση (φτωχή, σε μονοτονικό - υποθέτω)...
  5. ΚρίτωνΓ

@Έλλη Μ, άρα παίζει και να έχουμε συναντηθεί! (πάω τουλάχιστον μια φορά κάθε δυο βδομάδες) -εκτός και αν το προτείνεις χωρίς να πηγαίνεις @ΜιΛάμπρος θα έπαιρνα όρκο ότι η μικρή του φόρμα είναι απλά να σκίσεις και να διαβάσεις πενήντα σελίδες από το όλο.
  6. ΚρίτωνΓ

Δεν είμαι κόλακας - μόλις απέδειξες τα γραφόμενά μου (για μια ακόμη φορά, δεν θα μπορούσες να γίνεις πιο σαφής και διεξοδικός στην ανάλυση σου). Ευχαριστώ και πάλι @ΜιΛάμπρος.
  7. ΚρίτωνΓ

@ΜιΛάμπρος είχα ακούσει πολύ κολακευτικά σχόλια σε κάποιο podcast. Το τόπικ του βιβλίου δεν "με έψηνε". Θα με ενδιέφερε, μιας και είσαι πολύ των επιχειρημάτων και των εύστοχων αξιολογήσεων / αναλύσεων, να μου πεις τι ακριβώς ήταν αυτό που δεν σου άρεσε (μάλιστα το καθόλου υποδηλώνει και κάθετη...
  8. ΚρίτωνΓ

Τελικά η σάτιρα έχει όρια;

Η σάτιρα έχει όρια - που της τα θέτει η ανοησία (που δεν έχει).
  9. ΚρίτωνΓ

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Η ΤΝ είναι μια νέα τεχνολογία - το αν θα γίνει καλή ή κακή χρήση της τελικά εξαρτάται από πολλά πράγματα και συνθήκες. Ας μη γινόμαστε Λουδίτες ή νεολουδίτες. Στο κάτω κάτω η τεχνολογία είναι εδώ για να μας λύσει προβλήματα που δεν θα είχαμε χωρίς αυτή :τρέλα:
  10. ΚρίτωνΓ

Μα τι τα θες; Αυτού του είδους μαλάκυνση βαράει το Χόλυγουντ από δεκαετίες. Ανεβάζουν Τρωικό πόλεμο ή ρωμαϊκές ταινίες και το καστ έχει μέσα μαύρους (υποτίθεται Ρωμαίους ή Έλληνες). Η λογοτεχνία (βλ. Χάρυ Πότερ) τη στιγμή που είναι φαντασία μπορεί να "παραποιηθεί" όπως θέλει. Όταν όμως...
  11. ΚρίτωνΓ

Μάλλον όχι γιατί δεν θα βρίσκανε στις βάσεις δεδομένων τους τον @Νικόλας Δε Κιντ-ωφ. Αν πάλι έβρισκες τον κατάλληλο άνθρωπο θα σε περνούσε (κλεισμένο σε κάποιο πορτ-μπαγαζ ή σε φορτηγό ψυγείο μπρρρ)
  12. ΚρίτωνΓ

Δεν έχω να πω κάτι - προλαλήσαντες με (υπέρ-)καλύψατε. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που ο ηλίθιος επιβάλει το μέτρο (και αυτό ονομάζεται πολιτική ορθότητα). Το παιχνίδι χάνεται τη στιγμή που γνώμονας στη σάτιρα είναι μην τυχόν και δυσαρεστήσει αυτόν (τον μέσο ηλίθιο που καλύπτει μια μεγάλη...
  13. ΚρίτωνΓ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Έλα, ελα Φάρε, σου χω τη λυση. Βγαζε σέλφις :μουάχαχα:Εκεί να δεις αποκαρδίωση (αν κρίνω από μένα)
  14. ΚρίτωνΓ

Η Βιβλιοθήκη Του Κενού

Τα ξύλινα σπαθιά ήταν και για μένα @ΜιΛάμπρος μία από τις μαγικές πρώτες εμπειρίες σε ηλικία πολύ άγουρη κάπου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού (και μάλιστα από την πρώτη έκδοση στα 70ς). Νομίζω ότι με διαμόρφωσε ως προς το να μην μου αρέσει καθόλου η έννοια του πολέμου και της βίας γενικότερα...
  15. ΚρίτωνΓ

...και χάπια (διαλέξτε τι είδους ανάλογα με τον τύπο σας) @ΜιΛάμπρος για διαφημιστής κάνεις, στο 'χω πει; Διαβάζοντας την στοχευμένη κριτική & αναλυτική αξιολόγηση της αναγνωστικής σου εμπειρίας θα σπεύσω (...να διαβάσω κάτι άλλο, για την ακρίβεια ο,τιδήποτε άλλο)
  16. ΚρίτωνΓ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Έχει βεράντα; Αν όχι -στην ταράτσα ή το πεζοδρόμιο. Είναι και πιο safe. Χαμός γίνεται από πνιγμούς, δε βλέπεις; Πολύ πιθανό.
  17. ΚρίτωνΓ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

τα ψάρια που βρίσκονται στον Παγασητικό πρέπει να πεθάναν από συνθήκες ανοξίας λογικά (αυξημένες θερμοκρασίες νερού και μικρή ανανέωση υδάτων, μικρή διαλυτότητα οξυγόνου, ασφυξία. Οι εκεί ειδικοί (που δεν τους έχω μεγάλη εκτίμηση για την "ειδικότητά" τους -επειδή τους ξέρω) λένε ότι είναι ψάρια...
  18. ΚρίτωνΓ

Επιλογή Ξένης Γλώσσας

Πραγματικα μια πολυ χρησιμη φραση. Πρωτα μαθαινεις οτι οι Ταιλανδοι εχουν (ή τουλαχιστον γνωρίζουν) τα οβερκραφτ κ δευτερον οτι τα χελια συγκαταλεγονται στη φυσικη πανιδα της περιοχης. κ μαλιστα με οχι σαφη μεθοδο μπορει να γεμισουν ενα οβερκραφτ!
  19. ΚρίτωνΓ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Αναρωτιέμαι: 1) γιατί κάποιος να γράψει ΒΙΒΛΙΟ γιατί οι γυναίκες κάνουν σεξ; 2) ο ίδιος (ή άλλος) έχει γράψει βιβλίο γιατί οι άντρες (ή και άλλα φύλα - που είναι της μόδας) κάνουν σεξ; 3) εντέλει γιατί κάνουν όλοι αυτοί σεξ; πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος ή κάποια αιτία; 4) μήπως ως βιολόγος...
  20. ΚρίτωνΓ

Τελείωσα το "Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα" του Βαγγέλη Ραυτόπουλου. Είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Ήρωας κάποιος που έχοντας τη (μεταφυσική) δύναμη της Πυρογένεσης / πυροκίνησης και μετά από μια καταστροφική πορεία που έχει η ζωή του (απολύεται με την κρίση και εγκαταλείποντας την οικογένεια...