Search results

1. Φαροφύλακας

Οι αγαπημένες μας ρομαντικές ταινίες

Δύο πανέμορφες ρομαντικές ταινίες: The Lover (1992) Ο λόγος που την αγαπώ είναι γιατί την βρίσκω πολύ αληθινή. Όταν βρίσκεσαι ερωτικά με κάποιον για το σεξ, κι όταν έρθει η στιγμή του χωρισμού καταλαβαίνεις πως είσαι ερωτευμένος γιατί ο αρχέγονος έρωτας είναι η πιο βαθιά σχέση. In the Mood...
  2. Φαροφύλακας

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

@Αδριανός Ζωγράφος ίσως δεν μπήκες από καλή πόρτα στον Έκο. ίσως καλύτερα να έμπαινες από τα δυνατά του, όπως το αριστουργηματικό Εκκρεμές του Φουκώ. Όπως και να 'χει, μακάρι να σου αρέσει. Το συζητάμε όταν φέρεις τις εντυπώσεις σου.
  3. Φαροφύλακας

Πράγματα που έμαθα σήμερα (ή και χθεςπροχθές)

Εμένα άργησε λίγο να με βρει η πρεσβυωπία αλλά... με βρήκε. Έχει πλάκα όταν είσαι με νεολαία και σου φέρουν να δεις κατι στο κινητό, μπροστά στην φάτσα. Ε, και πιάνεις ευγενικά το χεράκι και το απομακρύνεις άλλα 30 εκατοστά.
  4. Φαροφύλακας

Βιβλιοπροτάσεις για halloween

Φέτος, πρώτη φορά, λέω να ντυθώ βαμπίρ, με το Halloween. Πήρα κάτι μυστήρια γυαλιά εποχής, κόκκινους φακούς επαφής, σήμερα καλά να είναι να δω για γιλέκο, κι εννοείται μακιγιάζ χλωμό με καπνισμένα μάτια, και φυσικά κυνόδοντες. Μπέρτα λέω να μην φορέσω, κι ούτε αίματα εδώ κι εκεί. Και μάλλον δεν...
  5. Φαροφύλακας

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Αυτό έχει να κάνει με τον φακό και ισχύει καί για τις φωτογραφικές μηχανές, μεταξύ τους. Κάθε φακός θα δώσει ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα. Π.χ.: Να σημειώσουμε πως τα καινούργια κινητά έχουν περισσότερες από μία κάμερες. Π.χ. το δικό μου έχει: πίσω όψη: 200 MP wide camera 12 MP...
  6. Φαροφύλακας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι για την ώρα. Είναι πολύ πιθανό πως η ΤΝ θα αποκτήσει κανονική συνείδηση. Προσωπικά, πιστεύω πως θα αποκτήσει καί συναισθήματα. Μάλλον περισσότερα και πολυπλοκότερα από τα δικά μας. (Κατά μιαν εκδοχή, πιο ανεπτυγμένα). Το μόνο λογικό, στο μυαλό μου, είναι να μας...
  7. Φαροφύλακας

Εντωμεταξύ, επειδή χρησιμοποιώ την ΤΝ, να πω πως... είναι πραγματικότατη νοημοσύνη. Έχω πάθει την πλάκα μου! ( Ζω στο μέλλον και γουστάρω τρελά! :τρέλα: :)))) )
  8. Φαροφύλακας

Σχετικό άρθρο: Αντιδράσεις για συγγραφέα που έχει γράψει 120 βιβλία μέσω τεχνητής νοημοσύνης
  9. Φαροφύλακας

Προτάσεις για ταινίες

Δεν είναι πάντα το κριτήριο και ο στόχος των σκηνοθετών να κάνουν μια τεράστια επιτυχία σε ένα πιασάρικο θέμα. Π.χ. οι τεράστιες ταινίες του Κόπολα δεν είχαν καθόλου αυτόν τον σκοπό και ήταν τεράστια ρίσκα. Στο Αποκάλυψη Τώρα έβαλε το κεφάλι του στον τορβά και πλήρωνε από την τσέπη του. Ομοίως...
  10. Φαροφύλακας

Βιβλιοπροτάσεις για halloween

Ντύνεστε με Halloween costumes όταν διαβάζετε βιβλία Halloween; και φέγγει δίπλα η σκαλισμένη κολοκύθα;
  11. Φαροφύλακας

Ψιλή κουβέντα για βιβλία κ.τ.λ.

Είχαν έρθει μια φορά δύο μάρτυρες του Ιεχωβα στην πόρτα μου, στην Θεσσαλονίκη. Η μία ήταν πιο ηλικιωμένη κι η άλλη νεαρότερη κοπέλα. Η σχέση τους έδειχνε σαν αυτήν που περιέγραψες με την νεαρότερη κοπέλα να είναι η άβουλη, δίχως αυτοπεποίθηση, υποτακτική. Και σκέφτομαι, πόσο εύκολο είναι σε...
  12. Φαροφύλακας

Στίχοι μοναδικοί..

Μου ήρθε στο άσχετο στο μυαλό, κι έβαλα και το άκουσα, αυτό το "Μπήκαν στην πόλη οι Οχτροί". Η μουσική του Μαρκόπουλο και οι στίχοι του σε στίχους του Γιώργου Σκούρτη, τραγούδι του 1972. Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές την πρώτη μέρα...
  13. Φαροφύλακας

Τελικά η σάτιρα έχει όρια;

Το πρόβλημα με τους τρανς ξεκίνησε κυρίως σε ΗΠΑ και Καναδά, όπου ό,τι πεις, είσαι. Οπότε εγώ, με την αγριόφατσα και τα γένια, αρκεί να πω πως "είμαι γυναίκα" και... όλοι πρέπει να με αντιμετωπίζουν σαν γυναίκα. Οπότε, γενικότερα αθλητές που δεν καταφέρνουν να πιάσουν την κορυφή στο ανδρικό...
  14. Φαροφύλακας

Σε όλον τον χορό του παραλόγου, επιστρέψτε μου να προσθέσω κάτι ακόμη για την πολιτική ορθότητα. Ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε επί Κομουνισμού και Ναζισμού, και σημείωνε την δογματική προσήλωση στην γραμμή του κόμματος/της ιδεολογίας. Μεταφράζω από την Αγγλική Βικιπαίδεια: Η φράση «πολιτικά...
  15. Φαροφύλακας

Γενικά με βρίσκει σύμφωνο το κείμενό σου. Ομοίως κι εγώ, από το ελάχιστο που είδα το "χιούμορ" του Σεφερλή, το οποίο ναι, είναι πάτος όχι απλά του χιούμορ, αλλά του πολιτισμού, πάντα αναρωτιόμουν για το ποιον του κόσμου που κάθεται και βλέπει και... γελάει!! Από εκεί και πέρα, όντως, αν...
  16. Φαροφύλακας

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Στην δική μου βιβλιοθήκη νικάνε τα χαρτόκουτα. Έχω φύγει από την Ελλάδα και τα πάντα είναι μέσα σε χαρτόκουτα, σε χώρο εκτεθειμένο μερικώς σε υγρασία, και περιμένω να καταστραφούν αργά με τα χρόνια. Δεν με πειράζει όμως γιατί τα διάβασα και τα καμάρωσα στα ράφια, και πια είμαι σε μια ηλικία που...
  17. Φαροφύλακας

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Μου αρέσει να βγάζω φωτογραφίες. Το μάτι μου παίζει συνεχώς, να εντοπίσω το θέμα, το κάδρο, να δω το φως, να ρυθμίσω τα τεχνικά της φωτογραφίας, κι έπειτα ένα σωστό edit, να τελειοποιήσω το κάδρο, να δώσω χαρακτήρα στην σκηνή κτλ. Ε, και όλοι είναι σούπερ ευχαριστημένοι με τις φωτογραφίες που...
  18. Φαροφύλακας

Η Βιβλιοθήκη Του Κενού

Ωραίο νήμα. (Οι μουσικές έχουν μια ασύλληπτη επίδραση επάνω μου, οπότε θα τις αφήσω.) Σχετικά με τα βιβλία. Μάλλον είναι συσωρευτική επίδραση, πολλά μικρά κλικ, που διαμορφώνουν την σκέψη ή και τον χαρακτήρα μας. Θα χρειαστεί συνεδρία υπνωτισμού για να θυμηθώ. Θυμάμαι όμως ένα πρώτο σοκ...
  19. Φαροφύλακας

Λόρδος Ντάνσανι (Edward Plunkett, 18th Baron of Dunsany): "Η Κόρη του Βασιλιά της Χώρας των Ξωτικών"

Ξέρεις, σκέφτομαι πως όλες αυτές οι γλαφυρές, κουραστικές για εμάς πλέον, περιγραφές, ίσως ανήκουν στην εποχή τους. Σε μια εποχή δίχως πολυμέσα, δίχως κινητά, ενίοτε δίχως καν την τεχνολογία της φωτογραφίας, όπου ακόμη και το έντυπο ήταν ανακριβές και σπάνιο, ο συγγραφέας έσπευδε να μεταδώσει...
  20. Φαροφύλακας

Ξένες γλώσσες - Περί ανέμων και υδάτων

Τις καλύτερες! :)))) Άλλο "ξενογλωσσικό μπέρδεμα". Σήμερα, όπως πήγα να στείλω ένα μήνυμα, συνειδητοποίησα πως διαχρονικά, στα Αγγλικά, λέω μια έκφραση λάθος: Αντί να πω "back and forth" λέω "heen and forth", το οποίο είναι, πάλι, μισό Αγγλικό-μισό Ολλανδικό. Η αντίστοιχη έκφραση στα...