Search results

1. Φ

Τζίλιαν Φλιν (Gillian Flynn): "Σκοτεινός Τόπος"

Ο σκοτεινός τόπος είναι, τουλάχιστο για μένα, ένα πολύ ενδιαφέρων και λίγο διαφορετικό από τα τετριμμένα, αστυνομικό βιβλίο. ΤΤο είχα πράγματι απολαύσει όταν το διάβασα και ήταν ο λόγος που πήρα και τα «αιχμηρά αντικείμενα» αλλά ακόμη δεν αξιώθηκα να το διαβάσω. Όσο για το τρίτο βιβλίο το...
  2. Φ

Συνανάγνωση: "Έγκλημα και Τιμωρία" του Φ.Μ.Ντοστογιέφσκυ.

Προσπαθώ να μη διαβάσω το νήμα, μιας που δεν πρόλαβα όχι μόνο την συνανάγνωση ούτε να φτύσω αυτές τις τελευταίες….. πολλές μέρες. Μόλις όμως πιάσω το βιβλίο θα το ξεσκονίσω όλο …. Σας ζηλεύω λιγουλάκι μιας που ότι διαβάζω συνήθως το σχολιάζω με .... εμένα :μαναι: :))!
  3. Φ

Συλλογή με σελιδοδείκτες

Είναι από κάτι μικράκια, τρουκς νομίζω τα λένε που μπαίνουν συνήθως στα ρούχα με μια μικρή πενσούλα. Είναι σαν αυτά που έχουν τα παπούτσια στις τρύπες για τα κορδόνια, απλά με σχεδιάκια.... @ Νουρμπανού!!!! Πολλοί σελιδοδείκτες!!! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν:ντροπή:. Αργότερα θα βάλω και άλλους
  4. Φ

Συλλογή με σελιδοδείκτες

Μου άρεσαν πάντα οι σελιδοδείκτες, αλλά δεν με βόλευαν ποτέ. Διαβάζοντας ένα άλλο νήμα στη λέσχη που αφορούσε και αυτό τους σελιδοδείκτες πήρα την ιδέα να φτιάξω δικούς μου! Στην αρχή έκανα απλούς που δεν βόλευαν επίσης και μετά τους ¨εξέλιξα¨ με σκοινάκι ή κορδέλα που είναι πιο βολικοί. Εδώ...
  5. Φ

Συνανάγνωση: "Έγκλημα και Τιμωρία" του Φ.Μ.Ντοστογιέφσκυ.

Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω με την προϋπόθεση να προλάβω να τελειώσω αυτό που διαβάζω τώρα. Το έχω από εκδόσεις Γκοβόστη μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου. Ανήκω και γω στην κατηγορία όσων το διαβάσανε αρκετά παλιά και με τη μνήμη σε κακά χάλια .
  6. Φ

Θα το αγόραζες αν το είχες διαβασμένο;

Ω ναι! Τα βιβλία που μου αρέσουν τα αγοράζω κατά ένα 90%. Εκτός των άλλων, όταν διαβάζω ένα βιβλίο που μου αρέσει, το διαβάζω πολύ γρήγορα, ειδικά από τη μέση και πέρα, με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό να θέλω να το ξαναδιαβάσω για να το απολαύσω με την ησυχία μου! (μετά μπορεί και τρίτη και...
  7. Φ

Ο Νίκος Καζαντζάκης στο Έθνος της Κυριακής

Ακόμα και τρείς να είναι, κατ’ εμέ πάντα, νομίζω αξίζει και μάλιστα μόλις το κατάργησα με χαρά από τα επιθυμητά της Πολιτείας!
  8. Φ

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Είχαν πολύ πολύ καιρό να μου κάνουν δωράκι βιβλία και σήμερα χωρις προφανή αιτία :γιούπι: :γιούπι: Νορβηγικό Δάσος, Χαρούκι Μουρακάμι Ενέδρα, Ντέηβιντ Μπαλντάτσι Ο δικτάτορας και η αιώρα, Ντανιέλ Πενάκ
  9. Φ

Τοπικά γλωσσικά ιδιώματα, επιρροές και ντοπιολαλιές

Διασκεδάζω πολύ με το να πετάω, σε ανύποπτο χρόνο, σε φίλους λέξεις από την ιδιαίτερη πατρίδα μου και να βλέπω την απορία τους, καθώς και τις ανεπιτυχείς προσπάθειες αναπαραγωγής των λέξεων! Αλήθεια έχετε προσέξει ότι αν κάποιος δεν κατάγετε από το συγκεκριμένο μέρος είναι δύσκολο να πιάσει...
  10. Φ

Λογοτεχνικά σύμβολα: το τρένο

Σε τρένο εκτυλίσσετε και η πρώτη σκηνή από το «Ηλίθιος» του Ντοστογιέφσκι και μάλιστα εκεί συναντάει για πρώτη φορά ο πρίγκιπας Μίσκιν τον Ραγκόζιν καθώς και τον Λέμπεντεβ. Επίσης εκεί άκουει για πρώτη φορά για τη Ναστάσια Φιλίπποβνα. (Για συμβολισμό δεν ξέρω… Αν είμαι εκτός θέματος...
  11. Φ

Χαιρετισμός (από έναν αόρατο επισκέπτη)

Και γω που την είδα 2 φορες (δεν διάβασα το βιβλίο όμως) με την άνοια που με βαράει χρειάστηκε να γκουγκλάρω για να το θυμηθώ (βρε που τον ξέρω, που τον ξέρω….. :χμχμ: )
  12. Φ

Μενέλαος Λουντέμης : Η τετραλογία τού Μέλιου

Μία από τα ίδια. Αν και το είχα διαβάσει παλιότερα το ήθελα και γω αλλά.....
  13. Φ

Χαιρετισμός (από έναν αόρατο επισκέπτη)

Χε χε! Ετσι την πατάμε όλοι:)))) Καλώς ήρθες και από μένα!
  14. Φ

"Νέος" αναγνώστης ψάχνει

Είναι και μένα από τα αγαπημένα μου βιβλία και γι αυτό της το πρότεινα και αμέσως. Σίγουρα θα βρει πολλά να της αρέσουν και το καταλαβαίνεις από τα μάτια της όταν μιλάει για τα λίγα βιβλία που διάβασε! Κυριολεκτικά λάμπουν… Ναι και σίγουρα ποτέ δεν είναι αργά ειδικά για διάβασμα και ειδικά...
  15. Φ

"Νέος" αναγνώστης ψάχνει

@ Στρατή Το διαδίκτυο είναι εργαλείο, το εργαλείο από μόνο του δεν κάνει τίποτε…. @Παρωνύμιε Κόντεψες να μου κάψεις τον εγκέφαλο με το "φορτισάμθιν" μέχρι να το καταλάβω (δεν θέλει και πολύ βλέπεις) Ποιο να είναι το αντίθετο του γκρίκλις άραγε; Όσο για την φίλη έγινε αυτό που μας έλεγαν...
  16. Φ

"Νέος" αναγνώστης ψάχνει

Συμφωνώ απόλυτα και με τους δύο Στρατή και Χρυσηίδα! Το πήρα και λίγο πιο προσωπικά από όσο πρέπει (μαμαδίστικο σύνδρομο το λέω εγώ) ΥΓ Νο1 Μακάρι να μουν και γω λίγο αδιάβαστη σαν εσένα Στρατή (από όσα έχω δει-διαβάσει τουλάχιστο. Μπορεί μετά να αλλάξω γνώμη:ρ) ΥΓ Νο 2 Δεν ξέρω γιατί αλλά...
  17. Φ

"Νέος" αναγνώστης ψάχνει

Κάτι ήξερα εγώ που έγραψα εδώ! Μερικές φορές είναι κάτι μπροστά στη μύτη μας και δεν το βλέπουμε. Την βάζω λοιπόν να ξεκινήσει το ξεσκόνισμα των οπισθόφυλλων από τη δική μου βιβλιοθήκη που είναι μεν λίγο μικρούλα αλλά όλο και κάτι έχει, (πράγμα που ντιπ δεν σκέφτηκα πριν) , πάμε στη...
  18. Φ

"Νέος" αναγνώστης ψάχνει

Σωστά!!! Αυτό με τις ταινίες δεν το σκέφτηκα καθόλου:κατάρα!: (μα που το χα το μυαλό μου;;; ) Γιατί τα δικά μου αγαπημένα μπααα (και αυτό με κολλάει πολύ, που είναι λίγο "πρωτάρα" στο άθλημα της ανάγνωσης )
  19. Φ

Κάθριν Νέβιλ (katherine Neville) : "Οχτώ" και "Η Φωτιά"

Οκ. Δεν έχεις καθόλου άδικο:) θα πάρει τη σειράτου και αυτό....