Search results

1. Γ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ένδιαφέρων, Αμάντα!
  2. Γ

Απορίες σχετικά με βιβλία και λογοτεχνία

(Le) Bilboquet. Γαλλική ονομασία. Παιχνίδι όπου στην κορυφή ενός ραβδιού υπάρχει ένα κύπελλο ή μια ακίδα, στο οποίο είναι προσαρτημένη μια μπάλα με τρύπα, δεμένη με νήμα. Προσπαθείς να βάλεις τη μπάλα στο κύπελο ή να "κάτσει" στην ακίδα.
  3. Γ

Προτάσεις για ταινίες

Αυτό. Και τώρα φαίνεται ότι το παλεύει υπερβολικά και ξενερώνω. Το Black Swan είναι η αγαπημένη μου ταινία. Αυτή και το Pulp Fiction είναι οι μοναδικές ταινίες που έχω δώσει 10άρια στο IMDB.
  4. Γ

Ωραίες φωτογραφίες, καρτούν και γελοιογραφίες

Fahrenheit 451 με striking surface (δεν ξέρω πως λέγεται στα ελληνικά) και σπίρτο.
  5. Γ

Windows 10: Δεν παίζει να έχω χρησιμοποιήσει χειρότερο λειτουργικό σύστημα

Τα Windows 10 έχουν την επιλογή Active Hours, μέσω της οποίας μπορείς να ορίσεις ένα χρονικό διάστημα (μέχρι 18 ώρες) κατά το οποίο τα Windows ΔΕ θα κάνουν restart μόνα τους για να εγκαταστήσουν updates. Settings - Update and Security - Change Active Hours.
  6. Γ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Έχω μπέντζαμιν κτήνος και κατάφερα σχεδόν να το σκοτώσω, αφήνοντάς το απότιστο σχεδόν όλο το καλοκαίρι... Κάποια στιγμή το πήρα είδηση και ήταν όλα τα φύλα ξερά. Το καθάρισα, το κλάδεψα, το πότισα και παίρνει τα πάνω του πάλι με νέα κλαδιά και φύλλα. Απέθαντο φυτό λέμε. :)
  7. Γ

Αγαπημένοι πίνακες

Ophelia του Millais
  8. Γ

Αγγλισμοί

Κάποιες φορές κάποιος που διαβάζει και μιλάει πολύ μια ξένη γλώσσα, "κολλάει" όταν έρθει η ώρα να πει στα ελληνικά κάποιους όρους. Για παράδειγμα, έσπαγα το κεφάλι για μισή ώρα για βρω πως αποδίδεται στα ελληνικά το "energy efficient". Αν έπρεπε να πω τον όρο γρήγορα, θα έλεγα κάτι άκυρο του...
  9. Γ

Διαβάζω το Goodbye, Things: The New Japanese Minimalism του Fumio Sasaki. Θέλω πολύ καιρό τώρα να δώσω / πετάξω πολλά πράγματα που έχω σπίτι γιατί το έχω παρακάνει, αλλά αυτό το βιβλίο δε φαίνεται να με βοηθάει ιδιαίτερα. Άλλο να κρατήσεις λίγα, αλλά χρήσιμα πράγματα και άλλο να πετάξεις τα...
  10. Γ

Βιβλιονέα

Σόρρυ αν έχει αναφερθεί ήδη, αλλά εγώ σήμερα το έμαθα. Η Αθήνα ανακηρύχτηκε παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου για το 2018 από την Unesco. https://athens2018.gr
  11. Γ

Οδηγός για επιλογή ηλεκτρονικού αναγνώστη

Άποψη μου πάντως είναι ότι είναι καλύτερα να πάρει κάποιος έναν ereader όπως πχ. κάποιον Illumina της Icarus (δεν έχω κανένα συμφέρον από την εταιρία - σαν παράδειγμα τη φέρνω) που έχει Google Play και μπορείς να κατεβάσεις όποιες εφαρμογές ανάγνωσης, καταστήματος ή βιβλιοθήκης θέλεις και να...
  12. Γ

Windows 10: Δεν παίζει να έχω χρησιμοποιήσει χειρότερο λειτουργικό σύστημα

Φαροφύλακα, αν ενδιαφερθείς κάποτε να ασχοληθείς και πάλι με τα 10, πες μου να σου γράψω κάποια κόλπα που (μάλλον) θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. :) Όσον αφορά τα partitions του Linux, το live στικάκι του Mint πρέπει να έρχεται με το gparted, οπότε ίσως να μπορούσες να κάνεις δουλίτσα με...
  13. Γ

Tο Νορβηγικό Δάσος είναι το αγαπημένο μου βιβλίο της χρονιάς. Είναι από τα βιβλία που τελειώνεις και τα σκέφτεσαι συχνά για καιρό. Tώρα διαβάζω το Kitchen της Banana Yoshimoto.
  14. Γ

Αναζητώ: "Το Κουτσό" του Χούλιο Κορτάσαρ

Αν είναι να γίνει καλή καλή δουλειά, κανείς δε θα έχει αντίρρηση να περιμένει λίγο. Ελπίζω μόνο να βγει και σε ebook.
  15. Γ

Οι συγγραφείς πιστεύουν;

Ακριβώς αυτός ήταν ο σκοπός του ποατ, Αντέρωτα. Να δείξω ότι ανεξαρτήτως του σε τι πιστεύει ή δεν πιστεύει ο καθένας, κάπου ίσως συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχει πρόβλημα με την οργανωμένη θρησκεία και ότι τελικά ίσως να έχουμε περισσότερα κοινά πχ. οι "θρησκευόμενοι" Έλληνες από τους "άπιστους"...
  16. Γ

Οι συγγραφείς πιστεύουν;

Απλά θα το αφήσω εδώ. Πηγή
  17. Γ

Οι συγγραφείς πιστεύουν;

Mιας που μιλάμε για μεταφυσικά και το σκίσαμε το θέμα... Μιλούσα τις προάλλες με μια οικογενειακή φίλη, πολύ της θρησκείας αυτή, στο συμβούλιο εκκλησίας, κλπ. Κάποια στιγμή μου πετάει: Και ξέρεις... οι νεκροί βρίσκονται σε αναμονή! Η κόλαση έχει κλείσει με το θάνατο (ή τη γέννηση - δε θυμάμαι)...
  18. Γ

To Goodreads Challenge, και ο λόγος που (μάλλον) δεν θα το ξανακάνω!

Νομίζω ότι το challenge είναι περισσότερο για να παρακινήσει αυτούς που δε διαβάζουν ή διαβάζουν πολύ λίγο, παρά γι' αυτούς που ήδη διαβάζουν αρκετά / πολύ. Για παράδειγμα, κάποιος που διάβαζε 1-2 βιβλία το χρόνο, μπορεί να παρακινηθεί και να βάλει στόχο πχ. τα 10 βιβλία που ίσως μπορεί να...
  19. Γ

Μεταφραστικά... ολισθήματα

Παρόμοιες ερμηνίες έχουν και τα 2 λεξικά που εμπιστεύομαι περισσότερο για αμερικάνικα αγγλικά. Webster's New World College Dictionary: to assail (someone) from an unseen or unexpected direction. The American Heritage Dictionary: 1) To hit or attack on or from the blind side. 2) To catch or take...