Search results

1. Α

Βραβείο Αναγνωστών 2010 - Το χάρισμα της Βέθρας (Φ. Τσαλίκογλου)

Είστε βιβλιόφιλος; Ψηφίστε για το μυθιστόρημα της χρονιάς! Βραβείο Αναγνωστών 2010 Εθνικό Κέντρο Βιβλίο (ΕΚΕΒΙ) Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι υποψήφια για το βραβείο είναι η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια στο τμήμα ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (από το οποίο έχω αποφοιτήσει και...
  2. Α

Σύγχρονη μεταφρασμένη ψυχολογία

Αυτό το βιβλίο το οφείλω στον εαυτό μου...Τελευταία νιώθω να υφίσταμαι πολύ συναισθηματικό εκβιασμό από διάφορες κατευθύνσεις...Ευχαριστούμε Όπερα...:) Πραγματικά χρήσιμη ανάρτηση!
  3. Α

Μενέλαος Λουντέμης...ο ποιητής...

Να 'σαι καλά Δώρα! Θα χαρώ αν σου φανούν χρήσιμες οι πληροφορίες μου! :)
  4. Α

βίος ανθόσπαρτος

Ο πόνος στον οποίο αναφέρομαι Κινγκου δεν είναι ψυχολογικός. Είναι ψυχικός, ιδιαίτερα οξυς και αποτελεί σύμπτωμα της διπολικής διαταραχής (μανιοκατάθλιψης) από την οποία πάσχω. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για την συγκεκριμένη νόσο και για τον πόνο που την συνοδεύει ως σύμπτωμα...
  5. Α

Συλλογή με τα ποιήματα του αγαπημένου Λουντέμη κυκλοφορεί από τις εκδ. Ελληνικά Γράμματα, υπό τον τίτλο "Τα Ποιητικά του" ISBN 960-344-694-7 ( el.wikipedia.org/.../Μενέλαος_Λουντέμης).
  6. Α

Μενέλαος Λουντέμης...ο αγαπημένος μου Έλληνας συγγραφέας...στοίχειωσε με τους ήρωες των βιβλίων του την εφηβεία μου και όχι μόνο...άμεση, ζωντανή, ανάγλυφη γραφίδα...Δεν θυμόμουν τα ποιήματά του...βρήκα ένα δημοσιευμένο (όχι εδώ) και στην διεύθυνση users.uoa.gr/.../menelaos_loyntemhs_poems.htm...
  7. Α

βίος ανθόσπαρτος

Ευχαριστώ Πολυξένη μου για τα ωραία πράγματα που μου γράφεις...Σίγουρα αισθάνομαι πως η παρέα εδώ μου ταιριάζει πολύ :) Και αισθάνομαι τόσο όμορφα γι' αυτό :))
  8. Α

βίος ανθόσπαρτος

Σ' ευχαριστώ Αμοντιλιάδο και για τα δικά σου συγκινητικά και ενθαρρυντικά λόγια!!! :) Πάντως όσον αφορά τη βιογραφία ξανασκέψου το...ειδικά αν είναι ενδιαφέρουσα...
  9. Α

βίος ανθόσπαρτος

Λορένα μου σ' ευχαριστώ για τα ενθαρρυντικά σου λόγια...Να ξέρετε πώς όλοι μου δίνετε δύναμη με την θετική σας στάση και την υποστήριξή σας...:) Βασίλη μου θα κρατάω όσο μπορώ...κράτα και συ για να μπορώ και γω...:κόλλα5:
  10. Α

βίος ανθόσπαρτος

Το περαστικά είναι μια πολύ ωραία ευχή Φαροφύλακα και σ' ευχαριστώ πολύ γι' αυτήν μέσα από την καρδιά μου, αλλά δυστυχώς δεν έχει εφαρμογή στην συγκεκριμένη ασθένεια από την οποία πάσχω. Είναι χρόνια κατάσταση με συγκεκριμένη εξέλιξη στα περισσότερα άτομα με διπολική διαταραχή. Ευχήσου μου καλό...
  11. Α

βίος ανθόσπαρτος

Τα βιβλία ήταν πάντα οι φίλοι μου. Σαν παιδί δεν είχα φίλους, είχα τα βιβλία. Ίσως και να μην αισθανόμουν την ανάγκη για άλλους φίλους μια που έχω τρία αδέρφια, αγόρια. Αυτοί ήταν και αδέρφια και φίλοι μου. Μαζί με τις ιστορίες και τους ήρωες των βιβλίων. Κάποια στιγμή ξεκίνησα και 'γω να γράφω...
  12. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

Το αγενής ευγενής ταιριάζει βέβαια, αλλά εγώ είχα στο μυαλό μου το χειλικός αυλικός... Λοιπόν Όπερα νομίζω ότι κόλλησα :) Βλέπω όμως ότι παίζουμε και καινούριο παιχνιδάκι τώρα...:))
  13. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

Άλλο ένα...και όσοι πιστοί προσέλθετε...:ιδέα: Τον βασιλιά ακολουθώ, μα έξω απ' τα δόντια θα τα πω! (τρισύλλαβες, τονισμένες στη λήγουσα)
  14. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

Ναι Όπερα! καθημερινός Ισημερινός! :ναι:
  15. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

σκέφτηκα ένα...αυτή τη φορά, συμφωνεί και με τους κανόνες :))) την καθ' εκάστη βρίσκομαι, στη μέση ουράνιας σφαίρας (πεντασύλλαβες, στη λήγουσα τονισμένες)
  16. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

το πρώτο είναι δαιμόνιο μνημόνιο...τώρα τα άλλα....ίδωμεν!
  17. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

Α, ναι ....είναι όντως ανομοιοκατάληκτα αυτά που έβαλα...και τα τρία! :λυγμ: Επιφυλάσσομαι... μήπως βρω κανένα άλλο...πιο σωστό!
  18. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

Το ενάγων παράγων σωστό Όπερα! Το χιμπατζής μπετατζής μου άρεσε πολύ, γέλασα και πολύ :)))) , αλλά δεν είχα αυτό στο μυαλό μου....γιατί όμως λες ότι είναι ανομοιοκατάληκτα; :ωιμέ:
  19. Α

Δρομαίος Ρωμαίος

Και μια δική μου ευγενική προσφορά στο παιχνίδι...ελπίζω να μην είναι εκτός κλίματος...:) 1. στα δικαστήρια με τραβάει και έχει και ισχύ, μετράει! (τρισύλλαβη, παραλήγουσα) 2. το πρόσωπό του δε φελά, μα το κορμί, λέει πολλά! (τρισύλλαβη, λήγουσα) 3. σαν μια μπουνιά να έχει φάει, μα είναι ψηλά...