Την συγκεκριμένη περίοδο (καλοκαίρι) διαβάζω επειδή έχοντας τελειώσει την εξεταστική και βρισκόμενος πλέον στην θάλασσα με ξεκουράζει να έχω το βιβλιαράκι μου στην παραλία. Τουλάχιστον τις πρώτες μέρες!
Επίσης είναι κάτι που κάνω πολλά χρόνια και ίσως είναι ένα είδος τελετουργικού - το διάβασμα...
"The Hollow Man" από την σειρά Dr. Gideon Fell , του John Dickson Carr
Το πρώτο locked-room mystery που διαβάζω και στα μισά του βιβλίου μου φαίνεται αρκετά καλό.
Λούση τι να σου πω, βιβλιοπώλης είναι έχει το ακαταλόγιστο να λέει ότι θέλει! :p
Το σχόλιό του προσπάθησα να το ερμηνεύσω σκεπτόμενος ότι οι περισσότεροι που πάνε σε ένα βιβλιοπωλείο αυτή την εποχή ζητάνε ένα "βιβλίο για το καλοκαίρι", χαλαρό δροσερό ευχάριστο κλπ οπότε είναι συνηθισμένος να...
Ο Μαιτρ και η Μαργαρίτα του Μπουλκγάκοφ ήταν ωραίο, πλούσιο σε εικόνες και φαντασία και συνεχίζω με το:
Ωραία η γραφή του Ishiguro και μέχρι στιγμής μου αρέσει η πρωτοπρόσωπη αφήγηση..
Καλώς ήρθες συνάδελφε! Αν και "μαθητευόμενος μάγος" ακόμα εγώ, βλέπω στο κείμενό σου κάποιες από τις σκηνές της δικής μου ζωής στο μέλλον (τουλάχιστον όσον αφορά τις" βόλτες" έξω για ειδικότητα κλπ).
Καλή διαμονή και καλές αναγνώσεις! :))
Θα το ξεκινήσω τις επόμενες μέρες! :)
Έχω την δυνατότητα να το διαβάσω στα αγγλικά αλλά μπορώ να βρω και την ελληνική μετάφραση, ακόμα δεν ξέρω τι θα προτιμήσω!
Μετά τον αόρατο άνθρωπο του Wells και μέχρι να βρω κάποιο άλλο κλασικό scifi , διάβασα τον Ανθρωπο που έτρωγε πολλά του Κορτώ, διασκεδαστικό και πολύ ευανάγνωστο αλλά δεν θα το πρότεινα και τώρα διαβαζω τον Μαιτρ και την Μαργαρίτα του Bulgakov που από τα πρώτα 2-3 κεφάλαια φαίνεται πολύ ενδιαφέρον!
Τέλειωσα το Sleep Thieves του Stanley Coren.
Απομυθοποιεί διάφορες εσφαλμένες θεωρίες περι ύπνου, κούρασης κλπ και γενικά είναι ένα πολύ καλογραμένο ενημερωτικό pop science.
Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση σου! Με βοήθησες πολύ!:))
Παρήγγειλα ήδη το "Murderess" για την φίλη και είμαι και ο ίδιος περίεργος να δω πως έχει μεταφερθεί στην αγγλική γλώσσα το ύφος του αγαπημένου συγγραφέα!
Παπαδιαμάντης στα Αγγλικά
Θα ήθελα την βοήθεια σας!
Θέλω να δωρίσω βιβλίο του Παπαδιαμάντη σε φίλη αλλά στα αγγλικά μιας και δεν μιλάει ελληνικά! Έψαξα και βρήκα την "φόνισσα" σε αυτές τις δυο μεταφράσεις
The Murderess: A Social Tale μετάφραση
και The Murderess (New York Review Books...
Δεν μπορώ να πω οτι μου άρεσε τόσο ο αναρχικός τραπεζίτης. Ίσως είναι από τα βιβλία που επειδή έχεις ακούσει πολλά, άλλο περιμένεις και άλλο συναντάς με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι. Ενώ η αναλυτική σκέψη του αρχικά μου φάνηκε ενδιαφέρουσα όπως και αρκετές από τις απόψεις του, νομίζω ότι τελικά...
Το είχα κατεβάσει (δωρεάν) από το Project Gutenberg και υπάρχει ήδη στο calibre, αλλά ο λόγος που το έχω στα πίσω-πίσω και δεν το έχω περάσει ήδη στο kobo μου είναι ότι φοβάμαι μη δε το ευχαριστηθώ λόγω αγγλικών. Ο ενθουσιασμός σου Στρατή πέρασε και σε μένα και λέω τώρα να το επιχειρήσω μια ώρα...