Search results

1. Η

Ιδιωματικές λέξεις και φράσεις

Δέσποινα, από το ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΡΙ τα εξής γνωρίζω μόνο: Κρούβομαι = πνίγομαι Οι πάσπαροι = ο πάσπαρος = σκόνη από χώματα Ο ρούκουνας = ρούκανης = σκελετώδης
  2. Η

Καλώς σας βρίσκω!

Καλώς ήρθες Βιβλιολαβύρινθε!
  3. Η

Πάμπλο Νερούδα (Pablo Neruda)

Για να το κρίνεις ωραίο, άρα μπόρεσες και το κατάλαβες. Ποιός ο λόγος για μετάφραση;
  4. Η

And now you're mine. Rest with your dream in my dream. Love and pain and work should all sleep, now. The night turns on its invisible wheels, and you are pure beside me as a sleeping amber. No one else, Love, will sleep in my dreams. You will go, we will go together, over the waters of time. No...
  5. Η

Το πραγματικό του όνομα ήταν Νεφταλί Ρικάρντο Ρέγιες Μπασοάλτο.
  6. Η

Μάρω Βαμβουνάκη

Επίσης έχει γράψει και το "Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο". Έχω διαβάσει και τον "Αντίπαλο Εραστή" και την "Κραταιά Αγάπη". Πραγματικά η αφηγηματική της ματιά διεισδύει στα πολύ "έσω" της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Κι εγώ θεωρώ τα έργα της "γυναικεία λογοτεχνία". Διέκρινα όμως σε όλα...
  7. Η

Πόλεις και τόποι στη λογοτεχνία

Δύο βιβλία της Μαρίας Ιορδανίδου, α) Λωξάνδρα και β) Διακοπές στον Καύκασο, θεωρώ πολύ γραφικά και κολακευτικά για τον τόπο που το καθένα περιγράφει. Το πρώτο αναφέρεται, όπως περισσότεροι θα ξέρετε στην Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει έως σήμερα το σπίτι της Λωξάνδρας στην Πόλη, το οποίο είναι...
  8. Η

Αγαπημένα... σχολικά βιβλία!

Κανένα βιβλίο ελληνικό δε θυμάμαι να αγαπούσα ιδιαίτερα στο σχολείο. Τα βιβλία που με ταξίδευαν ήταν των Αγγλικών που μέσα από τις έγχρωμες φωτογραφίες Λονδίνου και γενικά Αγγλίας καθώς και τα χαριτωμένα σκίτσα, τους ξένους διαλόγους, παρουσιαζόταν μπροστά μου ένας κόσμος πιο προχωρημένος, πιο...
  9. Η

να΄μαι κι εγωωω!!!

Γειά σου θείε Κου! Καλώς όρισες! Είναι όμορφα εδώ.
  10. Η

γειά σε όλους

Γειά σου άγιε λύκε. Είναι όμορφη η παρέα μας. Καλώς ήρθες!
  11. Η

Παιδική "γραμματική"

Μέχρι πέρυσι - και πάλι - (μάλλον είναι στοιχειώδης η ηλικία κατά την οποία σταματάνε πλέον οι παιδικές "χαριτωμενιές" - κάθε φορά που θα του άρεζε (μάλλον καλύτερα αγαπούσε) ένα κορίτσι έλεγε: - Η ερωτευμένη μου.
  12. Η

Μεταφορά στην οθόνη.. με ανακρίβειες;

Σχετικά με το έργο: Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας: Και το χυδαίο είναι υποκειμενικό και το ερωτικό είναι υποκειμενικό και γενικά η όλη εικόνα που έχουμε για μία ταινία, ο καθένας μας ξεχωριστά, είναι υποκειμενική. Η όλη κρίση μας είναι υποκειμενική. Αυτό είναι που μας ξεχωρίζει. Αυτό που...
  13. Η

Έκλαψα όταν τα διάβασα

Συμφωνώ με το θείο Κου για το βιβλίου του Κοέλο και να συμπληρώσω και - Τέρα Άμου (Νικόδημος Διακογιάννης)
  14. Η

Παιδική "γραμματική"

Μια που μιλάμε για γιους, να πω κι εγώ τί άκουγα μέχρι και πέρυσι (γ΄τάξη) από τον δικό μου γιο: Μετά από έναν έντονο διάλογο με μία συμμαθήτριά του στο σχολείο, μου λέει: - Μας κάνει τη μάγκα κατάλαβες; Ο μάγκας Η μάγκα Απλούστατο
  15. Η

Χρύσα Κοζανιτά : "Τρεις Λεύκες στην Αυλή μας"

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Άντε κι ένα ΝΟΜΠΕΛ τώρα! Να είσαι περήφανη για τον εαυτό σου!
  16. Η

Λίμερικ

Στη λέσχη Ιούλιο μήνα μπήκα και ωραίους φίλους βρήκα μα πολλούς δεν ξέρω ακόμα μήπως έχω πρόβλημα στο "κόμμα"; ή να βρω μέσο στο ΙΚΑ;
  17. Η

Αναρωτιέμαι

Νομίζω ότι το ουσιαστικό είναι η ερώτηση. Και από το ρήμα ρωτώ, ρωτιέμαι, αναρωτιέμαι (σύνθετο).
  18. Η

Ερωτικές σκηνές στην λογοτεχνία

Και μια που ανέφερα φεγγάρια, να προσθέσω και τα ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ του Πασκάλ Μπρυκνέρ. Ένα βιβλίο γεμάτο ερωτικές σκηνές και περιγραφές που ξεπερνούν τα όρια του έρωτα: Το άκρο του ρομαντισμού με το άκρο του στιγνού, ωμού σέξ. Ο ήρωας του βιβλίου μέσα από το τρελό πάθος του για την...
  19. Η

Ερωτικές σκηνές στην λογοτεχνία

Χρυς πολύ ωραίο νημάτιο! Η λογοτεχνία έχει υμνήσει τον έρωτα και μπορούμε να αναφέρουμε πολλές ερωτικές σκηνές νομίζω. Ένα βιβλίο που με συγκλόνισε (να επισημάνω οτι ήταν πριν 20 χρόνια) είναι αυτό της Ιταλίδας δημοσιογράφου Φρίντας Μπιούμπι "ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΜΕΤΑ". Είναι η αληθινή ερωτική...
  20. Η

Τι διαβάσατε τις γιορτές;

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι. Το ξεκίνησα μέσα στις γιορτές και είμαι ακόμη στην αρχή. Μάλλον οι ρυθμοί μου είναι αργοί ...