Search results

1. Ρ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Δανείστηκα από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου το «Surprised by Joy» του εκπληκτικού C.S Lewis. Αποτελεί μία τρόπον τινά αυτοβιογραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στη μεταστροφή του συγγραφέα από τον αθεϊσμό στον χριστιανισμό, καθώς και τη σχέση του με το συναίσθημα που ο ίδιος ονομάζει «Joy». Έχοντας...
  2. Ρ

Νίκος Καζατζάκης : "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται"

Μέσα στο βιβλίο αυτό εντόπισα μία έντονη θρησκευτική ευλάβεια, πιο ελεύθερη, διαφορετική απο αυτή της πατροπαράδοτης θρησκείας, αλλά υπάρχουσα. Δε γνωρίζω για τι το προόριζε ο ίδιος ο συγγραφέας αλλά στο "Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" βρήκα θαυμασμό και πίστη στον Θεό.
  3. Ρ

Βίος και πολιτεία του Σκρουτζ Μακ Ντακ

Για το "Κόμιξ" δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα πράγματα τελευταία. Προσωπικά έχω να αγοράσω τεύχος χρόνια. Τώρα, ο τρόπος με τον οποίο έχει μεταχειριστεί ο Rosa το υλικό που έχει παραλάβει απο παλιότερους σχεδιαστές, και κυρίως τον Carl Barks, είναι αριστοτεχνικός. Κάποιος θα μπορούσε να πει...
  4. Ρ

Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν (George R.R. Martin) : A Song of Ice and Fire

Καβάτζωσα μεταχειρισμένο το τρίτο βιβλίο της σειράς, το Storm of Swords στην αγγλική έκδοση, χωρισμένη σε δύο τόμους. Έχω ήδη διαβάσει τον πρώτο (Steel and Snow) και μόλις άρχισα τον δεύτερο. Όντας βέβαια και άσχετος με τη fantasy μυθιστοριογραφία ενθουσιάζομαι με τη γραφή του Martin. Φαίνεται...
  5. Ρ

Χαίρετε!

Έψαχνα ένα ελληνικό φόρουμ για λογοτεχνικές συζητήσεις και να' μαι. Είμαι 22 χρονών, χωρίς μανιώδη επαφή με τη λογοτεχνία αλλά πάντα με πάθος για ένα καλό ανάγνωσμα. Ενδεικτικά βιβλία απ' τα αγαπημένα μου είναι η "Βάρδια" του Νίκου Καββαδία, το "Κατεδαφιζόμεθα" της Διδώς Σωτηρίου, "Ο Χριστός...