Search results

1. Ι

[Σειρά] Πώς σας φαίνεται η σειρά "Community";

Οι πρώτες 3 σεζόν, όντως ήταν καλύτερες. Μετά πολλή φαντασία...
  2. Ι

Σοφοκλής : "Αντιγόνη"

Η Αντιγόνη ήταν το μόνο "μάθημα" που διάβασα στο σχολείο. Και χάρη σε αυτό αποφάσισα να ακολουθήσω το θέατρο ως "καριέρα" (εδώ γελάμε). Οι μονόλογοι της Αντιγόνης και της Ισμήνης είναι πολύ δυνατοί. Το έργο τονίζει την αντιπαράθεση μεταξύ γραπτών και άγραφων (ή πιο σωστά, ηθικών) νόμων.
  3. Ι

Κατοχυρωση Πνευματικων Δικαιωματων για Πεζογραφηματα η Ποιηση

Είναι κάτι που έχεις δοκιμάσει προσωπικά; Θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις εμπειρίες από την κατοχύρωση εκεί.
  4. Ι

Γεια σας!

Καλώς ήρθες!
  5. Ι

Κατοχυρωση Πνευματικων Δικαιωματων για Πεζογραφηματα η Ποιηση

Αυτό με την Εθνική Βιβλιοθήκη νομίζω έχει καταργηθεί, χωρίς να είμαι σίγουρη όμως. Εγώ πριν στείλω το βιβλίο μου για να το δει ένας εκδοτικός, το έστειλα πρώτα ταχυδρομικά σε μένα με υπογραφές κτλ μέσα. Έτυχε εκδόθηκε από τον πρώτο εκδοτικό που το είδε, χωρίς κανένα πρόβλημα. Όσον αφορά αυτό...
  6. Ι

Τα πιο όμορφα κι αγαπημένα ποιήματα

"(...) Επειδή το αδοκίμαστο και το απ’ αλλού φερμένο Δεν τ’ αντέχουν οι άνθρωποι (...)" Από το Μονόγραμμα του Ελύτη. Είναι κάτι που συναντώ κάθε μέρα μπροστά μου και το φέρνω στο κεφάλι μου αμέσως...
  7. Ι

Πόσα βιβλία έχετε στην βιβλιοθήκη σας;

Άσε... ήταν όταν πήγα να μείνω μόνη μου. Πήγα να συνδέσω το πλυντήριο και αντί να κλείσω τη βάνα, μου έμεινε στο χέρι! κι ένα συντριβάνι δεν έκλεινε με τίποτα! Πέταξα: κρεβάτι, υπολογιστή, βιβλία, ρούχα, οτιδήποτε υφασμάτινο κα, καθώς στην περιοχή που μένω (Ανθούσα) υπάρχει τόση υγρασία που ένα...
  8. Ι

Πόσα βιβλία έχετε στην βιβλιοθήκη σας;

Μετά από μία όμορφη πλημμύρα έχασα σχεδόν όλα μου τα βιβλία οπότε απάντησα 51-100. Πιο πριν σίγουρα είχα πάνω από 300-400, αν σκεφτείτε ότι όσο σπούδαζα επί 3 χρόνια αγόραζα κατά μέσο όρο 2 θεατρικά βιβλία/βδομάδα. Κάποια χάθηκαν κατά την γνωριμία του σκύλου μου με το σπίτι... Μασούλησε αρκετά...
  9. Ι

Κυνόφιλοι και γατόφιλοι

Αγαπώ και τα 2 ζώα. Και έχω ζήσει και με τα 2 στο σπίτι στο παρελθόν. Τώρα στο σπίτι μου έχω σκύλο που τον έχω πιο πάνω από όλους (κοιμόμαστε μαζί, οι αποφάσεις στο σπίτι γίνονται με βάση το σκύλο) και ταΐζω τις αδέσποτες γάτες της περιοχής (είναι κι ένας που πλέον κοιμάται στην αυλή μου και...
  10. Ι

Διαβάζετε βιβλία από το πρωτότυπο;

Έχω διαβάσει Σαίξπηρ από το πρωτότυπο όταν ακόμα τα αγγλικά μου δεν ήταν κάποιου επιπέδου γιατί δεν πήγα ποτέ φροντιστήρια κτλ. Όταν άρχισα να μιλάω λίγα αγγλικά (τα οποία έμαθα από ταινίες και λόγω επαφής μου με Άγγλους/Αμερικάνους), δοκίμασα ξανά να διαβάσω θεατρικά έργα καθώς και...
  11. Ι

Πως διαβάζετε, μελετάτε, μαθαίνετε;

Εγώ, πάλι, στο σχολείο ήμουν χάλια! Το μόνο που διάβαζα ήταν Αντιγόνη (ήξερα όλους τους μονολόγους απ'έξω!) και Λογοτεχνία (Κείμενα νομίζω το λέγαν; ). Στη λογοτεχνία έπαιρνα πάντα 12... Γιατί αντιδρούσα όταν έλεγε η καθηγήτρια "αυτό σημαίνει αυτό" κι εγώ έλεγα "εγώ νομίζω ότι αυτό σημαίνει το...
  12. Ι

Αγαπημένα αποφθέγματα από βιβλία

Δεν είναι ακριβώς "αγαπημένο" μου, αλλά είναι μία φράση που θεωρώ πέρα ως πέρα αληθινή: "Κόλαση είναι οι άλλοι" Ζ.Π.Σαρτρ (Από το "Κεκλεισμένων των θυρών")
  13. Ι

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Ποτέ δεν μου έκαναν δώρο κάποιο βιβλίο που να μου αρέσει. Και γενικά σαν δώρο δεν μου αρέσουν τα βιβλία γιατί είμαι περίεργη. Θέλω τα βιβλία να τα διαλέγω μόνη μου. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως θα ήμουν ευχαριστημένη με ποιητικές συλλογές νέων ποιητών (έτσι ώστε να μου έχει "ξεφύγει" κάποιος) και...
  14. Ι

Γεια σας!

Καλώς ήρθες! :)))
  15. Ι

Γιατί αγοράζετε (όποιοι από σας τέλος πάντων) σενάρια ταινιών;

Πόσο άσχημα μου χτύπησε αυτό, ως ηθοποιός! Στο θέμα: Δεν θεωρώ ότι τα θεατρικά έργα με τα σενάρια διαφέρουν από άποψη δομής και σκηνοθετικών λεπτομερειών. Απλά στα θεατρικά έργα υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες και αντί να λέει: "Ο Γιώργος σηκώνει το χέρι του θυμωμένα Γ.: Συγνώμη. Δεν ήθελα...
  16. Ι

Κάτι γυναικείο στον Ρίτσο;

θεωρώ τα ποιήματα του Ρίτσου θεατρικούς μονολόγους. Γι'αυτό δεν είχα "δει" ποτέ αυτό που παρατηρήσατε. Κατά τη γνώμη μου είναι αυτό που είπε η Χρυσηίδα, ότι αφήνει το εγώ του και γράφει ως κάποιος άλλος. Κάποιος λίγο πιο... ουδέτερος, πιο "μαζικός" (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη).
  17. Ι

Μελοποιημένη ποίηση

Θεωρώ όσα μελοποίησε ο Μικρούτσικος, κορυφή! Έχω ξεχωρίσει το Federico Garcia Lorca του Καββαδία.
  18. Ι

Καλημέρα σας! (Αυτό δεν λένε τέτοια ώρα;!)

Ευχαριστώ! Αλλά λογικά δεν θα επιτρέπεται, καθώς θα πρέπει να αναφέρω την χρονολογία έκδοσης και τον εκδοτικό μιας και είναι στους όρους που πρέπει να σεβαστώ σε περίπτωση αναφοράς αποσπάσματος του έργου μου. Δεν θα ήθελα να κάνω διαφήμιση εν αγνοία μου και να είναι ενάντια στους όρους του...
  19. Ι

χαχα! ναι. θεωρητικά ασχολούμαι με το θέατρο. Στην πραγματικότητα, έχω βρει δουλειά μόνο σε ταινίες. Κι εσύ ηθοποιός; :) Παιδιά, να σας πω την αμαρτία μου νόμιζα ότι θα πάει "άπατο" το θέμα. Γιατί -δυστυχώς- δεν ασχολούνται πολλοί με βιβλία κτλ. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρήκα ένα forum που θα...
  20. Ι

Καλώς σας βρήκα! Από τέλη Ιουνίου που θα είμαι εντελώς ελεύθερη από δουλειές κτλ θέλω να κάτσω να ασχοληθώ πιο εντατικά με αυτό. Και ψάχνω από τώρα κάποιο εργαστήρι δημιουργικής γραφής να με βάλει στον... ίσιο δρόμο! Οπότε αν μάθετε κάτι (και δεν είναι ενάντια στους όρους του forum) θα με...