Search results

1. Μ

Η λέξη της χρονιάς 2014

Ήμουν μεταξύ ΕΝΦΙΑ και πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά ψήφισα το δεύτερο...
  2. Μ

Δεσμεύσεις κι Υποσχέσεις για το 2015

Δεν θέλω και πολλά για το 2015....απλώς μια καλύτερη οικονομική κατάσταση, λιγότερα νεύρα στη δουλειά, έναν νέο σύντροφο, και φυσικά.... ..............να πάω σε αγώνα της FORMULA 1 στο ιερό έδαφος της Μόντσα ή στο Μονακό!!!!!
  3. Μ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Ξέρω ότι έχω πολύ καιρό να γράψω. Πάντως, παρόλη την πίεση της δουλειάς, τελείωσα τις "Χίλιες και μία νύχτες", το "Ο Άνθρωπος του Τείχους" του Κώστα Βαξεβάνη, ένα σωρό Άρλεκιν και Βίπερ Νόρα. Προσπαθώ να συνεχίσω τα "Πολιτικά" του Μάριου Πλωρίτη, το οποίο από την κούραση το βάζω στην άκρη...
  4. Μ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

"To Bασίλειο του Χρυσού Δράκοντα" της Αλιέντε, από το ΕΘΝΟΣ.
  5. Μ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Την περασμένη Παρασκευή πήρα την "Πόλη των θηρίων" της Αλιέντε με το ΕΘΝΟΣ. Λέω και σήμερα να πάω σε ένα βιβλιοπωλείο κοντά μου που έχει bazaar. Επίσης, είχα πάρει για δώρο την προηγούμενη εβδομάδα το "Εσύ γλυκειά μου εξουσία".
  6. Μ

Αν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία του κόσμου κι έπρεπε να διασώσεις μόνο ένα, ποιό θα ήταν αυτό;

Ναι, τελικά αυτό θα είναι το καλύτερο νομίζω...(Χαίρομαι, πάντως, που βλέπω ότι το νήμα μου καλά κρατιέται!:)))))
  7. Μ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Καθώς έτρεχα σε συνέδρια, δεν πρόλαβα να γράψω καιρό στη Λέσχη μας, τι βιβλία διάβασα τελευταία: Τον "Ανδαλουσιανό φίλο" του Soderberg, το "Ρουβικών" του Steven Saylor, την "Πάουλα" της Αλιέντε, το "Χειρόγραφο της Άκκρας" του Κοέλιο, τον "Σωσία" του Ντοστογιέφσκι, ξαναδιάβασα το "Πέμπτο βουνό"...
  8. Μ

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε στο 'Εθνος της Κυριακής

Παίρνω την Αλιέντε, μόνο το "Του έρωτα και της σκιάς" δεν πήρα και δεν θα πάρω την "Κόρη της μοίρας", καθώς το διάβασα. Πάντως, ξετρελάθηκα με την "Πάουλα".Γιατί όμως δεν έβαλαν και το "Σπίτι των πνευμάτων"';
  9. Μ

"Βιλέτ" της Σάρλοτ Μπροντέ

Ααα, βλέπω ακόμα να το ξεκινήσετε! Οπότε προλαβαίνω να το ξεκινήσω σήμερα μαζί σας!
  10. Μ

Προέλευση ονομάτων φαγητών, γλυκών κλπ

Είναι και ένα τούρκικο γλυκό που δοκίμασα στην Μυτιλήνη και είναι εξαιρετικό! Το όνομά του: Guzel και σημαίνει "όμορφο"...και πραγματικώς είναι!
  11. Μ

Πέθανε η Καίτη Οικονόμου - Συγγραφέας & Μεταφράστρια του Χάρι Πότερ

Πραγματικά συγκλονίστηκα μόλις το έμαθα χθες από την Λέσχη! Κρίμα... Έχω διαβάσει όλα της τα βιβλία, εκτός από το τελευταίο, και θεωρώ ότι έκανε εξαιρετική δουλειά. Θα κάνω και κάποια παρουσίαση. Αιωνία η μνήμη της...
  12. Μ

Ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία στη Ελλάδα

To "Il Narratore" νομίζω έχει κλείσει,όμως έχω πάει στο Polyglot, που είναι Ακαδημίας 84 στην Αθήνα.Το περίμενα λίγο καλύτερο, και κρίμα που δεν έχει κάποιον ηλεκτρονικό κατάλογο. Οι υπάλληλοι εξυπηρετικοί και οι τιμές πολύ καλές.
  13. Μ

Πώς να πούμε "selfie" στα Ελληνικά;

Μπράβο Στρατή! Το "φωτοποζάρω" θεωρώ ότι είναι πολύ καλό!
  14. Μ

"Βιλέτ" της Σάρλοτ Μπροντέ

Γιατί όχι; Αδιάβαστο το έχω και θέλω πολύ να το διαβάσω!
  15. Μ

Να διαβάσει κανείς το "Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου" ή να μην το διαβάσει;

Φυσικά και να το διαβάσει!! Εγώ μάλιστα πρώτα ξεκίνησα να βλέπω τη σειρά και μετά άρχισα να διαβάζω τα βιβλία, τα οποία τα καταευχαριστήθηκα και δεν βαρέθηκα! Δεν υστερεί σε τίποτα η σειρά από το βιβλίο, πάντως.
  16. Μ

Συνάντηση του ελληνικού φαν κλαμπ της Τζέιν Όστεν (Θεσσαλονίκη και Αθήνα)

Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να παρευρεθώ, αλλά έφυγα εκτάκτως σε επαγγελματικό ταξίδι Παρασκευή βράδυ και γύρισα σήμερα.:( Ελπίζω να τα καταφέρω την άλλη φορά!
  17. Μ

Συνανάγνωση: "Πειθώ" της Τζέην Ώστεν

Το έχω το βιβλίο, οπότε λέω να συμμετάσχω παίδες!!!:))))
  18. Μ

Είδα φως και μπήκα

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!:)))