Search results

1. Κ

Παπαλουκά Φανή: "Ιστορίες σαν Παραμύθια"

ανακαλυψα οτι ο δευτερος τομος απο τα συλλογη παραμυθιων του Μεγα ειναι ανεβασμενος στο διαδικτυο απο τη Γενικη Γραμματεια νεας Γενιας μαλιστα. Επισημα δηλαδη με αδεια creative commons. οποτε ριξτε μια ματια...
  2. Κ

Παπαλουκά Φανή: "Ιστορίες σαν Παραμύθια"

Σε οσους ενδιαφερονται να μάθουν για τα ελληνικα παραμυθια προτείνω να ψαξουν τις συλλογες του Γεωργιου Μεγα. Ειναι απιστευτα μεγαλος ο αριθμος των ελληνικων παραμυθιων. Επισης εχει ενδιαφερον γιατι στις συλλογες αναφερονται και οι τοποι προελευσης των παραμυθιων. Γραφει πχ οτι αυτο το παραμυθι...
  3. Κ

Ξενόγλωσσα βιβλιοπωλεία στη Ελλάδα

Ta public αρκετες φορες εχουν εκπληξεις η αληθεια ειναι και σε καλες τιμες. πρεπει να εχουν σοβαρο ανθρωπο που ασχολειται με τις παραγγελιες εκει ή τουλαχιστον καποιον που ξερει το αντικειμενο. Επισης κανα δυο φορες σοκαριστηκα ευχαριστα με τις γνωσεις κάποιων υπαλλήλων τους. Σε αντιθεση με αλλα...
  4. Κ

Δικές μας Βιβλιοϊστορίες

Λατρεύω το Σολαρις του Στανισλαβ Λεμ και λατρεψα ακομη περισσότερο το "Τα ημερολογία των Αστρων. Καταπληκτική αλληγορική επιστημονική φαντασία με χιουμορ που τσακίζει κόκκαλα. Το προτείνω επισης σε οσούς αγαπουν τον Νταγκλας Ανταμς. Ολοφανερα επηρεασμένος ο Ανταμς απο τον Λεμ για να μην πω οτι...
  5. Κ

Αρλεκιν στην real news

Οντως δεν ειναι αρλεκιν ο ΛεΚαρε αλλα ειπε οτι ξεχαψε πολλα bell . Εγραφε κυριως κατασκοπικα και εχει και πολυ ενδιαφερον μπακγκρουντ καθως και ο ιδιος ειχε περασει απο τις μυστικες υπηρεσιες κατα την διαρκεια του ψυχρου πολεμου. Ο πρωτος που εισηγαγε την ιδεα οτι οι κατασκοποι δεν ειναι...
  6. Κ

εγω παιρνω αγγλικα που ειναι σιγουρο πιο ευκολο να τα βρείς. Το ψαχουλεμα εννοειται πως ειναι η μιση χαρα :))) αλλα λογω οικονομικών δυσκολιων συνηθως αγγλοφωνα παιρνω μονο μεταχειρισμενα. αν ειναι κατι που θέλω το παιρνω online γιατι συνηθως ειναι η μιση τιμη.
  7. Κ

Αρλεκιν στην real news

ο Le Carre ειναι πολυ καλος συγγραφεας παντως. κριμα να ειναι θαμμενος σε παταρι
  8. Κ

μονο εγω δηλαδή ψωνιζω ξενογλωσσα απο το amazon? (oταν ξερω τι θελω ομως πχ οταν ειναι συγγραφεας που ακολουθω)
  9. Κ

Μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από την λογοτεχνία

υπαρχει ενα ελληνικο συγκροτημα οι ding an sich που εχουν πολλες αναφορες. βεβαια δεν ειναι ολες λογοτεχνικες αλλα εχουν σχεση. Πρωτον ding an sich ειναι η γνωστη ρήση του Καντ που σημαινει "πραγμα καθ εαυτον" ο τιτλος του δίσκου αλλα και του τραγουδιου ειναι απο Nιτσε (ετσι λεγοταν το τρίτο...
  10. Κ

Μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένα από την λογοτεχνία

το one απο τους Metallica που βασιζεται στο "Ο Τζονυ πηρε το οπλο του" απο Dalton Trumbo Ο δισκος Animals απο Pink Floyd ειναι εμπευσμενος απο τη φαρμα των ζώων του Οργουελ . οι manic street preachers επνευστηκαν απο το Cocaine Nights J.G. Ballard του συμπατριώτη τους J.G. Ballard.
  11. Κ

Χαιρετισμός από Καλλιθέα

πολύ ωραιες συζητησεις κανετε παιδια. θα μου παρει καιρο να διαβασω εστω το μισο φορουμ....:χαχα:
  12. Κ

Αν καταστρέφονταν όλα τα βιβλία του κόσμου κι έπρεπε να διασώσεις μόνο ένα, ποιό θα ήταν αυτό;

χμμμ υπαρχουν εκδοσεις που να εχουν τυπωσει καποιο τομο τύπου "τα άπαντα Ελληνων συγγραφεων" πχ? :ωιμέ:ενα ισον κανενα :μαναι:
  13. Κ

Kριτικές βιβλίων στο ιντερνετ

συνηθως διαβαζω τις κριτικές μετα. Αγοραζω παντα βιβλία με το ενστικτο ή με τον συγγραφεα. Και συνηθως δεν πεφτω εξω. Προσφατα μου εκαναν δωρο ενα βιβλιο το οποιο ειχε τραγικά λαθη και ανακρίβειες μεσα ενω το διαφημιζαν σαν βιβλιο με "ιστορική συνεπεια". Μπηκα μετα στο goοdreads. 3 κριτικες ολες...
  14. Κ

Διαβάζετε βιβλία από το πρωτότυπο;

Προτιμώ οταν ο συγγραφεας ειναι αγγλός ή αμερικανος να το παιρνω στα αγγλικά. Σιγουρα στις μεταφρασεις κατι χάνεται αλλα υπαρχει και αλλος λογος. Πρωτον διαβαζα ενα συγραφέα φανατικά (Τερύ Πρατσετ). Στην Ελλαδα είχαν μεταφραστεί περιπου 4 βιβλία ενω στην Αγγλια κυκλοφορούσαν περιπου 20. Σιγα μην...
  15. Κ

Χαιρετισμός από Καλλιθέα

Γεια σας! και καλως σας βρήκα!
  16. Κ

Ταινίες που ξεπέρασαν τα βιβλία στα οποία βασίστηκαν

Μια ενδιαφερουσα ταινια που βασίζεται σε βιβλιο (και για μένα ισως το ξεπερναει ) ειναι το Solaris του Ταρκοφσκυ http://www.imdb.com/title/tt0069293/ ειναι ταινια του 1972 ρωσική λιγο αργή κλπ αλλα το βασικό ειναι οτι παιρνει τις ιδεες του βιβλιου και τις προχωραει λιγοοο παραπερα. ή ισως αρκετα...
  17. Κ

Πρώτα διαβάζω το βιβλίο και μετά βλέπω την ταινία ή αντίστροφα;

Εχω παρατηρήσει οτι οταν εχω διαβασει ενα βιβλίο δεν ευχαριστιεμαι την ταινια.Ισως φταιει οτι ξερω την πλοκή ίσως φταιει οτι στην κινηματογραφική μετα θα κοψουν αναγκαστικά κατι. Σπανια μου εχει αρεσει ταινια που λατρεψα το βιβλιο. Αν δεν το εχω διαβαζει απο την αλλη δεν εχω θεμα. Πχ καποτε...
  18. Κ

Ακουστικά βιβλία ( Audiobooks )

Παντως τα τελευταια δύο χρόνια κατι εχει ξεκινησει στην αγορα των ελληνικών audio books (ή ηχητικά βιβλία, ακουστικά βιβλια? ) υπαρχουν ήδη δύο εκδοτικοι οικοι που ασχολουνται με τον θέμα. Καποιες φορές σαν αφήγηση κάποιες σαν θεατρικό. Η ενας εντόπισα ειναι η www.ixomythia.gr και η άλλος...