Search results

1. Δ

αβγό ή αυγό ; ==> καί τα δύο

Άστα, αυτά παθαίνεις όταν δεν πας σπίτι συχνά. Στείλε μου την συωταγή να δοκιμάσω :D
  2. Δ

αγγελιαφόρος ή αγγελιοφόρος;

Πέστα :) Αρχαιοιημωνίλα? Ειρωνικό
  3. Δ

αβγό ή αυγό ; ==> καί τα δύο

Εγώ ακόμα αυγό το γράφω. Έχω μείνει πίσω...
  4. Δ

κτήριο ή κτίριο; => καί τα δύο

Κτίριο και τρένο! Πώς γίνεται να αλλάζει έτσι η ορθογραφία. Κτίριο :)
  5. Δ

Διαφορά ηλικίας: + ή -

Έγω πάλι έχω σοκαριστεί. Ξέρω ότι συμβαίνει συχνά αλλά για εμένα είναι ανεπίτρεπτο. Δεν αναφέρομαι στην διαφορά ηλικίας όπου νομίζω αν 2 άνθρωποι τα βρίσκουν, δεν υπάρχει θέμα. Απλά βλέπουμε ότι το σύνηθες είναι αυτοί με μεγάλοι διαφορά ηλικίας να μην τα βρίσκουν(τουλάχιστον όχι για πολύ). Στην...
  6. Δ

Μαντινάδες

Μανούλα μου καλή και στεναχωρημένη, σε σκέφτομαι συνέχεια η καλομαθημένη. (η απάντηση μιας ξενιτεμένης κόρης,που δεν έχει πολύ φαντασία :) )
  7. Δ

Ντάριαν Λήντερ (Darian Leader) : "Why do women write more letters than they post?"

Μια και εγω τα αγοράζω στα αγγλικά αναγκαστικά μήπως μπορείς να μου πεις πώς λέγεται στα αγγλικά το "Υποσχέσεις που δίνουν οι εραστές όταν είναι πια αργά"? Promises that lovers give when it's too late? Το έψαξα στο amazon και δεν το βρήκα. :(
  8. Δ

Μενέλαος Λουντέμης...ο ποιητής...

Ευχαριστώ πολύ, θα ψάξω να το παραγγείλω online!
  9. Δ

Απορία-Μετάφραση

Αχ τέλεια παιδιά, ευχαριστώ πολύ Αντέρωτα. Ξέρω ότι ήταν στα γερμανικά το πρωτότυπο απλά ψάχνω την μετάφραση στα λατινικά. Θέλω να το χρησιμοποιήσω αλλά δεν θέλω να ξέρει όλος ο κόσμος τι λέει. Την μετάφραση αυτή τυχαία την βρήκα. Δεν νομίζω είναι σε κάποιο βιβλίο!
  10. Δ

Απορία-Μετάφραση

Γεια σας, αναρωτιέμαι αν ξέρει κανείς λατινικά? Δεν έχω κάνει ποτέ και ψάχνω να βρω εάν το "Quidquid non me interficit,potentiorem me facit" σημαίνει "ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς". Το έψαξα στο google και αυτή είναι η μετάφραση που βρήκα. Επειδή όμως θα το χρησιμοποιήσω για κάτι...
  11. Δ

Μενέλαος Λουντέμης...ο ποιητής...

Και εμένα ο Λουντέμης είναι ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Έχω διαβάσει σχεδόν όλα του τα βιβλία αλλά δεν ήξερα ότι έγραψε ποιήματα. Υπάρχει κάποιοσθλλογή με ποιήματα του Λουντέμη?
  12. Δ

Ομιλητήριο για Chatbox;

Και εγώ προτιμώ το ομιλητήριο!
  13. Δ

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Σκέψου ότι οι νεώτεροι δεν έχουν αρκετά βιβλία ακόμα για να πεις γεμίζουν οι βιβλιοθήκες. Για παράδειγμα έχω Θέμελη άλλα 6, δεν θεωρώ ότι γεμίζει την βιβλιουήκη μου :)
  14. Δ

Καλώς σας βρήκα!

Καλώς ήρθες!
  15. Δ

Στην δική σας βιβλιοθήκη ποιος νικάει;

Για μένα είναι Λουντέμης και Πηνελόπη Δέλτα. Τα έχω όλα σχεδόν. Είχα και αρκετά του Βερν και επίσης πολλά απο Ντίκενς. Τώρα πια πολλά έχουν σκορπιστεί στους 5 ανέμους και προσπαθώ να τα ξανααγοράσω όλα.
  16. Δ

Για τον εξελληνισμό τού φόρουμ μας

Έγω πάντως θα την πω την αμαρτία μου. Μπερδεύομαι. Βασικά έχω σπουδάσει πληροφορική(περίπου) σε Βρετανικό πανεπιστήμιο και δουλεύω σε αγγλόφωνη εταιρεία οπότε ποτέ δεν είχα σχέση με τους ελληνικούς όρους για υπολογιστές και το διαδίκτυο και μου φαίνονται πολύ περίεργα στα ελληνικά :) Θα τα...
  17. Δ

Ρίξε τρεις λέξεις... για ένα θέατρο!

τρέχοντας και φωνάζοντας
  18. Δ

Ιδιωματικές λέξεις και φράσεις

Λοιπόν οι περισσότερες δεν ξέρω από που προέρχονται αλλά σημαίνουν : Μαστέλο : μεγάλη τσίγγινη λεκάνη όπου χρησιμοποιούσαν -συνηθώς- για να πλύνουν τα ρούχα. Εξού και η ταβλομαστέλα, μια ξύλινη τάβλα που χρησιμοποιούσαν για να τρίβουν πάνω τα ρούχα όταν έπλεναν. Φανέστρα - Πολύ σωστά το...
  19. Δ

Ιδιωματικές λέξεις και φράσεις

Θα σας πω και εγώ μερικές κερκυρα'ι'κές : Μαστέλο Φανέστρα Βουρλισμένος Αναγκεμένος Μανέστρα Ρούγα Καντούνι Αγγελοκρούζομαι Αμπονώρα Νιοράντης Κασετί Μπουκούνι/μπουτσούνι Φελάω Περατζάδα Κλώδα Μποκολέτα Καλή τύχη :) Και να προσθέσω ότι δεν υπάρχει κερκυραίος που να μην τις ξέρει...