Search results

1. Φιλιπ

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

τέλειωσα τον πρώτο τόμο του "Ο Ιωσηφ και οι αδελφοί αυτου".Ξεκίνησε αρκετά βαριά αλλα στην συνέχεια κύλησε εύκολα. κανω ενα διαλειμα πριν παω στον δεύτερο τομο και τωρα ξεκίνησα τον "Κρητικό μαντατοφόρο"..
  2. Φιλιπ

Διαβάζοντας Πέτερ Χόε, Η δεσποινίς Σμίλα διαβάζει το χιόνι

μου άρεσε γενικά αυτο το βιβλίο αλλα μου τα χάλασε λίγο στο τέλος...
  3. Φιλιπ

το σκεφτόμουν πολύ καιρό τώρα,το ανέβαλα συνέχεια,αλλα τελικά το πήρα απόφαση.Ξεκίνησα το "Ο Ιωσήφ και οι αδελφοί αυτού,τομος Α" του Τόμας Μαν και ο θεός βοηθός :ρ Όπως καταλαβαίνετε θ'αργήσω να ξανα γράψω σ'αυτό το νήμα. Να με σκέφτεστε, να με θυμάστε .. :γεια:
  4. Φιλιπ

Θυμάστε όσα διαβάσατε;

μία απ΄τα ίδια με @Λένκοβιτς
  5. Φιλιπ

Τέλειωσα τον «Πρωτάρη», μου φάνηκε καλύτερο απ την ταινία. Πολύ πιο προβληματικό άτομο ο Μπέν (πρωτάρης) απ ότι τον έδειχνε η ταινία με τον Νταστιν Χόφμαν, και στο βιβλίο έδειχνε ξεκάθαρα την σχέση του με τη μις Ρομπινσον που στην ταινία το πουριτανό Χόλυγουντ την άφησε να υπονοηθεί σαν υποψία...
  6. Φιλιπ

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

η καλή είδηση της ημέρας :) Σύμφωνα με άρθρο του Guardian,Βρετανός δικαστής,καταδίκασε ακροδεξιό εξτρεμιστή σε ανάγνωση κλασικής λογοτεχνίας. Αναπαραγωγή του άρθρου απο το tvxs εδώ
  7. Φιλιπ

τέλειωσα τον "Συλλέκτη" του Τζων Φώουλς,καλό απο την άποψη οτι σου κρατάει το ενδιαφέρον αλλα μέχρι εκεί,δεν ξετρελάθηκα κιόλας δλδ.. συνεχιζω με τον "Πρωτάρη" του Charles Webb
  8. Φιλιπ

Τέλειωσα το «Ο Κάφκα στην ακτή» , το πιο σουρεαλιστικό βιβλίο του Μουρακάμι απ´όσα έχω διαβάσει. υπερ: μου κρατούσε συνέχεια το ενδιαφέρον για το τί θα γίνει παρακάτω. κατά: δεν καταλάβαινα τίποτα. Συνεχίζω με τον «Συλλέκτη» του Τζων Φώουλς
  9. Φιλιπ

Πρώτα διαβάζω το βιβλίο και μετά βλέπω την ταινία ή αντίστροφα;

Συνήθως η ταινία δεν εχει και πολυ μεγαλη σχεση με το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε,οπότε όποιο λάχει πρώτο...
  10. Φιλιπ

κάτι συμβαινει.οι άντρες έχουν αρχίσει να σκοτωνουν τις γυναίκες τους.η κλεισουρα απο την...

κάτι συμβαινει.οι άντρες έχουν αρχίσει να σκοτωνουν τις γυναίκες τους.η κλεισουρα απο την πανδημία? κατι δεν παει καλά...
  11. Φιλιπ

@Χρυσόστομος Πρώτα από όλα το "Εμβατηριο του Ραντέτσκυ" χρυσόστομε.οπωσδήποτε. ειμαι σιγουρος οτι θα σου αρέσει.. εκδοσεις Αγρα
  12. Φιλιπ

εγώ ξεκίνησα το "Η Ομολογία ενός δολοφόνου,μέσα σε μια νύχτα¨ του Joseph Roth και φαίνεται πολύ καλό. και ποιό του Roth δεν είναι δλδ....
  13. Φιλιπ

δεν ξέρω πώς λειτουργεί αυτό το "Τελευταίες αναρτήσεις σε προφίλ",ούτε τί ακριβώς κάνει :ωιμέ:

δεν ξέρω πώς λειτουργεί αυτό το "Τελευταίες αναρτήσεις σε προφίλ",ούτε τί ακριβώς κάνει :ωιμέ:
  14. Φιλιπ

Είναι η Αθήνα μια πολύ άσχημη πόλη;

στην Μενάνδρου βρέθηκες να πας κι εσύ...? τελος παντων , ΝΑΙ η Αθήνα ειναι ασχημη πολή.τελεία και παύλα.πέρα απο το μεγαλο μερος του κεντρου που ειναι απλα άσχημο,έχει και καποιες γειτονιες,όπως η Μενάνδρου,που είναι πάρα πολύ ασχημες. και επικίνδυνες επίσης... το ιστορικό κέντρο όπως είπες...
  15. Φιλιπ

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

δεν ήθελα να αγοράσω κανένα βιβλίο τώρα,έχω προμήθειες για τις διακοπές και είπα οτι είμαι εντάξει τουλάχιστον μέχρι το σεπτέμβρη αλλα να,βρέθηκε μπροστά μου ο "Συλλέκτης" του Τζων Φώουλς και τον πήρα.τί να έκανα?
  16. Φιλιπ

Βιβλία με θέμα τα βιβλία

Ναι,το "καλοί άνθρωποι σε σκοτεινους καιρούς" αναφέρεται σε εγκυκλοπαίδεια και είναι βασισμένο σε αληθηνή ιστορία. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω το "Παρελθόν χαμένο στην ομίχλη",αστυνομικό του Λεονάρντο Παδούρα οπου μιλάει για τον πρώην αστυνομικό Μάριο Κόντε που τώρα ζει αγοράζοντας και πουλώντας...
  17. Φιλιπ

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

άλλο ένα ωραίο για τον Τζεφ Μπέζος είναι οτι το 2011 πήρε και $1500 κρατική επιδότηση για τον γιο του που είναι φοιτητής. θεούλης :σαςευχαριστώ:
  18. Φιλιπ

τέλειωσα το πολύ καλό "Κάλπικο ζύγι" του Ροτ και συνεχίζω με κάτι αναλαφρο γιατι κάνει και ζέστη,το "Ο ρίπλεϊ κάτω από το χώμα" της Π.Χάισμιθ
  19. Φιλιπ

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

κι εγω στην πρώτη δόση,μόνο λίγο το χέρι μου με πονουσε. στην δεύτερη τίποτα,σαν να μην το έκανα. pfizer
  20. Φιλιπ

Βιβλιοφιλικά μ' αρέσει δεν μ' αρέσει

πολλές φορές απέφευγα να διαβάσω ένα βιβλίο επειδή είχα δει την ταινία η οποία ήταν βασισμένη στο βιβλίο αυτό.σκεφτόμουν οτι πάνω-κάτω ξέρω τί γίνεται αφου εχω δει την ταινία.Πάει,μου πέρασε αυτο.αρχικα με το "Ανατολικά της Εδέμ" που έλεγα οτι μάλλον θα είναι εξαίρεση τόσο κακή μεταφορά βιβλίου...