Search results

1. Τ

Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Γενικά, έχω σαν κανόνα, όταν είναι να ξεκινήσω ένα καινούριο βιβλίο να παίρνω ένα σελιδοδείκτη και να τον βάζω σε μία τυχαία σελίδα για να είναι πάντα μέσα στο βιβλίο. Βέβαια, επειδή τις περισσότερες φορές τον ξεχνάω ή τον χάνω, συνήθως θυμάμαι την σελίδα. Ανακάλυψα οτι οι σελίδες των βιβλίων...
  2. Τ

Γεια :)

Σας ευχαριστω πολυ ολους για το καλωσορισμα :D Αγγελίνα, περσυ διαβασα μολις 4 βιβλια, οποτε ο πυχης δεν ειναι πολυ ψηλα, αλλα απο τον Ιανουαριο εχω διαβασει ηδη 3,5 βιβλία...καλα παω μεχρι στιγμης ^_^
  3. Τ

Τζ. Ρ.Ρ. Τόλκιν (J.R.R. Tolkien): "Χόμπιτ"

Το καταλαβαινω καποιος μεταφραστης να θελει να διορθωσει λαθη παλαιων μεταφρασεων...εχω ενα ολοκληρο τετραδιο με λαθη που θεωρω οτι εχουν καποια βιβλια χαχα. Απλα ειναι μερικα πραγματα που σε μπερδευουν ως φαν αν τα ξερεις με καποιον συγκεκριμενο τροπο και ξαφνικα τα βλεπεις διαφορετικα...
  4. Τ

Οχι, οχι, δεν εννοουσα οτι η μεταφραση ειναι λαθος. Δεν υπαρχει λαθος και σωστο σε λεξεις σαν το Χομπιτ που δεν ειναι ελληνικες και δεν υπαρχει καποια αντιστοιχη στη δικια μας γλωσσα. Σκεφτητε ομως καποιος να μην μετεφραζε την λεξη "the troll" ως 'το τρολ' και να ελεγε 'ο τρολ' η ακομα και 'η...
  5. Τ

Κάθριν Φίσερ (Catherine Fisher): "Ινκαρσέρον"

Αν και λιγο (αρκετα) καθυστερημενα...Εμενα μ'αρεσε πολυ το Ινκαρσερον. Με ιντριγκαρε απιστευτα η ιδεα της φυλακης, φοβερη και τορμαχτικη, ειναι αδυνατον αν μην σου προκαλεσει δεος. Τη συνεχεια την διαβασες, το Σαφφικ;
  6. Τ

Νομιζω οτι ειμαι απο τους λιγους που διαβασαν πρωτα το Χομπιτ και μετα τον Αρχοντα. Το αγορασα απο την εκθεση βιβλιου της Θεσσαλονικης τον Ιουνιου του 1999 (κοστιζε μολις 3800 δρχ) και το διαβασα μεσα σε πεντε μερες. Εκτοτε το εχω ξαναδιαβασει αρκετες φορες αλλα οχι τα τελευταια 3-4 χρονια. Εχω...
  7. Τ

Από πού το παρωνύμιό σου;

Οταν ημουν στο λυκειο, η κασετινα μου ειχε μεσα ενα και μοναδικο στυλο. Τα υπολοιπα πραγματα που περιειχε ηταν ενα μολυβακι ξυσμενο τοσο πολυ που ηταν μετα βιας 5 εκ., μια σβηστρα στο μεγεθος του νυχιου του μικρου μου δαχτυλου, ενα αυτοκινητακι μινιατουρα και ενα κατσαβιδακι (ναι, ενα...
  8. Τ

"Πηδάτε" όταν διαβάζετε;

Ναί, τυχαίνει να παραλείπω προτάσεις ή και παραγράφους όταν το βιβλίο είναι πολύ καλό και πρέπει να μάθω τι γίνεται παρακάτω. Πάντα, όμως, ξαναγυρίζω και το διαβάζω σωστά, προσέχοντας και το τελευταίο κόμα!
  9. Τ

Γεια :)

Γειά σας! Είμαι ένα νέο μέλος στο φόρουμ με σοβαρό στόχο: να διαβάσω περσισσότερα βιβλία απ'ότι πέρσυ :))))
  10. Τ

Αγαπημένο βιβλίο

Γειά! Με λένε Δέσποινα και ως καινούρια στο φόρουμ είπα να ξεκινήσω με την πιο δύσκολη ερώτηση: «ποιο είναι το αγαπημένο σου βιβλίο;» Κατ'αρχήν να πω ότι πάντα ήμουν, και μάλλον πάντα θα είμαι, φαν της φανταστικής λογοτεχνιάς. Όσο για το αγαπημένο μου βιβλίο, συνήθως απαντώ με τις δυο πιο...