Search results

1. Ε

"Κακομεταχείρηση" βιβλίων στα βιβλιοπωλεία

Των εμπόρων η χρυσή εποχή σκοτώνει τις σελίδες και τσακίζει τα εξώφυλλα. Κρίμα.
  2. Ε

"Ράδιο Πέντραχ" - το ραδιόφωνο της Λέσχης του Βιβλίου

Κάπως καθυστερημένα.... Συγχαρητήρια. Καλή συνέχεια εύχομαι.
  3. Ε

Oυίλιαμ Σαίξπηρ (William Shakespeare)

Με έμβλημα την πένα του Shakespeare; :)))) Νομίζω πάντως ότι το δυνατότερο σημείο του, είναι οι μονόλογοι των ηρώων του. Ο Άμλετ παράδειγμα είναι γεμάτος από διαμάντια...
  4. Ε

Φίλτατε Παρωνύμιε, δεν λέω ότι δεν προσφέρει βοήθεια το sparknotes, απλά ότι είναι κάπως πιο επιφανειακό και δεν κάνει ανάλυση σε βάθος. Στην ουσία δηλαδή στοχεύει στο να καταλάβεις ένα έργο όχι στο να κάνει επιστημονική ανάλυση. :)
  5. Ε

Καλό και το sparknotes αλλά για μένα υπεραπλουστεύει λίγο τα πράγματα καθώς απευθύνεται σε μαθητές...
  6. Ε

Ζωρζ Σαρή

Θυμάμαι στην αρχή δε μου άρεσε. Μετά διάβασα το "Όταν ο Ήλιος" και "Το Ψέμα" και άλλαξα εντελώς άποψη. Ύστερα, είχαν την τύχη και την τιμή να την γνωρίσω από κοντά με το σχολείο, οπότε η λέξη "λάτρεψα" είναι λίγη. :)
  7. Ε

Τένεσι Ουίλιαμς (Tennessee Williams): "Γυάλινος κόσμος"

Θέλω πολύ να το διαβάσω αν και το είδα σχετικά πρόσφατα στο θέατρο. Μπορώ να πω ότι με έριξε πολύ ψυχολογικά αυτός ο "γυάλινος κόσμος" και η "γυάλινη συλλογή"...
  8. Ε

Ερρίκος Ίψεν: "Έντα Γκάμπλερ" (Hedda Gabler)

Εμένα πάλι μου φάνηκε πληκτικό μέχρι θανάτου... Συγνώμη παίδες...
  9. Ε

Έντγκαρ Άλαν Πόε (Edgar Allan Poe): "Το Βαρέλι του Αμοντιλλάδο"

Το αμοντιγιάδο είναι υπέροχο αλλά... βαράει. Να το προσέξετε... :)))) Όσο για το διήγημα τώρα, από τα καλύτερα του Πόε. Είναι πλούσιο σε συμβολισμούς, έχει φρικτό τέλος και συνοδεύεται από την ιδιαίτερη και ποιοτική του αφήγηση.
  10. Ε

Έντγκαρ Άλαν Πόε (Edgar Allan Poe) : ''21 ιστορίες και το κοράκι''

O Ε.Α. Poe είναι από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς! Παρότι τη συγκεκριμένη έκδοση την έχω υπόψη μου, η πρώτη γνωριμία μαζί του έγινε από την παρακάτω: Δε θα ξεχάσω ποτέ το ύφος της φιλολόγου και της βιβλιοθηκονόμου στο λύκειο όταν πήγα χαρούμενη να δανειστώ το συγκεκριμένο...
  11. Ε

Από πού το παρωνύμιό σου;

Το παρωνύμιο μου είναι από το βιβλίο "Μεγάλες Προσδοκίες" του Ντίκενς... :)
  12. Ε

Όσκαρ Ουάιλντ (Oscar Wilde): ''Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι''

Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία. Το λάτρεψα από την αρχή μέχρι το τέλος του. Μου άρεσε που το θέμα θύμιζε Dr Faustus, η ειρωνεία που κρύβεται στην αφήγηση του Wilde και η γλαφυρότητα των χαρακτήρων...
  13. Ε

[Σειρά] Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Ξεκινάει ναι... Πάλι...Δε θυμάμαι σε ποιο έχω δει περισσότερες επαναλήψεις. Σε αυτό ή στο "Κωνσταντίνου και Ελένης";
  14. Ε

Σαίξπηρ - Μεταφράσεις Αποσπασμάτων

Νομίζω το προσέγγισες πολύ όμορφα. Παρότι δεν μου αρέσει να διαβάζω Shakespeare από μετάφραση πρέπει να σου πω ένα μεγάλο μπράβο γιατί το ένιωσες όταν το μετέφραζες και αυτό φαίνεται. :)
  15. Ε

Αγαπημένη λογοτεχνική ηρωίδα παγκόσμιας λογοτεχνίας

Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας. Την θεωρώ πολύπλοκο χαρακτήρα, με σκληρά βιώματα και αν μη τι άλλο θύμα των απογοητεύσεων της μις Χάβισαμ. Η ψυχρότητα και ο κυνισμός της προσωπικά μου προκαλούν το ενδιαφέρον και νομίζω βοηθούν στην σύνθεση μιας ιδιαίτερης "προσωπικότητας". Είναι από...
  16. Ε

Αγαπημένη λογοτεχνική ηρωίδα παγκόσμιας λογοτεχνίας

Νομίζω είναι προφανές ποια ψήφισα. :D
  17. Ε

Shakespeare σε μετάφραση έχω διαβάσει μόνο τον Άμλετ. Αν και το πρωτότυπο μου άρεσε απείρως περισσότερο... Δεν έχει τύχει να τον διαβάσω ηλεκτρονικά. Προτιμώ την σειρά "The Arden Shakespeare". Πολύ ωραίες εκδόσεις και όσο να πεις προτιμώ να τον διαβάζω από βιβλίο, το κάνει ακόμα πιο ρομαντικό... :)
  18. Ε

Ταινίες που σας έκαναν να κλάψετε

"Η Ζωή Είναι Ωραία" του R. Benini (Και τις τρεις φορές που την είδα), "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών" και "Η Λίστα του Σίντλερ".