Search results

1. Καστάλια

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Χαχα με τελείως κλειστά θα ήταν κομματάκι δύσκολο.
  2. Καστάλια

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Το 2024, τα μη μυθοπλαστικά διαβάσματά μου ήταν μάλλον καλύτερα από τα λογοτεχνικά. Έμαθα πολλά, μου άνοιξαν όρεξη για ακόμα περισσότερα, σχετικά ή όχι απαραίτητα τόσο σχετικά με όσα διάβασα, και μετά λύπης διαπιστώνω ότι η λίστα προς ανάγνωση μόνο μεγάλωσε. Από τα καλύτερα που διάβασα ήταν τα...
  3. Καστάλια

Το καλύτερο και το χειρότερο βιβλίο που διάβασα τον τελευταίο χρόνο

Πω πω... ΜΟΝΟ, λέει... Εγώ που τα ακούω (και μάλιστα σε ταχύτητα 1,5), μετά βίας πέρασα τα 80. :ζντόινγκ: Τι να πω, εύχομαι η φετινή χρονιά να είναι εξίσου ενδιαφέρουσα, και ίσως πιο παραγωγική...
  4. Καστάλια

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Καλώς μας ήρθες, @Μαίρη λου! Από τη Fannie Flagg διάβασα μόνο τις Τηγανητές Πράσινες Ντομάτες που είχαν τη γλύκα του αμερικανικού Νότου (συνέχεια πεινούσα όταν το διάβαζα...). Παρότι μου είχε αρέσει πολύ, δεν αναζήτησα κι άλλα δικά της βιβλία. Είναι ωραία αυτή η σειρά που διαβάζεις;
  5. Καστάλια

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Χαίρομαι πολύ που η πρότασή μου αποδείχθηκε τόσο εύστοχη που βγήκε άχρηστη, μια και ήδη το έχεις. Κι αφού δε σου πήγε καλά αναγνωστικά η χρονιά, θα τολμήσω μιαν άλλη πρόταση (πάλι δε φαίνεται ως λινκ, αλλά το λινκ υπάρχει και λειτουργεί), μήπως και βοηθήσει η φετινή χρονιά να πάει καλύτερα...
  6. Καστάλια

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Μόλις το παρέλαβα κι εγώ, έχω ακούσει τόσο πολλά, που είπα, δε γίνεται, πρέπει να το διαβάσω επιτέλους κι εγώ.
  7. Καστάλια

Ποιο βιβλίο θα δώριζες στον συνλεσχίτη σου (βάλε παρωνύμιο);

Παιδιά, σας ευχαριστώ που παρά τις σκόρπιες εμφανίσεις μου εδώ μου χαρίσατε βιβλία (τα οποία ήδη παρήγγειλα, η απληστία μου για νέες αναγνωστικές ιδέες είναι γνωστή και δεδομένη, κι ας έχω μια λίστα ΝΑ από αδιάβαστα). Φοβάμαι πως η δική μου ικανότητα να επιλέξω προτάσεις για σας είναι πιο...
  8. Καστάλια

Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Καλός συνεργάτης μου βγήκε από την υποχρέωση να σπάει το μυαλό του τι δώρο να μου πάρει, και μου έστειλε επιταγή από τον Ιανό. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις...
  9. Καστάλια

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Η φάση όπου, επειδή μας έδωσαν ένα κοκαλάκι, οφείλουμε να το βουλώσουμε και να μη μιλάμε για όοοολες τις δυσλειτουργίες που εξακολουθούν να υπάρχουν διότι θεωρείται σαρκασμός και γκρίνια, δε με βρίσκει σύμφωνη. (Και σίγουρα δεν είπα "πανάκια").
  10. Καστάλια

Βιβλία που θέλω να αγοράσω (και γιατί)

Νικόλα, μου θυμίζεις εκείνο το ρητό, ότι η προσελήνωση ήταν σκηνοθετημένη, αλλά επειδή είχαν προσλάβει τον Κιούμπρικ να τη γυρίσει, κι εκείνος ήταν πολύ ψείρας, είχε απαιτήσει να γυριστεί στη σελήνη...
  11. Καστάλια

Χριστούγεννα! (Χωρίς αυτά ο χρόνος δεν ξεκινά...)

@Ασάρα, @Χρυσένια, έτσι ακριβώς κάνω κι εγώ, διαβάζω χριστουγεννιάτικες ιστορίες ή βιβλία για έρωτες με χαρούμενο τέλος, αλλά φέτος, δεν ξέρω, μου βγήκαν όλα υπερβολικά γλυκανάλατα, κόντεψαν να μου πέσουν τα μάτια από τόσο eyeroll. Μόνο αυτό ήταν κάπως πιο ευχάριστο, αν και η μισή γοητεία του...
  12. Καστάλια

Κοίτα, Φάρε. Εν μέρει έχεις δίκιο, σαφώς, αλλά προφανώς η εικόνα είχε καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα και κακώς την πήρες στα σοβαρά. Πέραν αυτού όμως, και ενώ δε θα ήθελα να απαξιώσω την τεράστια σημασία του μετρό, δεν μπορώ να μη θυμάμαι πόσα χρόνια χαραμίστηκαν, πόσα μαγαζιά στην Εγνατία...
  13. Καστάλια

Καταχαρήκαμε! Καμιά δεκαριά χιλιόμετρα, καμιά δεκαριά σταθμοί... Μεγαλεία! Άξιζε η αναμονή δεκαετιών! Στο μεταξύ, για τις γειτονιές όπου ζουν μυριάδες άνθρωποι (Εύοσμος, Κορδελιό) και που πραγματικά χρειάζονται μια πιο εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, δεν προβλέπεται κάτι στο ορατό μέλλον. Οπότε...
  14. Καστάλια

Χρυσόστομε, σε ευχαριστώ για την απάντηση. Ήρθα μόνο για λίγες μέρες στον Άγιο και στο Ρέθυμνο, για να συναντηθώ με συναδέλφους, και φεύγω Κυριακή απόγευμα. Την άλλη φορά ίσως...
  15. Καστάλια

Παιδιά, θα είμαι στο Ηράκλειο την Κυριακή, μεσημεροαπογευμα. Αν το ψήνει κάνεις για έναν πρόχειρο καφέ, θα χαιρόμουν να τα πούμε.
  16. Καστάλια

Ξένες γλώσσες - Περί ανέμων και υδάτων

Σύντομη απάντηση: Ναι. Κάθε τόσο βρίσκομαι με παρέες όπου όλοι μιλάνε μια διαφορετική γλώσσα και συνήθως είμαι η μόνη που κατανοεί όλες τις γλώσσες, οπότε συχνά πυκνά χρειάζεται να μεταφράσω στους μεν τι λένε οι δε. Και κάθε τόσο διαπιστώνω ότι μεταφράζω σε ό,τι γλώσσα μού κατεβεί εκείνη την...
  17. Καστάλια

Βιβλιονέα

Τώρα ανοιξιάτικα, έχω πιστοποίηση στην καταρροή - πιάνεται για κάτι;
  18. Καστάλια

Βιβλιονέα

Πόσο ζηλεύω τους ανθρώπους που έχουν μια τέτοια αβίαστη, αβασάνιστη, αβάσταχτη και αβάσκαντη ροή του λόγου... Μακάρι όταν μεγαλώσω (κι αφού διαβάσω το βαθυστόχαστο πόνημά του) να καταφέρω να μιλώ κι εγώ επί ώρες και να με ακούν όλοι καθηλωμένοι, κι ας μην καταλαβαίνουν χριστό.
  19. Καστάλια

Χαιρετώ τους βιβλιοφάγους του ντουνιά

Καλώς μας ήρθες! Πάντα χαιρόμαστε με τα νέα μέλη με τα οποία έχουμε ευκαιρία να μοιραζόμαστε τη βιβλιοφιλική σοφία μας και από τα οποία να παίρνουμε και εμείς ιδέες με τη σειρά μας. Αν θες, πες μας εδώ από πού προέρχεται το παρωνύμιό σου - εμένα ο πρώτος συνειρμός μου ήταν αυτό όπου ο...