Το βιβλίο το διάβασα το 2016,την χρονιά που κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση.
Πραγματικά το συγκεκριμένο βιβλίο έγινε από τα αγαπημένα μου.
Αν και χρειάστηκα αρκετό χρονικό διάστημα λόγω και του όγκου να το ολοκληρώσω,
αλλά και λόγω διαλειμμάτων με πιο σύντομα βιβλία.
Είναι ένα μυθιστόρημα με ένα...
Πρόσφατα τελείωσα πρώτη season το Narcos το οποίο μου άρεσε πολύ,
τώρα παρακολουθώ Westworld-σειράρα- το Taboo με Tom Ηardy και εχθές ξεκίνησαμε με το έτερον ήμισυ το This is us όπου είδαμε απανωτά τα 3 πρώτα επεισόδια!
Το μικρό χρονικό τρέλας διαβάστηκε απνευστί όπως γίνεται συνήθως με τα βιβλία του Αύγουστου Κορτώ.
Επηρεασμένος από τον αγαπημένο του Τσιφόρο στα ευθυμογραφήματά του,αλλά και στα πιο "δύσκολα" του, τον απολαμβάνεις και σου δημιουργεί αμέσως την αίσθηση της αμεσότητας.
Τελείωσα το Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου και την ώρα του αστεριού της Κλαρίσε Λισπέκτορ και τα δύο από τις εκδόσεις Αντίποδες,υπέροχα και τα δύο και σαφώς προτείνονται!!
Ξεκίνησα την Φάρμα των ζώων του Όργουελ.
Δύσκολα βιβλία αποδείχτηκαν η Διόρθωση του Μπέρνχαρντ -νομίζω γενικά ο Μπέρνχαρντ - αν και μου αρέσει η γραφή του
και ο λύκος της Στέπας του Έρμαν 'Εσσε.
Το συγκεκριμένο βιβλίο υπάρχει και στην δική μου βιβλιοθήκη!
Έχω χρόνια να διαβάσω ιστορίες του,αλλά θυμάμαι πάντα αυτόν τον ενθουσιασμό ,που ένοιωθα στις πρώτες αναγνώσεις, μπαίνοντας σ' αυτόν τον ξεχωριστό κόσμο του συγγραφέα!:)
Τα καλύτερα που διάβασα το 2016:
1)Confiteor -Καμπρέ
2)Μαουτχάουζεν- Καμπανέλης
3)Η δίκη - Κάφκα
4)Διόρθωση - Μπερνχαρντ
5)Η τριλογία της Μασσαλίας - Ιζζό
Το χειρότερο που διάβασα το 2016:
Πιθανότατα το αδικώ ,ίσως το διάβασα σε λάθος χρονική στιγμή τον Αναρχικό τραπεζίτη του Πεσσόα.
Σήμερα αγόρασα τα παρακάτω:
1)Το κουρδιστό πουλί - Μουρακάμι
2)Το δωμάτιο - Ντόναχιου
3)Η φάρμα των ζώων - Όργουελ
4)Πόρτο λεόνε - Καπώνης
5)Κάτι παράξενο στο νου μου - Παμούκ
ΥΓ. Στην επόμενη βόλτα μου, στόχος μου είναι να αποκτήσω το Λίγη Ζωή της Γιαναγκιχάρα και το Αριθμός 11 του Κόου.
Πήγα την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης και πήρα τα παρακάτω:
Ο Ηλίθιος - Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (2 τόμοι) 2 ευρώ
Το Όνειρο ενός Γελοίου/Λευκές Νύχτες του Ιδίου 2 ευρώ
National Geographic - Caravaggio 6 ευρώ
ΥΓ.Υπάρχει κάποιο link για την κλήρωση που έγινε στην 26/12 ,γιατί σε αναζήτησή...
Σήμερα στην πρωινή μου βόλτα στο μοναστηράκι αγόρασα τα παρακάτω βιβλία.
1)Πίσω από τον μπερντέ(ηχητικά και οπτικά τεχνάσματα στο ελληνικό θέατρο σκιών - Ιερωνυμίδης
2)Περί φωτίσεως - Σαραμαγκού
3)Η περίπτωση Φίνκλερ - τζέικομπσον
4)Ο άνθρωπος που έγινε θεός -μεσαντιέ
Τις τελευταίες δύο μέρες έχω ξεκινήσει την Ευγενία Γκραντέ του Μπαλζακ,το οποίο μέχρι τώρα μου αρέσει πολύ!
Είναι η πρώτη φορά που διαβάζω Μπαλζακ.Στην Βιβλιοθήκη μου υπάρχει ακόμα κι ο εξάδελφος Πονς.