Search results

1. Μαριώ

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα)

@Εβίτακαλ διάβασα το πρώτο βιβλίο που πρότεινες "Η Θάλασσα" και το βρήκα εξαιρετικό. Μεστό και απολαυστικό. Κυρίως για το λυρικό τρόπο που περιγράφει μια δυστοπία, που μοιάζει τόσο κοντινή. Κρατάω το υπέροχο τέλος όπου ο ανθρώπινος τρόπος ζωής βρίσκει τον δρόμο του μέσα από το αποστειρωμένο...
  2. Μαριώ

Συνανάγνωση - Θέατρο

Προσθέτω στις παραπάνω προτάσεις και τη δική μου: Λουίτζι Πιραντέλλο
  3. Μαριώ

Συνανάγνωση: "Ζωή, οδηγίες χρήσεως" Ζωρζ Περέκ (Georges Perec)

Καλησπέρα! Το τελείωσα κι εγώ από την προηγούμενη εβδομάδα. Το αγάπησα αυτό το βιβλίο και μαζί την διαδικασία της συνανάγνωσης - αφού ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα - κάπως λοιπόν είναι αλληλένδετα αυτά τα δύο. Όπως αλληλένδετες ήταν οι ιστορίες, με τα αντικείμενα και τους χαρακτήρες στο...
  4. Μαριώ

Να συμπληρώσω με τη σειρά μου κι εγώ εδώ δυο πράγματα που κράτησα από την ολοκλήρωση του τέταρτου μέρους. Στη σελίδα 407 αναφέρονται οι μυθικές πολιτείες που επισκέφτηκε ο Λόορενς οι οποίες είναι "Οι Αόρατες πόλεις" του Italo Calvino. Η Διομίρα με τους εξήντα ασημένιους τρούλους είναι, μάλιστα...
  5. Μαριώ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ... τι να πρωτοσχολιάσω ολοκληρώνοντας το τρίτο μέρος και συνεχίζοντας να απολαμβάνω την ανάγνωση (κι εγώ αναρωτιέμαι...) αυτού του ευφυέστατου βιβλίου. Νομίζω ότι αυτό που απολαμβάνω, πέρα από την ικανότητα του να δημιουργεί ιστορίες και κόσμους ολόκληρους ξεκινώντας από...
  6. Μαριώ

Σου προτείνω τότε δύο εναλλακτικά για να έχεις 3 επιλογές όπως όλοι 😉: 1) Επικίνδυνος οίκτος, Stefan Zweig 2) Αύγουστος, John Williams
  7. Μαριώ

@Εβίτακαλ Καλή χρονιά με αγάπη και αναγνωστικές απολαύσεις! Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα τρία βιβλία που προτείνεις, οπότε θα ξεκινήσω με το πρώτο από τη λίστα σου "Η θάλασσα". Το έχω παραγγείλει και το περιμένω υπομονετικά! Οι δικές μου επιλογές πώς σου φαίνονται;
  8. Μαριώ

@Λήδα Δεν έχω λόγια για το σχεδιάγραμμα!!!:ευχαριστώ:
  9. Μαριώ

Συνεχίζω κι εγώ με απόλαυση κι ενδιαφέρον την ανάγνωση! Συμφωνώ ότι έχει γεωμετρική δομή, βρίσκω όμως ενδιαφέρον και στους χαρακτήρες και στον τρόπο που η περιγραφή των αντικειμένων ή και των σπιτιών μιλάνε για τους χαρακτήρες. Μου αρέσει κι ο τρόπος που ξετυλίγονται σιγά-σιγά οι ιστορίες των...
  10. Μαριώ

Το απολαμβάνω από την πρώτη σελίδα! Έχει την συμπλοκότητα ενός παζλ με χιλιάδες κομμάτια, του οποίου δεν έχεις την τελική εικόνα μπροστά σου και το σχέδιο σου αποκαλύπτεται κομματάκι - κομματάκι. Νομίζω ότι είναι ένα βιβλίο για τη σύνδεση, όπου καθετί αν και φαινομενικά τυχαίο ή άσχετο συνδέεται...
  11. Μαριώ

Θα συμμετέχω κι εγώ! Ελπίζω να έρθει εγκαίρως το βιβλίο! 😊
  12. Μαριώ

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Τίποτααα)

Καλησπέρα σε όλους! Ανυπομονώ να μάθω το ταίρι μου και τις προτάσεις του! Οι δικές μου προτάσεις: 1) Συμβίωση, Rhidian Brook 2) Σπίτι με ονόματα, Colm Toibin 3) Η μεγάλη Χίμαιρα, Μ.Καραγάτσης
  13. Μαριώ

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Χαίρομαι που είσαι το ταίρι μου και ζηλεύω τα 12ωρα ταξίδια με πλοίο! Είναι το ιδανικό μέρος για διάβασμα. Το πρώτο βιβλίο που προτείνεις, Έθιμα Ταφής, το έχω διαβάσει και μου άρεσε πολύ, είναι ιδιαίτερο. Θα ξεκινήσω λοιπόν με τον Θάλαμο αρ. 6 που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Θα διαβάσω και τη...
  14. Μαριώ

Διάβασε Ένα (ή και Περισσότερα) Αγαπημένο μου Βιβλίο (Μέρος Δέκα Παρά Ένα)

Ωραία ιδέα! Συμμετέχω πρώτη φορά, ελπίζω να πρόλαβα την προθεσμία! Η λίστα με τρία βιβλία που είναι ανάμεσα στα 10 αγαπημένα μου: 1. Επικίνδυνος οίκτος - Stefan Zweig 2. Η κοινή ανθρώπινη μοίρα - Samuel Butler 3. Η έρημος των Ταρτάρων - Dino Buzzati