Search results

1. Αντέρωτας

Μουσικές διαφημίσεων

Αυτο ακουγοταν προ δεκαετιας σε ενα τρειλερ μιας μελλοντικης εκπομπης του Παρλιαρου στο μεγκα! Jo Blakenburg - Elysium: Illumielle (προτεινω να ακουσετε ολο το αλμπουμ αν γουσταρετε επικα instrumental) Αυτο ακουγοταν παλι προ δεκαετιας σε ενα σποτακι της "Ηλιαχτιδας" για τη δωρεα οργανων με...
  2. Αντέρωτας

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

@ΜιΛάμπρος ξερεις τι; Τα παραπανω που λες τα ψιλοπαρατηρησα κι εγω και με ειχαν ψιλοενοχλήσει κι εμενα. Και οντως, ο πρωτος τομος που διαβασα φαινοταν οτι ειχε ενα καποιο βαθος, αλλα δε μου φανηκε οτι ολη η τριλογια θα αντεχε στην συγκριση, και δε συνεχισα. Ljosalfar (light elves) ειναι...
  3. Αντέρωτας

Προτάσεις για σειρές

Βασικα δεν ξερουμε τι τρελα πρωτοκολλα μπορει να υπαρχουν σε τετοιες επιχειρησεις. Μπορει και να ειναι Δεν την εχω δει τη σειρα, αλλα κατα τα αλλα, τα εγκωμια με κουρασαν κι εμενα. Απο την παρασκευη και ολο το ΣΚ ολα τα πρωιναδικα/πανελαδικα ειχαν κανει μονιμη στηλη για τη σειρα Και ειναι ολη...
  4. Αντέρωτας

Μουσικές διαφημίσεων

Αυτο το instrumental κομματακι ακουγεται σε μια διαφημιση στρωμάτων (πιο παλια ακουγοταν σε διαφημιση ασφαλιστικης εταιρειας) Marc Robillard - Carousel Αυτο ακουγεται κατα τη διαρκεια καποιων ρεπορταζ του Μεγκα Guy Skornik & Elisabeth Skornik - Source of Innovation (Γραφω τιτλους και...
  5. Αντέρωτας

Ποιο βιβλίο τελείωσες σήμερα;

Μα νομιζω ακριβως ο λογος που το συγκρινουν με τον Αρχοντα ειναι οτι προσπαθησε τοσο πολυ να του μοιασει. Και βγηκε και σε 3 βιβλια. Απ' όσο ξέρω, ηταν της μοδας, τουλαχιστον μεχρι τα 80ς, στη φανταστικη λογοτεχνια να ακολουθουν το ιδιο μοτιβο του Αρχοντα, και ισως, οπως λενε, το Φιοναβαρ να...
  6. Αντέρωτας

Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Δεν μου αρεσουν αυτοι οι "μεσαζοντες" (απο το χωραφι στο ραφι) και τα καρτελ, που συμφωνα με τους δημοσιογραφους και τους πολιτικους, ακομα και μεσα στο 2025 με τοση τεχνολογια και γραφειοκρατια, δεν τους ξερει κανενας, δεν μπορει να τους αγγιξει κανενας, ειναι αναισθητοι, αδιστακτοι, ανωνυμοι...
  7. Αντέρωτας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Μπηκα κι εγω στο τριπακι να πειραματιστω. Το ωραιο ειναι οτι αμα εχεις ορεξη να δεις/διαβασεις/ακουσεις κατι προχειρο εκεινη τη στιγμη που δεν εχει υπαρξει ξανα, το ζητας κατα παραγγελια και ειναι ετοιμο. Ειχα ορεξη πριν κοιμηθώ να διαβασω ανατριχιαστικα στιχακια για στοιχειωμενα παιχνιδια...
  8. Αντέρωτας

Σε ένα δυστοπικο μέλλον τα μέλη της λέσχης αναλαμβάνουν να σώσουν Βιβλία

Βιβλια του Τολκιν, του Μαρτιν κλπ (αγνοώντας και αποφευγοντας επιμελως τα ιστορικα και φουτουριστικα βιβλια) για να μπερδεψω τους αρχαιολογους του μελλοντος
  9. Αντέρωτας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Ναι αυτο ακριβως εμαθα. Το ονομα αναφερεται στον αστερισμο και οχι στην πανιδα. Αλλιως θα μπορουσαμε να πουμε "πινγκουινικός ωκεανος" κλπ για το Νοτιο Πολο [/SPOILER]
  10. Αντέρωτας

Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Τελικα η αρκτική, ο αρκτικός κύκλος, ο αρκτικός ωκεανος, η αρκτική ζώνη κλπ ΔΕΝ ονομαζονται ετσι χαρη στις πολικες αρκουδες οπως νομιζα.
  11. Αντέρωτας

Εμείς απέναντι στον Φασισμό και τον Ρατσισμό

Μακαρι να ειναι πειραγμενο, γιατι κατα τα αλλα φαινεται μια αξιοπρεπης συγκεντρωση χωρις κιτσαριες και campines
  12. Αντέρωτας

Μου αρεσει η καινουργια πατεντα με τα καπακια των μπουκαλιων που δεν φευγουν/χανονται/πετιουνται/λερωνουν τις παραλιες
  13. Αντέρωτας

Δεν μπορω να ξερω λεπτομερειες, αλλα προφανως για να μαθευτει και να γινει δημοσιο θεμα, θα πει οτι οι εν λογω τυποι δεν ηταν τοσο γνώστες (ή προσεκτικοί) των ρυθμίσεων. Το θεμα ειναι οτι οταν θες να μοιραστεις κατι που μπορει να ειναι ποινικα κολασιμο, το στελνεις σε πριβε γκρουπ στο...
  14. Αντέρωτας

Είναι η γραμματική εξ ορισμού αγενής;;

Κατα τη γνωμη μου, και κατα τη λογικη πιστευω, ενας γραμματικος τυπος απο μονος του, δεν ειναι ουτε ευγενικος ουτε αγενής. Δηλαδή το να πεις "ο Αντέρωτας είναι πολύ έξυπνος/βλάκας" μπορει να είναι αγενής δήλωση συμφωνα με το λεξιλογιο, αλλα η γραμματική δεν ειναι: η λέξη "βλάκας" ειναι αγενής...
  15. Αντέρωτας

Η Τεχνητή Νοημοσύνη γράφει λογοτεχνία και φτιάχνει τέχνη

Πωπω μετα απο καιρο που ξαναμπαινω τι ομορφη συζητηση που ανοιξε! Αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι προσφατα, μολις τον τελευταιο μηνα, βλεπω μαζεμενες διαφορες ανεξαρτηστες αναφορες πανω στην ΤΝ (απο φιλη, στη δουλεια, νεα στον Ιστο κλπ) που σημαινει οτι μολις αρχισε να κανει ενα μπαμ...
  16. Αντέρωτας

Μου αρέσει οταν με ρωτανε κατι, δεν με καταλαβαινουν αυτα που τους εξηγω, ή τα βρίσκουν παράξενα, λενε "τέλος πάντων..." και αλλάζουν θέμα
  17. Αντέρωτας

Επιτρέψτε μου να σας συστηθώ...

Καλως ήρθες να προσθέσω κι εγω, οτι το κανονικο ονομα του ήρωα (δηλ. στα αμερικάνικα) ειναι Gladstone. Στις ιταλικες εκδοσεις (Topolino) ειναι μαλλον που επιλέχθηκε για αυτόν το ιταλικό ονομα Gastone, πιθανοτατα λογω οπτικής ομοιότητας (τα δυο δεν εχουν καμια ετυμολογική σχέση). Πιθανότατα απο...
  18. Αντέρωτας

Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Σορρυ για το οφτοπικ Ο Κόνορ ηταν αυτος απο τις ταινίες. Ο Ντάνκαν ηταν αυτος απο τη σειρά.
  19. Αντέρωτας

Η γνώμη σας για την πειρατεία/κατέβασμα

Θυμαμαι πριν καποια χρονια, προ νετφλιξ κλπ, που ελεγαν οτι αν κατεβαζουμε ολοι ταινιες θα κλεισουν τα βιντεοκλαμπ (που τελικα εκλεισαν, αλλα οχι μονο για αυτο το λογο)
  20. Αντέρωτας

Δεν ξερω για παντου, υποθετω θα ειναι στην αγγλοσφαιρα και σε πρωην αποικιες οπως ισως Ινδια; Τωρα δεν μπορω να φανταστω την τηλεόραση στη Γαλλία ή την Ισπανια να ενδιαφερεται τοσο πολυ για το αν η Μεγακν και η Κεϊτ κοιτάχτηκαν ή τι παγωτό έφαγε η μικρη Λιλιμπεθ δεν εχω υποψη μου για...