Search results

1. Ο

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Διαβάζω το Kafka On The Shore του Murakami,πολύ καλό,με έχει αιχμαλωτίσει για την ώρα!Επίσης διαβάζω ( ; ) Το Ρομάντσο Της Πεντάρας,αλλά λίγο που με δυσκολεύει,λίγο που δε μου κινεί τόσο το ενδιαφέρον,το έχω ψιλό αφήσει στην άκρη (το ξεκίνησα,διάβασα κάπου στις 100 σελίδες,ξεκίνησα και τέλειωσα...
  2. Ο

Βιβλία... δανεικά κι αγύριστα

Συμφωνώ,εφόσον προθυμοποιήθηκα να το δανείσω, ξέρω ήδη πως θα το κάνω τελικά,διαφορετικά θα το σκέφτομαι και θα νιώθω άσχημα. Θα ζητήσω να το προσέχει όσο περισσότερο γίνεται και ας ελπίσουμε για το καλύτερο!
  3. Ο

Χε χε είναι μια λύση κι αυτή του Κινέζου! :ωραίος: Τον ίδιο ψυχαναγκασμό για τα καθαρά βιβλία έχω κι εγώ εκτός αν μου τα έχουν κάνει δώρο, η ευχή στην αρχή του βιβλίου από έναν καλό σου φίλο το κάνει ακόμα πολυτιμότερο (σταματάω εδώ γιατί βγαίνω εκτός θέματος).
  4. Ο

Αγύριστο ευτυχώς δεν μου έχει τύχει, αλλά γυρισμένο σε κακή κατάσταση (μουντζουρωμένο,σκισμένο κτλ) έχει τύχει, όχι μόνο μία φορά :οργή: Δανείζω λοιπόν κι εγώ μόνο σε άτομα που εμπιστεύομαι απόλυτα, ξέρω πως αγαπούν τα βιβλία και θα μου τα επιστρέψουν στην ίδια κατάσταση που τους τα έδωσα...
  5. Ο

Παρακούσματα

Στο γνωστό άσμα που λέει: "Καροτσέρη καροτσέρη άσ’ το καμουτσίκι απ’ το χέρι" άκουγα "Καροτσέρη καροτσέρη άσ’ το να μου τσίκει απ’ το χέρι" κι αναρωτιόμουν πάντα τι στο καλό μπορεί να σημαίνει το ρήμα "τσίκω". :))))
  6. Ο

Δανείζεσαι ή Αγοράζεις ;

Παλιότερα δανειζόμουν πολύ συχνά από την καλύτερη μου φίλη,μεγάλη βιβλιόφιλη με τεράστια βιβλιοθήκη! Τώρα προτιμώ να τα αγοράζω, καθώς έχω πάθος με τα βιβλία..Όταν λέω πάθος με το βιβλίο, δεν εννοώ μόνο πνευματικά αλλά και υλικά. Απολαμβάνω την υφή, τη μυρωδιά τους και θέλω να τα έχω δικά μου ρε...
  7. Ο

Εντάξει...το παραδέχομαι. Έχω κι εγώ τα δικά μου κολλήματα

Αν έχω κολλήματα;χμμ..πολλά θα έλεγα!:)))) Από τα πιο χαρακτηριστικά μου: -Χρειάζομαι συνεχώς φρέσκο αέρα.Πάντα φροντίζω (χειμώνα-καλοκαίρι) να είναι ορθάνοιχτες πόρτες,παράθυρα κι οποιαδήποτε άλλη πηγή αέρα υπάρχει στο χώρο μου!Αν είμαι δε σε κλειστό χώρο που είναι βαρύς ο αέρας και υπάρχουν...
  8. Ο

Αγαπημένα κινούμενα σχέδια μιας άλλης εποχής...

Τα λάτρευα και τα λατρεύω ακόμα τα κινούμε σχέδια, ή τα "παιδικά" όπως τα έλεγα πάντα!Αγαπημένα μου, που παρακολουθούσα φανατικά ήταν η "Χιονάτη" ( http://www.youtube.com/watch?v=XsvQO80kWng ) , "Οι Περιπέτειες Του Πινόκιο" ( http://www.youtube.com/watch?v=Kh6Ey0cb5MY ), "Moomins", "Του Κουτιού...
  9. Ο

Γεια σας!

Ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα!Καλώς σας βρήκα παιδιά και καλό υπόλοιπο εορτών!
  10. Ο

Μισοξεκινημένα...

Βιβλίο που άφησα στα μέσα της διαδρομής είναι ο Πύργος του Κάφκα.Με κούρασε κάπως το ύφος του τότε αλλά έχω σκοπό να το ξαναπιάσω μόλις τελειώσω αυτό που διαβάζω τώρα και ο θεός βοηθός!
  11. Ο

Και το δώρο ήταν βιβλίο!

Τρελαίνομαι να μου κάνουν δώρο βιβλία!Ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου μου με την πρώτη ματιά, σίγουρα θα κάνω μια προσπάθεια να το διαβάσω,πιθανόν να ανακαλύψω κάτι καινούριο που θα μου αρέσει ή θα ξέρω ποιον συγγραφέα να αποφύγω στο μέλλον,οπότε χαμένη δε θα βγω. :P
  12. Ο

Γεια σας!

Γεια σε όλους!Ανακάλυψα πριν λίγο καιρό το φόρουμ και ομολογώ μπαίνω σχεδόν καθημερινά να διαβάσω κάποιο νήμα. :)))) Καλώς σας βρήκα λοιπόν βιβλιολεσχιώτες και βιβλιολεσχιώτισσες!
  13. Ο

Οράτιος Γουόλπολ (Horace Walpole): Το κάστρο του Οτράντο

Πραγματικα ενδιαφερουσα παρουσιαση, Κορτο! Θα συμφωνησω στο οτι θα ειναι ενδεχομενως καλυτερο να διαβαστει ως το "αρχετυπο" του ειδους, παρα ως ενα απο τα αριστουργηματα του..Αποτελει κατι σαν την ελαφρυτερη εκδοχη του γοτθικου μυθιστορηματος, ωστοσο οφειλω να ομολογησω οτι εχει καποια αοριστη...
  14. Ο

Έχετε διαβάσει το "Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος" του Τσαρλς Μάτσουριν (Charles Maturin);

Εγω το πηρα απο το gutenberg. Για να ειμαι ειλικρινης δεν γνωριζα και για τις εκδοσεις ερατω. Παντως ειναι πραγματικα ογκωδες βιβλιο αλλα αξιζει τον κοπο!!
  15. Ο

Έχετε διαβάσει το "Μέλμοθ ο Περιπλανώμενος" του Τσαρλς Μάτσουριν (Charles Maturin);

ΑΟ Αναρωτιεμαι αν εχει διαβασει κανεις σας αυτη τη "μαυρη βιβλο",οπως αποκαλειται, του γοτθικου μυθιστορηματος. Προκειται για ενα εξαιρετικο και ακρως ατμοσφαιρικο βιβλιο, σκοτεινο και ακαταμαχητα μυστηριωδες. Ομολογω οτι την πρωτη φορα που το πηρα στα χερια μου, πριν εναν περιπου χρονο, διστασα...
  16. Ο

καλησπερα σε ολους τους βιβλιοφαγους!!

Ονομαζομαι Ονειροπαγιδα και λατρευω τα γοτθικα μυθιστορηματα,με πρωτο και καλυτερο τον Καλογερο του Lewis!! Μου αρεσει επισης ο Poe! Τωρα διαβαζω τη Ρεβεκκα της Δαφνης Ντε Μωριε!
  17. Ο

Αγαπημένο βιβλίο

Γεια σας!!προσωπικα λατρευω ολα τα γοτθικα μυθιστορηματα με κυριο τον Καλογερο του lewis αλλα κ τον Ιταλο της Ραντκλιφ..ειναι απιστευτη η ατμοσφαιρα που δημιουργουν,ενα μειγμα φοβου και απολαυσης μαζι..εχω περασει τις καλυτερες χειμωνιατικες μερες διαβαζοντας τα!!:χαχαχα: