Search results

1. Α

Ντόρα Γιαννακοπούλου: "Η πρόβα του νυφικού"

Έχω δει το σίριαλ, έχω διαβάσει το βιβλίο. Κατά την άποψή μου, η Γιαννακοπούλου γράφει σενάρια με ολίγη από λογοτεχνία, έτσι για τα μάτια του κόσμου. Πολύ προχειρότητα, πολύ αφηγηματικός λόγος. Αυτό το είδος το εκτιμώ λιγότερο κι από τα άρλεκιν. Αν τύχει να πέσουν σε καλό σκηνοθέτη/καστ, τότε...
  2. Α

Υπερβολές στην λογοτεχνία

Καλησπέρα κι από μένα. Για την Κρίστι θέλω να πω πως, σε ορισμένα βιβλία, όντως αναγκάστηκε να καταφύγει σε κατώτερα "τεχνάσματα" και σε αψυχολόγητες και αδικαιολόγητες ενέργειες, εκ μέρους των πρωταγωνιστών, για να της βγει το στόρι. Αυτό, όπως αναφέρει η ίδια στην αυτοβιογραφία της, οφείλεται...
  3. Α

Καλύτερη μεταφορά βιβλίου στην τηλεόραση!

Η "Αίθουσα του θρόνου" ήταν εκπληκτική και αδικημένη, σαν σειρά. Όμως από αυτά που αναφέρονται στην ψηφοφορία, ψήφισα τη "Μαντάμ Σουσού". Η Άννα Παναγιωτοπούλου είναι ίσως η πιο αγαπημένη μου ελληνίδα ηθοποιός και από τις λίγες που θα μπορούσαν να ενσαρκώσουν έναν τόσο σύνθετο ρόλο.
  4. Α

Έρωτας με μια ματιά.. και όμως υπάρχει.

Θα διαφωνήσω κάθετα με αυτή την άποψη. Ο έρωτας δεν είναι κι ούτε πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν χρηματική επένδυση. Είναι λάθος να μιλάμε για πόρους και κέρδη, έστω και μεταφορικά, σε ζητήματα καρδιάς. Μπορεί να περνάνε καθε μέρα κι 100 άνθρωποι από μπροστά μας που πληρούν τις προϋποθέσεις για...
  5. Α

Μαρκ Χάντον (Mark Haddon): "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα"

Το άτομο που γνώρισες, είχε διαγνωστεί με αυτισμό εννοείς; Γεγονός είναι πως το φάσμα είναι τεράστιο. Υπάρχουν πολύ ελαφριές περιπτώσεις, που, ειδικά αν "δουλευτούν" από πολύ νωρίς, πρέπει να είσαι πολύ υποψιασμένος για να καταλάβεις ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα και υπάρχουν και οι πολύ βαριές...
  6. Α

Μαρκ Χάντον (Mark Haddon): "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα"

Διάβασα κι εγώ το βιβλίο πριν λίγους μήνες και μου άρεσε πάρα πολύ, αλλά δε μου έμεινε αυτή η εντύπωση για τον Κρίστοφερ. Ίσα ίσα, που έμεινα με την αίσθηση πως, συναισθηματικά, ήταν πολύ πιο "λειτουργικός" από άλλους αυτιστικούς χαρακτήρες που έχω συναντήσει σε βιβλία, όπως στο House Rules της...
  7. Α

Να διαβάσει κανείς το "Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου" ή να μην το διαβάσει;

Τα βιβλία είναι τρελό κόλλημα. Μονορούφι τα διάβασα και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μου αρέσει η σειρά, αλλά αντικειμενικά νομίζω δε μπορεί να σταθεί αντάξιά τους, γιατί θα έπρεπε να ξοδέψουν απίστευτα ποσά σε σκηνικά, γραφικά και κομπάρσους. Δηλαδή βλέπω το στρατό των Unsullied της Daenerys...
  8. Α

Η τρέλα στην Νεοελληνική Λογοτεχνία

Εξαιρετική παρουσίαση, Ονειρευτή, ευχαριστούμε πολύ. Να θυμίσω επίσης το πολυσυζητημένο "Βιβλίο της Κατερίνας" του Αύγουστου Κορτώ, που τον χειμώνα που μας πέρασε ανέβηκε και στο θέατρο. Σε βιβλίο κυκλοφορεί το εξαιρετικά επιτυχημένο θεατρικό έργο "Το γάλα" του Βασίλη Κατσικονούρη, που έγινε...
  9. Α

Καλέντ Χοσεϊνί (Khaled Hosseini) : ''Χαρταετοί Πάνω Από Την Πόλη''

Είναι όντως συγκλονιστικό βιβλίο. Το θυμάμαι και σφίγγεται η καρδιά μου. Μπράβο για την παρουσίαση, Ιαβερη.
  10. Α

Καζούο Ισιγκούρο (Kazuo Ishiguro): "Μη Μ' Αφήσεις Ποτέ"

[SIZE=3]Καλημέρα Ίζι, πολύ χαίρομαι που είδες το ποστ μου. Παρόλο που ξεκίνησα τον Επικίνδυνο Οίκτο του Τσβάιχ, ένα μέρος του μυαλού μου ακόμη αναρωτιέται γιατί ο Ισιγκούρο επέλεξε να παρουσιάσει έτσι την ιστορία του. Μετά λύπης μου, διαπιστώνω πως ίσως έχω εθιστεί στα αστυνομικά τον τελευταίο...
  11. Α

Καζούο Ισιγκούρο (Kazuo Ishiguro): "Μη Μ' Αφήσεις Ποτέ"

Μόλις τελείωσα το βιβλίο και είμαι σε βαθύ προβληματισμό. Το περίμενα πολύ διαφορετικό. Καταρχάς να πω πως πιθανότατα θα το θεωρούσα πολύ καλύτερο, αν δεν είχα ανακαλύψει από μόνη μου το μυστικό του οικοτροφείου, σχεδόν από τις πρώτες σελίδες. Επίσης, θα θεωρούσα το εύρημα του Ισιγκούρο πολύ...
  12. Α

Ποιο βιβλίο διαβάζεις τώρα;

Το Κουρδιστό Πουλί κι εγώ το παράτησα. Έτσι μου ερχόταν να πηδήξω μέσα στο βιβλίο και να βάλω ένα σκέπασμα πάνω από το πηγάδι που είχε κατέβει ο ήρωας, να μη βρουν ούτε τα κοκαλάκια του. Είμαι στα μισά του Μη μ' αφήσεις ποτέ. Μία από τις βασικές ηρωίδες μου θυμίζει πολύ το χαρακτήρα μια πρώην...
  13. Α

Προτάσεις τίτλων για λέσχη ανάγνωσης

Νορβηγικό Δάσος, Σκλάβες και Λουλούδι της Ερήμου, οι περισσότερες τα έχουμε ήδη διαβάσει. Σημειώνω το Όταν έκλαψε ο Νίτσε. Πάντως αφού είναι διαθέσιμο το Μη μ' αφήσεις ποτέ, αυτό θα διαβάσουμε αυτό το μήνα. Βασικά εγώ το βρήκα στα Public στο γυρισμό και το ξεκίνησα ήδη. :ναι: Αλλά παρακαλώ...
  14. Α

Αχ Στράτη, δυστυχώς Το Δωμάτιο δεν μας έκανε για...ψυχολογικούς λόγους! :(
  15. Α

Δυστυχώς Το Δωμάτιο απορρίφθηκε κατηγορηματικά και μόνιμα, διότι μια από τις συμμετέχουσες έχει κλειστοφοβία! Εγώ βέβαια το κράτησα στα υπ' όψιν. Οι περισσότερες ψήφισαν το Μη μ' αφήσεις ποτέ, αλλά επειδή είναι εξαντλημένο στον εκδότη και δεν ξέρουμε αν θα βρούμε όλες αντίτυπα, έχουμε ως...
  16. Α

Ευχαριστώ Ίζι, με έχεις βοηθήσει ήδη πολύ από τα άλλα νήματα. Προσθέτω και το Δωμάτιο αμέσως στη λίστα! ΥΓ μου θυμίζει λίγο σαν σύλληψη την ταινία "Η ζωή είναι ωραία" ή κάνω λάθος;
  17. Α

Εκδόσεις που δεν διαβάσαν το βιβλίο

Πέθανα με τις αδερφοφάδες και τον ακατανόμαστο :μουάχαχα:
  18. Α

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους. Τον προηγούμενο μήνα έγινα μέλος μιας λέσχης ανάγνωσης της πόλης μου, που έχει το "πλεονέκτημα" να συναντιέται μια φορά το μήνα, καθώς οι υποχρεώσεις μου δυστυχώς δε μου αφήνουν χρόνο για κάτι περισσότερο. Σαν πρώτο βιβλίο επιλέξαμε το Η εφεύρεση των...
  19. Α

Έκλαψα όταν τα διάβασα

Είμαι γενικά ευσυγκίνητη με τα βιβλία. Όμως το περισσότερο κλάμα το έχω ρίξει με την "Καλύβα του μπάρμπα Θωμά". Και σαν κοριτσάκι και σαν ενήλικη. Έκλαιγα για μέρες. Τελευταία με άγγιξε πολύ και το "Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα", γιατί ο ήρωας είναι ένα αυτιστικό παιδί κι έχω μια...
  20. Α

Ντόνα Ταρτ (Dona Tartt): "Η Καρδερίνα"

Διάβασα πρόσφατα την Καρδερίνα και τη βρήκα συναρπαστική. Ό,τι αρτιότερο έχω διαβάσει σε λογοτεχνία τα τελευταία χρόνια, σίγουρα.